Logo image
Logo image

Alimente bune pentru piele, păr și unghii

4 minute
Știați că morcovii, pe lângă faptul că vă ajută să aveți un bronz perfect, sunt buni pentru piele deoarece o hrănesc și o repară? Morcovii ajută și la creșterea și regenerarea părului.
Alimente bune pentru piele, păr și unghii
Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Modul în care arătăm poate spune multe despre sănătatea noastră; dacă avem un aspect plăcut al pielii, părului și unghiilor, atunci înseamnă că suntem sănătoși. În acest articol, vă vom recomanda cele mai bune alimente pentru piele, păr și unghii.

Alimente bune pentru piele, păr și unghii

Întâi de toate, vă recomandăm să aveți o dietă echilibrată, fără niciun fel de mâncare de tip fast food sau alimente cu grăsimi. Știm cu toții că sunt delicioase, dar nu sunt bune pentru sănătate. Studiile recente au arătat că o alimentație corespunzătoare susține sănătatea organismului, care se vede atât în interior, cât și la exterior.

Alimentele pe care le consumăm sunt foarte importante. Nu trebuie să vă lipsească din dietă vitaminele A, B și C, mineralele, acizii grași Omega-3, zinc, biotina (vitamina B7) și antioxidanții. Noi vă recomandăm următoarele alimente dacă vreți să aveți piele, păr și unghii frumoase:

Somon

Somonul este unul dintre cele mai sănătoase specii de pește, conținând acizi grași Omega-3. Trebuie consumat de trei ori pe săptămână pentru a beneficia de multiplele lui beneficii. Veți avea o piele mai hidratată, dar și un păr mai puternic și lucios.

Și dacă nu v-am convins, somonul mai conține și vitamina B12, recomandată pentru unghii și pentru întărirea lor, deci unul dintre cele mai bune alimente pentru piele, păr și unghii.

Some figure

Legume verzi

Legumele precum spanacul, varza, napii sau altele, sunt surse importante de vitamina A, B, C și zinc. Aceste alimente sunt necesare pentru piele, pentru regenerarea și menținerea sănătății epidermei, dar și pentru păr și unghii. Iar vestea bună este că avem o multitudine de legume delicioase de unde putem alege.

Boabe

Sunt bogate în fier, biotină și proteine. Vă recomandăm să introduceți în dietă boabele de fasole roșie și de linte. Astfel de legume sunt esențiale pentru un păr și unghii puternice, conținutul lor de biotină ajutând la creșterea și regenerarea lor.

Poate te-ar interesa și:

10 întrebuințări mai puțin cunoscute pentru uleiul de măsline

Cereale integrale

Ovăzul, grâul, orezul integral și varza de Bruxelles conțin mulți antioxidanți care luptă cu radicalii liberi, ce au efect dăunător la nivel de piele și păr. Cerealele integrale conțin siliciu, un mineral care ne ajută să avem un păr puternic și sănătos.

Nuci

Nucile braziliene sunt cele mai bune. Dar, dacă nu găsiți așa ceva în magazine, nu-i nimic, orice fel de nuci sunt bune. Ele sunt bogate în seleniu, mineral care ne ajută să avem un scalp sănătos (luați aminte dacă aveți probleme cu mătreața). În plus, este și un antioxidant care ajută sistemul imunitar și previne cancerul de piele. Nucile sunt o sursă de acizi grași Omega-3, care ne ajută să avem un păr sănătos și lucios.

Some figure

Pătrunjel

Această plantă aromatică se folosește în multe rețete, datorită aromei sale. Este o sursă importantă de calciu, potasiu și magneziu. Are o misiune extrem de importantă: menține sănătatea vaselor de sânge (mai ales cele capilare).

Vă va ajuta să aveți o piele radiantă de sănătate. Puteți bea suc de pătrunjel (câteva fire de pătrunjel, două căni cu apă și zeama de la o lămâie) pe stomacul gol, de-a lungul unei zile.

Morcovi

Sunt bogați în vitamina A și antioxidanți. De aceea vi-i recomandăm pentru creșterea și regenerarea părului, dar și pentru piele, împiedicând îmbătrânirea ei prematură. Rolul morcovilor este de a hrăni și a repara. Dacă beți suc de morcovi în fiecare zi, veți vedea rezultatele în câteva săptămâni.

Some figure

Castraveți

Sucul de castraveți are dublu efect pentru păr: îl ajută să crească și previne căderea lui, datorită conținutului de sulf și siliciu. Dacă îl combinați cu sucul de morcovi sau de țelină, veți vedea o îmbunătățire considerabilă la nivel celular.

Alfalfa (lucernă)

Este bogată în potasiu, calciu, fosfor, enzime și clorofilă. Se poate combina cel mai bine cu morcovi (de exemplu, dați pe răzătoare, în salată). Alfalfa este bună pentru păr și piele, îmbunătățește regenerarea celulară și elimină toxinele și grăsimile care afectează sănătatea cuticulelor.

Some figure

Citește și:

Beneficiile clorofilei, un remediu natural incredibil

Ulei de măsline extra virgin

Foarte bun pentru piele, hrănește și protejează epiderma, datorită conținutului bogat de vitamina E. Are proprietăți antioxidante, combătând îmbătrânirea prematură la nivel celular. Vă recomandăm să folosiți un ulei de măsline de calitate.

Ardei

Pot fi ardei roșii, verzi sau galbeni, toate aceste tipuri conțin fluor și siliciu, doi nutrienți esențiali pentru piele și unghii. Ca să aveți rezultate și mai bune, adăugați și puțin suc de morcovi.

Ceapă

Această legumă trebuie să fie la îndemână în orice bucătărie. Ceapa este o sursă incredibilă de fier, fosfor, siliciu, calciu și potasiu. Ne ajută să avem un păr puternic și plin de viață, datorită efectului detoxifiant pe care îl are la nivelul ficatului și al intestinelor. Oricând aveți ocazia, consumați ceapă crudă și veți avea o piele mai tânără și mai frumoasă.

 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


[featured-post url=”https://mejorconsalud.as.com/3-formas-cuidar-cabello-naturalmente/”]

  • López García, E. (2017). Instrumentos de medición de la dieta. Escuela Nacional de Sanidad Instituto de Salud Carlos III Ministerio de Economía, Industria Y Competitividad. Retrieved from http://gesdoc.isciii.es/gesdoccontroller?action=download&id=11/01/2018-5fc6605fd4
  • Corio Andújar, R., & Arbonés Fincias, L. (2009). Nutrición y salud. Nutrition and Health, 35, 9, 423–479. https://doi.org/10.1016/S1138-3593(09)72843-6
  • Rozano Ladrón, V., Quiróz Santiago, C., Acosta Pulido, J. C., & Pimentel Ayaquica, L. A. (2004). Hortalizas, las llaves de la energía. Revista Digital Universitaria, 5. Retrieved from http://www.revista.unam.mx/vol.6/num9/art88/sep_art88.pdf

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.