O îmbrățișare îți oferă cea mai mare alinare

· 19 iunie 2016
A oferi și a primi o îmbrățișare poate fi cel mai bun medicament pentru suflet. Este o modalitate de a-ți alina suferința, de a depăși nesiguranța și de a alunga fricile paralizante. 

Cât de frumos este să primești o îmbrățișare care te atinge din cap până în picioare, care te faci să-ți închizi ochii pentru a-ți umple întreaga ființă până în adâncul sufletului?

De ce? Pentru că o îmbrățișare este un gest care alungă temerile, te întărește, te apropie de omul care ți-o oferă, te relaxează și te ajută să-ți menții calmul. Căldura pe care o transmitem printr-o îmbrățișare sinceră poate fi asemănată cu căldura sobei, deoarece acea îmbrățișare te face să te simți ca acasă.

O îmbrățișare, cel mai bun medicament pentru suflet

O îmbrățișare este un medicament pentru suflet

Orice s-ar întâmpla, căldura îmbrățișării unei persoane dragi te ajută întotdeauna să te simți mai bine și să treci peste momentele dificile. Este un lucru simplu, dar uneori greu de găsit.

O îmbrățișare poate șterge multe lacrimi, un cuvânt frumos te poate umple de fericire și un zâmbet poate schimba lumea. Lucrurile simple sunt cele care umplu lumea cu pace și dragoste…

Îmbrățișatul este o superputere pe care o avem cu toții, un remediu excelent pentru suferință, dezamăgire și singurătate.

Prin urmare, trebuie să profităm oricând putem de acest tratament pentru anxietate, întrucât acesta este însăși bucuria dragostei, o vrajă, întâlnirea dintre două trupuri menite să exprime afecțiune, tovărășie și căldură.

O îmbrățișare îți alungă frica

Îmbrățișările alungă frica

Când două suflete se îmbrățișează, își oferă unul altuia siguranța necesară pentru a depăși toate obstacolele și puterea de a face față problemelor și a pune bazele solide ale unui zâmbet plin de speranță.

Aceste îmbrățișări ne amintesc că putem trece peste orice moment dificil și că nu suntem singuri. Ne umplu de bucurie. O persoană te poate strânge atât de tare în brațe, încât simți că te rupe în două, dar în realitate te construiește la loc.

Fără îndoială, o îmbrățișare este o legătură specială cu puteri vindecătoare. Este cea mai bună terapie pentru reînnoirea sentimentelor, calmarea emoțiilor și comunicarea cu cei din jur și cu noi înșine.

Atunci când ne contopim într-o îmbrățișare, devenim mai răbdători, ne relaxăm și ne simțim doriți, iar toate acestea ne întăresc stima și dragostea de sine, precum și capacitatea de a face față dificultăților și de a ne înfrunta temerile.

O îmbrățișare are puteri vindecătoare

Îmbrățișarea propriei persoane este o condiție esențială supraviețuirii

Te-ai calmat vreodată îmbrățișându-te singur? Ai simțit acea căldură? Te-ai felicitat pentru realizările tale? Această îmbrățișare intimă este esențială pentru a-ți hrăni sufletul, pentru a ieși din carapacea ta și pentru a-ți perfecționa arta dragostei de sine și a te apropia de sinele tău autentic.

Cu o îmbrățișare a propriei persoane ne deschidem sufletul, conectăm interiorul cu exteriorul și ne îngăduim să fim atinși. Este simplu: Îmbrățișează-te pe tine însuți și îți îmbrățișezi propria viață.

Dacă te îmbrățișezi pe tine însuți, te iubești pe tine însuți. Iar dacă te iubești pe tine însuți, te cunoști pe tine însuți. Strânge-te singur în brațe și eliberează-ți emoțiile pentru te apropia de frumusețea vieții.

O îmbrățișare alungă tristețea din suflet

În multe momente din viață, o îmbrățișare face diferența. Așa cum se spune, ochii triști au nevoie de mai puține întrebări și de mai multe îmbrățișări.

Pe patul de moarte niciun om nu regretă că a oferit prea multe îmbrățișări, transmițându-le celor din jur energia și afecțiunea sa. În acele momente regretăm doar că i-am neglijat pe oamenii dragi, că ne-am dedicat prea mult timp muncii și nu le-am oferit suficiente dovezi de afecțiune.

Aceasta este o lecție importantă, trebuie să învățăm să ne strângem singuri în brațe, apoi să primim și să oferim îmbrățișări celor din jur de fiecare dată când avem nevoie de această vitamină care ne energizează trupurile și sufletele. Este un lucru pe care nu-l vei regreta niciodată.