Organizarea spațiului din locuință cu 13 trucuri simple

17 februarie 2018
Vrei să-ți menții locuința ordonată și bine organizată? Nu ezita să încerci următoarele trucuri simple și rapide!

Organizarea spațiului din locuință ne poate răpi mult timp. Pe lângă faptul că trebuie să curățăm toate colțurile casei, suntem nevoiți să aranjam fiecare obiect în parte.

Avem la dispoziție diverse accesorii pentru a depozita obiectele din locuință. Câteodată însă, nu știm cum să le organizăm astfel încât totul să arate bine.

Vestea bună este că există numeroase trucuri simple care te pot ajuta să-ți faci căminul să arate ca nou în doar câteva minute. În articolul de azi îți propunem 13 idei simple pentru organizarea spațiului din locuință, la care poți să apelezi ori de câte ori este nevoie. Ia aminte!

1. Reutilizează vechile organizatoare pentru încălțăminte

Organizarea spațiului din locuință pentru o casă ordonată

Un simplu organizator pentru încălțăminte poate fi convertit într-un recipient pentru depozitarea produselor de curățat. Deoarece au mai multe compartimente și pot fi așezate oriunde, poți folosi aceste organizatoare și pentru a depozita borcanele.

2. Organizează-ți mingile pentru sport

Organizarea spațiului din locuință ca să găsești tot ce cauți

Dacă echipamentul sportiv al copiilor este împrăștiat prin toată casa și nu știi cum să-l aranjezi într-un singur loc, folosește benzi elastice ca în imaginea de mai sus.

3. Nu mai arunca la gunoi cofrajele de ouă

Cofrajele de ou pentru organizarea spațiului din locuință

Știai cât de folositoare pot fi cofrajele de ouă? Deși probabil nu ai realizat asta, aceste obiecte de carton sunt numai bune pentru a depozita obiecte mici precum accesoriile pentru cusut sau bijuteriile.

4. Folosește conserve și magneți

Organizarea spațiului din locuință și o bucătărie mai ordonată

Conservele și magneții te pot ajuta să economisești spațiu în bucătărie, mai ales dacă această încăpere este prea mică. Compartimentele inedite din imaginea de mai sus pot fi atașate de ușa frigiderului, de pildă. Apoi, le poți umple cu mirodeniile și plantele pe care le folosești zilnic în bucătărie.

5. Așază-ți vertical tricourile în sertar

Organizarea spațiului din locuință punând hainele în sertare

Vrei să-ți menții dulapurile ordonate? Un truc simplu pe care poți să-l încerci este să-ți împăturești bluzele și să le așezi în sertare vertical. Astfel, vor ocupa mai puțin spațiu și, data viitoare când vei avea nevoie de o bluză anume, o vei găsi mai ușor.

6. Introdu coșuri în congelator

Coșulețele pentru organizarea spațiului în locuință

Dacă pui coșuri mici în congelator, vei putea organiza mai bine spațiul și vei găsi imediat alimentele pe care le cauți.

7. Ține-ți machiajul pe un panou

Organizarea spațiului din locuință pentru cosmetice

Un simplu panou magnetic te poate ajuta să-ți organizezi fardurile fără a irosi mult timp. Secretul este să atașezi fardurile de acest panou cu ajutorul unor magneți, astfel încât să le ai mereu la îndemână.

8. Confecționează rafturi pentru baie

Accesorii pentru organizarea spațiului din locuință

Dacă baia ta este foarte dezordonată, poți să confecționezi rafturi noi cu ajutorul unor recipiente (de pildă, borcane pentru gem) și al colierelor pentru țevi disponibile în magazinele de specialitate.

Rafturile obținute îți permit să ai mereu diverse obiecte mici la îndemână, dar și să înfrumusețezi aspectul băii tale.

9. Pune o bară magnetică în bucătărie

Organizarea spațiului din locuință cu o bară magnetică

Lipind o bară magnetică în bucătărie, cuțitele și ustensilele tale vor fi mult mai accesibile.

10. Lipește cârlige adezive în șifonier

Organizarea spațiului din locuință pentru a păstra bijuteriile

Dacă lipești mai multe cârlige adezive de ușile șifonierului tău, îți va fi ușor să-ți organizezi lanțurile, brățările și celelalte bijuterii. Acest truc simplu îți permite să economisești spațiu și să ții accesoriile de care ai nevoie zilnic la vedere.

11. Transformă conservele vechi în organizatoare

Conserve folosite pentru organizarea spațiului din locuință

Orice conservă folosită pentru depozitarea alimentelor poate fi transformată într-un organizator pentru obiecte mici. Spală conservele bine și apelează la creativitatea ta pentru a le vopsi și decora.

12. Transformarea sticlelor în suporturi pentru brățări, pe lista de trucuri pentru organizarea spațiului din locuință

Organizarea spațiului din locuință în mod inventiv

Brățările tale sunt răsfirate și încurcate? Spune adio dezordinii cu ajutorul sticlelor vechi!

  • Spală bine aceste obiecte din sticlă și pune-le în dulap pentru a-ți putea depozita brățările pe ele.
  • Dacă vrei, poți să le așezi într-un sertar din lemn ca să obții un organizator unic precum cel din imaginea de mai sus.

13. Agață-ți ochelarii de un umeraș

Umerașele pentru organizarea spațiului din locuință

Deși folosim umerașele doar pentru a agăța articolele de îmbrăcăminte, aceste accesorii simple ne pot ajuta să ne organizăm ochelarii favoriți.

  • Pe lângă faptul că vei economisi spațiu, ochelarii tăi vor fi protejați împotriva zgârieturilor.

Ești pregătit să pui în aplicare cele 13 trucuri pentru organizarea spațiului din locuință prezentate în acest articol? Acum că știi despre ce este vorba, ține cont de ele data viitoare când faci curățenie și nu vei mai irosi timpul degeaba.

Te-ar mai putea interesa