Pielea feței – 8 obiceiuri care o distrug

Deși probabil ești obosită când ajungi acasă la sfârșitul zilei, este esențial să te demachiezi și să aplici un toner înainte de culcare. În caz contrar, pielea feței tale va fi afectată negativ.

Pielea feței este un organ delicat ce necesită îngrijire specială încă de la o vârstă fragedă. Numai așa vei putea preveni acțiunea nocivă a radicalilor liberi și a factorilor de mediu ce deteriorează sănătatea pielii.

În zilele noastre, avem la dispoziție numeroase modalități de a hrăni și de a regenera pielea, astfel încât să o menținem fermă și radiantă pentru mai mult timp. Însă, când vine vorba de a îngriji pielea feței, produsele de înfrumusețare nu sunt suficiente. Sănătatea acestei regiuni depinde în mare parte de obiceiurile noastre zilnice.

Fără să realizezi, o parte din acțiunile tale obișnuite au un impact negativ asupra pielii feței. În articolul de azi te invităm să descoperi opt asemenea obiceiuri, pe care te sfătuim să le schimbi chiar acum.

8 obiceiuri care afectează negativ pielea feței

1. Nu aplici cremă de protecție solară

Lumina solară este nocivă pentru pielea feței tale

Ca să ne menținem sănătatea și frumusețea, fiecare dintre noi trebuie să aplice o cremă de protecție solară zilnic, chiar dacă afară este înnorat. Acest produs are abilitatea de a proteja pielea feței împotriva efectelor nocive ale luminii solare.

Dacă ieși din casă fără a aplica mai întâi o cremă de protecție solară, pielea ta va fi afectată negativ la nivel celular, iar daunele nu vor putea fi remediate ușor. Lumina solară accelerează îmbătrânirea și, în timp, favorizează dezvoltarea cancerului.

2. Fumezi

Fumătoarele nu ar trebui să fie surprinse de faptul că pielea feței lor prezintă diverse imperfecțiuni, precum pistruii sau cearcănele.

Nicotina din componența țigărilor provoacă contractarea vaselor sanguine în straturile superficiale ale pielii. Astfel, abilitatea acestora de a transporta oxigenul și nutrienții necesari pentru a conserva sănătatea și frumusețea este redusă considerabil.

3. Consumi băuturi alcoolice în exces

Când alcoolul pătrunde în fluxul sanguin, acesta provoacă intoxicație și deshidratare, iar pielea feței are de suferit. Cei care nu depun un efort pentru a-și modera consumul de alcool riscă să dezvolte imperfecțiuni și riduri timpuriu. Aceste persoane pot dezvolta chiar vene în pânză de păianjen.

4. Nu tratezi acneea corespunzător

Acneea urâțește pielea feței

Schimbările hormonale pe care femeile le experimentează de-a lungul vieții le crește acestora riscul de a suferi de acnee.

O greșeală frecventă de care multe dintre noi suntem vinovate este îndepărtarea coșurilor cu ajutorul unghiilor sau a cremelor din comerț, care sunt pline de chimicale. Spargerea coșurilor poate leza pielea și lăsa cicatrici, iar cremele antiacneice din comerț pot fi extrem de agresive cu tegumentul.

Pentru a remedia acneea, îndepărtează murdăria acumulată pe față cu o loțiune de curățat fața sau cu un produs exfoliant. Pe lângă utilizarea acestor produse, urmează un tratament special împotriva acneei.

5. Dormi cu machiaj pe față

Acest obicei este foarte nociv și trebuie evitat cu orice preț. Atunci când te odihnești, celulele pielii au nevoie de suficient oxigen pentru a putea repara și regenera acest organ, care a fost lezat de-a lungul zilei.

Dacă dormi cu machiaj pe față, porii se înfundă, pielea feței este congestionată, iar celulele sale nu reușesc să își îndeplinească funcțiile. Deși ești cu siguranță epuizată când te întorci acasă de la serviciu, adună-ți forțele și utilizează un demachiant de calitate înainte de a te culca.

6. Faci duș cu apă fierbinte

Pentru a menține pielea feței frumoasă și sănătoasă, evită să te speli pe față sau să faci duș cu apă fierbinte. Utilizată frecvent, apa foarte caldă îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, deshidratând acest organ și reducându-i fermitatea.

7. Nu ai un somn odihnitor

Un somn neodihnitor afectează negativ pielea feței

Foarte multe dintre noi nu realizăm cât de important este să avem un somn odihnitor. Când dormi, hormonii stresului revin la nivel optim, iar celulele repară pielea. Cei care dorm sub șase ore pe zi prezintă un risc crescut de a suferi de îmbătrânire prematură, cearcăne și piele lipsită de viață.

8. Aplicarea în exces a produselor cosmetice

Avem la dispoziție numeroase produse cosmetice pentru piele, fiecare dintre acestea îndeplinind un rol special. Ceea ce poate nu știai este că, după ce aplici un anumit produs pe piele, trebuie să îi permiți acesteia să îl absoarbă înainte să aplici un al doilea produs.

Dacă aplici prea multe produse deodată, compușii acestora vor interacționa unul cu celălalt, cauzând iritații, reacții alergice și alte neplăceri.

Categorii: Frumusețe Etichete:
Te-ar mai putea interesa