Porii măriți – 7 remedii naturiste

Pe lângă aplicarea următoarelor remedii, trebuie să adopți o rutină adecvată de curățare a feței dacă vrei să remediezi porii măriți. Ca să eviți acumularea uleiului și a impurităților, curăță-ți fața în fiecare dimineață și seară.

Porii măriți reprezintă una din cele mai frecvente probleme de natură estetică atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Pe lângă faptul că dau pielii un aspect bolnăvicios, porii măriți tind să se înfunde foarte ușor, cauzând apariția punctelor negre.

Fiecare dintre noi avem, într-o anumită măsură, pori vizibili care se pot transforma în coșuri. Totuși, majoritatea persoanelor apelează la diverse trucuri pentru a preveni această problemă și a-și menține tenul frumos.

Până în prezent, specialiștii nu știu de ce porii se pot mări. Moștenirea genetică, schimbările hormonale și producția excesivă de ulei reprezintă cauze posibile.

Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase tratamente pentru a remedia porii măriți, curățându-i în profunzime astfel încât să evităm acneea. Nu-i așa că vrei să afli care sunt acestea?

7 remedii naturiste pentru porii măriți

Mască cu pulpă de roșie

Ai la dispoziție numeroase tratamente pentru a micșora porii măriți

Următoarea mască cu pulpă de roșie echilibrează pH-ul natural al pielii, facilitând eliminarea uleiului în exces și reducând impactul radicalilor liberi. Proprietățile antioxidante și astringente ale roșiei ajută la deschiderea porilor înfundați și la curățarea naturală a pielii.

Instrucțiuni

 • Taie o roșie proaspătă, îndepărtează sâmburii și aplică pulpa pe față.
 • Lasă pula de roșie să acționeze pentru zece minute, apoi clătește-te cu apă caldă.

Citește și: 3 măști naturale pentru a remedia porii dilatați

Suc cu albuș de ou și portocale

Aplicat pe piele, albușul de ou poate fortifica și tonifia acest organ, prevenind lăsarea sa. Dacă combini albuș de ou cu vitamina C din componența portocalelor, vei obține o mască astringentă ideală pentru a îndepărta celulele moarte și a micșora porii.

Ingrediente

 • 1 albuș de ou
 • Sucul unei portocale

Instrucțiuni

 • Bate albușul de ou împreună cu sucul de portocală până obții un lichid omogen.
 • Aplică masca cu ajutorul unei pensule. După ce s-a uscat pe față, clătește-te cu apă caldă.

Remediu cu sare și smântână

Puțină sare te ajută să micșorezi porii măriți

Sarea reprezintă un ingredient ideal pentru a exfolia pielea și a îndepărta celulele moarte. Dacă o combinăm cu acidul lactic din smântână, vom obține un remediu excelent pentru a micșora porii măriți și a îndepărta impuritățile.

Instrucțiuni

 • Amestecă o lingură de smântână cu o linguriță de sare și aplică remediul obținut pe regiunea afectată cu mișcări circulare.
 • Lasă remediul să acționeze pentru 20 de minute, apoi clătește-te cu apă caldă.

Remediu cu coajă de papaya

Deși o aruncăm de obicei la gunoi, coaja de papaya este bogată în nutrienți și compuși benefici pentru sănătatea pielii.

Instrucțiuni

 • Freacă regiunile afectate de puncte negre cu interiorul cojilor de papaya. Lasă remediul să acționeze pentru 20 de minute, apoi clătește-te cu apă rece.

Remediu cu aloe vera

Planta aloe vera este bogată în nutrienți și are proprietăți care reduc mărimea porilor, echilibrând pH-ul pielii. Datorită vitaminelor, mineralelor și antioxidanților din componența sa, acestă plantă este ideală ideală pentru a hidrata și tonifia pielea, astfel încât să previi simptomele îmbătrânirii premature.

Instrucțiuni

 • Extrage gelul dintr-o frunză de aloe vera și aplică-l pe față. Așteaptă 20 de minute și clătește-te cu apă caldă.

Remediu cu țelină

Și țelina te poate ajuta să remediezi porii măriți

Pentru a-ți revigora pielea și a îndepărta uleiul în exces, aplică următorul remediu naturist după ce te trezești și înainte de culcare. Țelina este un ingredient ideal pentru a curăța și tonifia fața, conținând vitamine, minerale și antioxidanți importanți ce susțin regenerarea celulară.

Instrucțiuni

 • Ca să micșorezi porii măriți, fierbe o mână de țelină într-o jumătate de litru de apă. Lasă infuzia să se răcească, apoi toarn-o într-o sticlă cu pulverizator. Aplică remediul oricând ai nevoie.

Te sfătuim să citești și: Pori închiși în mod natural

Remediu cu miere

Printre numeroasele beneficii medicinale ale mierii se numără și conținutul semnificativ de nutrienți al acesteia, precum și proprietățile sale care îmbunătățesc sănătatea pielii.

De asemenea, mierea are un efect antimicrobian și antibacterian, putând reduce prezența bacteriilor ce provoacă acnee. Pe lângă faptul că îndepărtează uleiul în exces, acest aliment poate micșora porii măriți.

Instrucțiuni

 • Aplică un strat subțire de miere fie pe toată fața, fie doar pe regiunile afectate. Lasă mierea să acționeze pentru 15 minute, apoi clătește-te cu apă caldă.
 • O altă utilizare interesantă a mierii este amestecarea sa cu fulgi de ovăz pentru a prepara o mască exfoliantă.
Te-ar mai putea interesa