Oamenii liberi atrag mai multe oportunități

Trebuie să fim curajoși pentru a ne întrece limitele și trebuie să ne convingem că suntem liberi pentru a ajunge în această stare. O atitudine pozitivă este esențială pentru a obține libertatea și fericirea la care aspirăm cu toții. 
Oamenii liberi atrag oportunitățile

Oamenii liberi sunt un magnet pentru oportunități datorită personalității lor, a minții deschise și a motivației lor de a nu lăsa nimic să se pună în calea progresului lor.

Mulți dintre noi considerăm libertatea un lucru atât de valoros încât nu o percepem ca pe o realitate, ci ca pe o aspirație. Este ceva rar, de care ne gândim că nu vom avea parte niciodată.

Anumite legături create de relațiile familiale sau amoroase și chiar gândurile tale restrictive pot impune anumite bariere în calea îndeplinirii visurilor tale.

Te invităm să reflectezi la acest subiect.

Oamenii liberi luptă pentru îndeplinirea visurilor

Libertatea care îți permite să atragi noi oportunități este mai presus de simpla lege a atracției. Trebuie să ai o anumită atitudine pe care să o pui în practică.

Nu este suficient să vrei un lucru pentru a-l atrage spre tine. A sta și a aștepta nu sunt cele mai utile instrumente în acest demers. Gândurile și emoțiile tale sunt cele care pun lucrurile în mișcare.

În plus, este important să reții un alt aspect esențial. Prin oameni liberi nu înțelegem persoane care nu sunt atașate de nimeni și de nimic. Nu trebuie să fii singur ca să gândești liber. 

Te sfătuim să iei în considerare următoarele aspecte:

Atitudinea este scutul oamenilor liberi

Atitudinea este cel mai important veșmânt

Atitudinea este scutul tău care nu permite niciunui dușman să te învingă în luptă. Este cel mai de preț veșmânt pe care îl poți îmbrăca dimineața, înainte de a pleca de acasă.

  • Atitudinea reprezintă un set de convingeri, valori, motivații și intenții care te definesc ca om.
  • Atitudinea ta nu trebuie să țină niciodată cont de așteptările celor din jur. În caz contrar, nu te mai poți considera un om liber.
  • O persoană cu o atitudine puternică și liberă poate să-și facă înțelese nevoile și obiectivele. În plus, este întotdeauna sinceră și consecventă în vorbe și acțiuni.

Pentru a fi liber, trebuie să te consideri meritoriu

Nu primești niciodată nimic dacă nu consideri că meriți acel lucru. Pare un raționament simplu, dar nu este întotdeauna ușor să îl adoptăm.

  • În primul rând, există o graniță delicată între ceea ce îți dorești și ceea ce este cu adevărat realizabil. Aceasta poartă numele de obiectivitate.
  • Iată un exemplu: vrei să fii milionar, dar este clar că nu se va schimba nimic de pe o zi pe alta, oricât de mult te-ai concentra asupra acestei dorințe și orice atitudine ai avea.
  • Ceea ce meriți este, fără îndoială, ceea ce te face fericit. Trebuie să lupți pentru a obține acel lucru. Nimeni și nimic nu poate să-ți pună piedici, atât timp cât dai dovadă de respect.
  • Libertatea este ușa pe care o deschizi numai cu o doză însemnată de curaj. Tocmai de aceea trebuie să te convingi pe tine însuți că meriți, că ai dreptul să-ți îndeplinești visurile. 

Trebuie să faci primul pas fără frică.

Frica ne împiedică să fim liberi

Oportunitățile se află dincolo de hotarul fricii

Pentru a ieși victorios din luptă, trebuie să știi cum să-ți învingi inamicii. Însă de cele mai multe ori frica nu se bazează pe fapte concrete, ci doar închipuite. 

  • Ți-e frică atunci când îți imaginezi cum vor reacționa cei din jur dacă spui cu voce tare ceea ce-ți dorești: un nou loc de muncă, să-ți reîncepi studiile, să te muți în alt oraș, să faci o călătorie, să îți schimbi locuința, etc.
  • Frica este convingerea că nu vei reuși. Stima de sine scăzută este o problemă obișnuită pentru multe persoane, iar o imagine de sine negativă te poate face să simți că nu ești capabil de reușită.

Amintește-ți că meriți să obții ceea ce îți dorești. Tocmai de aceea adevărații tăi dușmani sunt propriile tale gânduri limitate sau ideea că ai pierdut trenul și că trebuie să te descurci așa cum poți în circumstanțele prezente.

Sentimentul minunat al libertății personale

Libertatea în gândire și în simțire te îmbogățește din punct de vedere spiritual. Ea reprezintă conștientizarea propriilor abilități și puncte forte și aplicarea acestora în orice îți propui să faci.

  • Persoanele cu mintea deschisă și flexibilă își recunosc greșelile și creează noi strategii pentru a le corecta și a le depăși. Acești oameni liberi atrag numeroase oportunități.

Însă persoanele care caută doar să îi mulțumească pe cei din jur și care nu îndrăznesc să își părăsească zona de confort, în care totul este programat și previzibil, închid ușa în fața a tot ceea ce este nou. Refuză acele brize proaspete încărcate de visuri împlinite și oportunități extraordinare.

Tu îndrăznești să fii liber?