Principalele beneficii ale plimbărilor zilnice pe jos

· 6 iunie 2018
O plimbare zilnică de 30 de minute este benefică atât la nivel fizic, cât și psihic. Nu ezita să adopți acest obicei sănătos. 

Sedentarismul are efecte negative asupra organismului și te predispune la diverse boli. Astfel, lipsa activității fizice poate deveni un obstacol care îți îngreunează viața. Descoperă principalele beneficii ale plimbărilor zilnice pe jos și adoptă acest obicei sănătos pentru a-ți menține organismul în stare optimă.

Cu un efort minim, îți poți îmbunătăți considerabil sănătatea și dispoziția. Trebuie doar să îți pui corpul în mișcare și îți vei umple depozitele de energie!

Dacă vrei să obții rezultate de pe urma exercițiilor fizice, nu trebuie să renunți la ele în niciun moment. Străduiește-te puțin și vei reuși să îți creezi obiceiuri mai sănătoase.

De ce este sănătos mersul pe jos

Beneficii ale plimbărilor zilnice pentru inimă și siluetă

Pentru a te bucura de principalele beneficii ale plimbărilor zilnice, este de ajuns să mergi chiar și 30 de minute. În plus, încălzirea este necesară înainte de a porni la drum. În acest fel, vei preveni leziunile. Totodată, nu uita să bei o cantitate suficientă de apă.

Când iei hotărârea de a face sport, trebuie să acorzi o atenție deosebită corpului tău. Dacă te simți prea obosit/ă pentru a termina, nu te forța, ci fă o pauză. Poți face pauze o dată la câteva minute pentru a-ți proteja corpul. Nu uita că vorbim despre un proces în continuă desfășurare.

Dacă te simți pregătit/ă să treci la un alt nivel, discută mai întâi cu un specialist. Este important să îți cunoști limitele, ținând cont de vârsta, greutatea și condiția ta fizică. În acest fel, vei putea să faci mișcare fără să te rănești.

Dacă ai o problemă de sănătate, cere opinia medicului înainte de a începe să faci exerciții fizice. Acesta îți va spune care sunt activitățile recomandate sau interzise în cazul tău.

Principalele beneficii ale plimbărilor zilnice

Beneficii ale plimbărilor zilnice precum stimularea circulației sanguine

  • Mersul pe jos îmbunătățește circulația sanguină, facilitând hrănirea și oxigenarea celulelor.
  • Totodată, această activitate previne problemele la nivelul membrelor.
  • În plus, mersul pe jos scade riscul de diabet, deoarece contribuie la reducerea glicemiei.
  • Acest exercițiu minunat scade nivelul de colesterol și arde calorii, stimulând pierderea sănătoasă în greutate. Cu ajutorul său, arzi grăsimi și îți întărești musculatura în același timp.
  • La puțin timp după ce începi să faci plimbări zilnice, vei observa că ai mai multă energie în desfășurarea activităților cotidiene. În plus, îți vei îmbunătăți stima de sine, deoarece schimbările pozitive asupra corpului tău vor fi evidente.
  • Totodată, îți vei îmbunătăți sănătatea oaselor și a articulațiilor. Astfel, riscul de luxații, fracturi și contracții musculare scade. Vei deveni mai puternic/ă și mai agil/ă. 
  • Unul dintre principalele beneficii ale plimbărilor zilnice este și îmbunătățirea digestiei.
  • În plus, mersul pe jos îmbunătățește sănătatea inimii și a sistemului respirator. 

Plimbările zilnice reduc și stresul. Nu vei mai avea probleme cu somnul, deoarece vei adormi mai ușor ca urmare a consumului crescut de energie. Mersul pe jos stimulează secreția unor hormoni care îți dau o stare de satisfacție și bucurie, drept pentru poți ține depresia la distanță.

Bucură-te de principalele beneficii ale plimbărilor zilnice începând chiar de azi!

Principalele beneficii ale plimbărilor zilnice pentru bărbați

Pentru a te bucura de principalele beneficii ale plimbărilor zilnice pe jos menționate mai sus, nu trebuie decât să porți o îmbrăcăminte adecvată și să faci întinderi la sfârșit pentru a preveni leziunile. Mersul pe jos în fiecare zi, o dietă echilibrată și un consum suficient de apă sunt printre cele mai sănătoase obiceiuri.

Mișcarea este firească și necesară corpului uman. Perioadele lungi de sedentarism accelerează procesul de îmbătrânire. Plimbările zilnice pot părea o corvoadă la început, însă ține cont de beneficiile minunate pe care le oferă și nu renunța niciodată la ele.