Pielea feței – 8 produse de evitat

Deși pasta de dinți are abilitatea de a usca coșurile, acest produs alterează pH-ul natural al pielii feței și poate lăsa urme definitive.

Pentru ca pielea feței noastre să fie mereu frumoasă și radiantă, avem la dispoziție diverse produse naturiste care sunt atât eficiente, cât și sigure. În alte articole ți-am recomandat diverse astfel de produse tocmai pentru că ele nu produc niciun efect secundar nedorit.

Cu toate acestea, există anumite produse ce sunt nocive pentru pielea feței, care este un organ foarte delicat. Este esențial să știm care sunt aceste produse, pentru a le evita și a ne proteja fața de urme inestetice ce pot fi permanente.

Așadar, pentru a-ți proteja frumusețea și sănătatea, în articolul de azi îți prezentăm opt produse pe care nu ar trebui niciodată să le aplici pe pielea feței tale. Citește în continuare și ia aminte!

8 produse nocive pentru pielea feței

1. Fixativ

Una dintre cele mai eficiente modalități de a te asigura că machiajul pe care ți l-ai aplicat pe față rezistă mai mult timp este să-ți pulverizezi fixativ peste acesta. Acest obicei este însă foarte nociv.

Multe tipuri de fixativ conțin alcool, ce are abilitatea de a altera pH-ul natural al pielii și de a produce uscarea și îmbătrânirea prematură a acesteia. Mai mult, numeroase tipuri de fixativ conțin insecticide care în contact cu pielea feței produc senzații de mâncărime, roșeață și iritație.

2. Unt

Untul nu trebuie niciodată aplicat pe pielea feței

Grație conținutului ridicat de antioxidanți și acizi grași, untul și margarina sunt deseori recomandate ca alternative ale loțiunillor hidratante. Însă aceste alimente nu trebuie aplicate pe pielea feței deoarece pot înfunda porii, cauzând apariția coșurilor și a punctelor negre.

3. Alcool

Spirtul, de pildă, se găsește în majoritatea truselor de prim-ajutor deoarece este un dezinfectant puternic, cu abilitatea de a trata rănile minore și diverse probleme cutanate.

Aplicat pe pielea feței, spirtul oferă inițial o senzație de prospețime, dar, după doar câteva minute, acesta începe să producă iritație, usucă pielea și creează multe alte probleme. Așadar, asigură-te că produsele pentru îngrijirea pielii pe care le achiziționezi nu conțin prea multe ingrediente pe bază de alcool.

Citește și: 5 exerciții pentru a-ți tonifia fața

4. Antiperspirant

Produsele antiperspirante nu trebuie aplicate niciodată pe pielea feței

În mod obișnuit, produsele antiperspirante sunt aplicate pe axile pentru a stopa transpirația excesivă. Acestea nu trebuie sub nicio formă aplicate pe alte părți ale corpului.

Multe persoane nu iau aminte de acest avertisment și aplică antiperspirante pe pielea feței înainte de a se machia, sperând ca astfel să-și protejeze tenul împotriva transpirației. Din păcate, aceste produse înfundă porii și împiedică celulele să obțină oxigenul necesar pentru a elimina toxinele.

5. Ojă și acetonă

Anumiți specialiști în machiaj recomandă utilizarea ojelor sau a acetonei pentru a obține anumite efecte. Evident, nu trebuie să urmăm aceste sfaturi deoarece multe produse de acest tip conțin acizi acrilici ce pot usca pielea și care sunt greu de îndepărtat. Folosește numai machiaj conceput special pentru pielea feței.

6. Oțet

Oțetul alb și oțetul de mere sunt recomandate de către specialiștii în machiaj ca tonere naturale pentru a regla pH-ul pielii și a menține fermitatea acesteia. Însă aceste produse nu trebuie niciodată utilizate în starea lor naturală deoarece conțin acizi care pot arde pielea.

Pentru a profita de beneficiile oferite de oțet, prepară un amestec din oțet de mere sau oțet alb (1/4 din compoziție) și apă (3/4 din compoziție). Poți aplica acest amestec pe pielea feței tale fără ezitare.

7. Maioneză

Nu aplica maioneză pe pielea feței tale

Maioneza are proprietăți hidratante ce te pot ajuta să-ți menții părul strălucitor și frumos. Cu toate acestea, nu este indicat să aplici acest aliment pe pielea feței deoarece el conține acizi care pot înfunda porii, împiedicând acest organ să „respire”.

Dacă îți aplici maioneză pe față, te vei trezi cu puncte negre și coșuri, iar tenul tău va avea un aspect murdar și bolnăvicios.

8. Pastă de dinți

Unul dintre cele mai populare trucuri pentru a scăpa de coșuri și puncte negre este aplicarea pastei de dinți pe aceste imperfecțiuni. Într-adevăr, acest truc te poate ajuta să usuci porțiunile de piele afectate de acnee.

Însă chimicalele din componența pastelor de dinți din comerț pot altera pH-ul natural al pielii. Drept rezultat, pielea se va usca în exces și va crăpa, existând posibilitatea să rămână acoperită de urme permanente.

Categorii: Frumusețe Etichete:
Te-ar mai putea interesa