Oțet cu miere: beți în fiecare dimineață

Această băutură, consumată dimineața pe stomacul gol, vă ajută la echilibrarea pH-ului din corp și la întărirea sistemului imunitar.
Oțet de mere natural

Vorbim despre oțet de mere și miere, două produse naturale. Ele sunt foarte populare în întreaga lume, mai ales datorită efectelor asupra corpului uman.

Beneficiile acestor produse asupra sănătății sunt mult mai mari dacă acestea sunt organice, naturale. Se pot folosi în diferite tratamente și cure de prevenție a diferitelor afecțiuni.

S-a demonstrat de multe ori că aceste două produse susțin sănătatea organismului, deoarece întăresc sistemul imunitar și previn zeci de boli provocate de microorganisme.

Dar, ceea ce nu știu mulți oameni este că, în combinație, cele două elemente devin un remediu ce amplifică efectele tratamentelor pentru diverse tipuri de afecțiuni.

Ce beneficii obțineți când combinați oțet de mere și miere?

Se știe foarte bine că mierea naturală și oțetul de mere au proprietatea de a preveni și trata infecțiile și problemele de sănătate cu impact negativ asupra calității vieții.

Combinându-le, obțineți un remediu puternic pentru inflamații, un antibiotic și un antioxidant sănătos. Toate aceste calități combat o gamă largă de boli cronice sau acute.

Iată câteva dintre beneficiile acestui remediu:

 • Contribuie la prevenirea și tratarea durerilor de articulații. De aceea, este recomandat persoanelor care suferă de artrită.
 • Este tonic pentru stomac și ajută la reducerea durerilor și arsurilor.
 • Îmbunătățește digestia, ajută tranzitul intestinal și combate constipația.
 • Menține controlul asupra colesterolului și previne sau echilibrează hipertensiunea.
 • Este un supliment minunat pentru slăbit.
 • Este unul dintre cele mai bune remedii pentru durerea în gât sau pentru alte probleme asociate cu sistemul respirator.
 • Oferă un plus de energie.
 • Contribuie la sănătatea pielii datorită abilității de a lupta cu radicalii liberi.
 • Vă scapă de respirația rău mirositoare.
 • Contribuie la reducerea inflamațiilor.

De ce să beți acest amestec de oțet cu miere dimineața?

Ceai cu miere și oțet

Stilul de viață modern vă supune organismul unui nivel de stres constant, dar și unui grad mare de aciditate din cauza alimentației bogate în grăsimi și zahăr.

Toate acestea pot distruge echilibrul pH-ului, provocând arsuri la stomac. Apoi apar alte boli, infecții sau probleme ce pot afecta negativ calitatea vieții dumneavoastră.

Vă recomandăm să consumați acest remediu dimineața, înainte de a face orice activitate fizică sau de a lua micul dejun. Acesta vă oferă energie și contribuie la echilibrarea pH-ului.

Datorită acestei funcții importante, amestecul de oțet de mere și miere a devenit una dintre cele mai bune alternative la tratamentele medicamentoase. El sporește capacitatea organismului de a se proteja împotriva bolilor.

Cum puteți prepara acest remediu acasă?

Oțet de mere natural preparat în casă

Înainte de a vă arăta rețeta, asigurați-vă că ingredientele folosite sunt 100% naturale și organice. Toată lumea știe că astăzi există multe produse care au fost modificate sau care conțin aditivi ce reduc efectele naturale ale acestor ingrediente.

Dacă folosiți miere sau oțet de mere non-organice sau procesate, efectul tratamentului va fi redus. Asta datorită faptului că ingredientele nu mai au valoarea nutrițională pe care ar fi avut-o în stare naturală.

Ingrediente

 • 1 linguriță cu miere (7,5 grame)
 • 1 linguriță cu oțet de mere (5 ml)
 • 1 cană cu apă (250 ml)

Preparare

Amestecați cantitatea de miere cu cea de oțet de mere într-o cană cu apă călduță.

Cum se administrează?

Vă recomandăm să beți acest amestec pe stomacul gol, cu cel puțin 20 de minute înainte de micul dejun.

Puteți consuma această băutură și în alte momente ale zilei, în funcție de nevoile și preferințele personale. Nu luați mai mult de trei doze pe zi, deoarece poate deveni dăunător sănătății.

Atenție!

Dacă vreți să folosiți acest remediu în fiecare zi, nu uitați că o cantitate mare de oțet de mere poate scădea nivelul de potasiu și duce la scăderea densității osoase.

De aceea, este important să urmați sfaturile de mai sus. Dacă observați orice efect advers, opriți imediat tratamentul.

Atunci când consumați oțet de mere, efectul diureticelor, al laxativelor și al medicamentelor pentru diabet și boli de inimă poate fi perturbat. În astfel de cazuri, vă sfătuim să cereți părerea medicului înainte de a începe acest tratament.