Oțetul de mere: utilizări frecvente în cosmetică

· 13 octombrie 2015
Când folosiți oțetul de mere în tratamente de înfrumusețare, fie pentru păr, fie pentru piele, aveți grijă să îl diluați în apă, ca să evitați reacțiile alergice.

Oțetul de mere este produs prin fermentarea zaharurilor din mere. Conține acid malic, care îi dă nu doar o nuanță distinctivă, ci și o aromă aparte. Oțetul de mere are o utilizare largă, în gastronomie și medicină, dar și în industria frumuseții; este de asemenea foarte popular și ca produs de curățare în gospodărie. Pe scurt,  este o opțiune economică, aflată la îndemâna tuturor.

Sunt sigură că nu este om care să nu țină în debara o sticlă cu oțet de mere pe care îl folosește ocazional la salate sau la alte rețete, dar nu vă limitați doar la atât! Beneficiile lui în domeniul frumuseții sunt prea numeroase ca să nu îl utilizați și ca tratament cosmetic!

Oțetul de mere contribuie la sănătatea părului

Dacă vă clătiți părul cu oțet de mere, acesta va deveni mai strălucitor. Oțetul de mere întărește firul de păr și, în plus, vă scapă de mătreață. Curăță pielea și înlătură toxinele de la nivelul foliculilor, contribuind astfel la regenerarea părului. Ar fi păcat să nu profitați de beneficiile acestui produs ieftin, pe care îl găsiți pe rafturile tuturor magazinelor.Oțetul de mere pentru păr

Cum să folosiți oțetul de mere

Amestecați o ceașcă cu oțet de mere cu două cești cu apă distilată și turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator. După ce v-ați spălat părul, aplicați această soluție și lăsați să se usuce timp de 10 minute. Evitați să o aplicați direct pe scalp pentru că poate provoca iritații. Această operațiune nu este indicată celor care au păr uscat sau deteriorat sau celor care și-au făcut implant de păr.

Oțetul de mere: soluția pentru acnee și puncte negre

Oțetul de mere protejează și înfrumusețează aspectul pielii, având proprietăți antibiotice. Acizii din componența sa elimină depunerile de grăsime din piele. Dacă aveți un ten gras sau mixt, care predispune la acnee, oțetul de mere se va dovedi salvarea dumneavoastră.

Cei care au puncte negre le pot atenua tot cu ajutorul oțetului de mere. Este foarte important ca mai întâi să testați dacă pielea dumneavoastră este alergică la substanțele din componența oțetului de mere, pentru a evita iritațiile. Pentru a-l aplica pe piele, preparați aceeași soluție ca la tratamentul pentru păr, prezentată mai sus. Diluați oțetul de mere în apă distilată și aplicați-l în zona dorită.

Oțetul de mere previne efectele îmbătrânirii pielii

Oțetul de mere pentru ten

Îmbunătățește circulația la nivelul epidermei, reglează pH-ul pielii și îndepărtează celulele moarte care îi conferă un aspect dezagreabil. Anulează semnele îmbătrânirii și redă elasticitatea pielii, făcând-o să strălucească. Diluați o lingură cu oțet de mere în cinci linguri cu apă și aplicați soluția pe piele.

Oțetul de mere, un redutabil dezinfectant

Folosiți oțetul de mere pentru a trata tăieturile ușoare și înțepăturile de insecte. Adăugați-l în săpunul lichid și puneți câteva picături în cadă când faceți baie. Va acționa ca un dezinfectant și va contribui la regenerarea celulară.

Oțetul de mere vă ajută să vă păstrați sănătatea

Oțetul de mere în pahar

Dacă sunteți în căutarea unui produs natural pe care să îl puteți folosi fără probleme în tratamentele cosmetice de zi cu zi, oțetul de mere este soluția perfectă. Multe vedete îl folosesc pentru a se menține în formă. Adăugând doar câteva picături în apa pe care o beți, vă veți păstra frumusețea și sănătatea. Nu uitați să diluați întotdeauna oțetul de mere înainte de a-l consuma pentru a evita posibilele efecte neplăcute!

Oțetul de mere vă scapă de ciuperca piciorului

Proprietățile dezinfectante ale oțetului de mere sunt de mare folos și în cazul celor care se luptă cu ciuperca piciorului (onicomicoza) și cu celelalte infecții cauzate de aceasta. Scufundați piciorul într-un lighean în care ați pus apă cu oțet. Folosiți o ceașcă cu oțet de mere la două cești de apă. Țineți picioarele în această soluție timp de 15 minute.

Oțetul de mere: un excelent deodorant natural

Ca urmare a faptului că este un bun reglator al pH-ului pielii, oțetul de mere poate fi folosit cu succes și ca deodorant natural. Amestecați-l cu apă în proporție de 1:3, înmuiați un disc demachiant sau o bucată de vată în această soluție și aplicați sub braț.