Problemele de sănătate orală: remediu cu ulei natural

5 octombrie 2016
Deși poți prepara următorul remediu naturist cu orice ulei vegetal, te sfătuim să optezi pentru uleiul de nucă de cocos. Acest produs are abilitatea de a inhiba proliferarea bacteriilor și previne gingivita și alte probleme de sănătate orală.

Problemele de sănătate orală sunt foarte răspândite și nu sunt mereu consecința unei igiene deficitare. Deseori acestea sunt cauzate de boli, de anumite alimente și de dezvoltarea bacteriilor în regiunile mai puțin vizibile din interiorul cavității bucale.

Majoritatea persoanelor încearcă să trateze problemele de sănătate orală cu ajutorul soluțiilor dezinfectante ce au abilitatea de a reduce prezența microorganismelor. Însă, în cele ce urmează te invităm să descoperi un remediu ayurvedic antic ce sprijină sănătatea orală.

Este vorba despre o terapie cu ulei numită „oil pulling”, ce presupune clătirea gurii cu un ulei vegetal. Aceste produse cu proprietăți antibacteriene sunt utile pentru a remedia problemele de sănătate orală, inclusiv tartrul, respirația urât mirositoare și gingivita.

Ce presupune terapia „oil pulling”?

Problemele de sănătate orală pot fi combătute cu diverse uleiuri

Poți utiliza orice ulei vegetal pentru a încerca următorul tratament, inclusiv pe cel de susan, de măsline sau de floarea soarelui. Însă cel mai benefic ulei pentru a remedia problemele de sănătate orală este uleiul de nucă de cocos.

Acizii grași și compușii antibacterieni din componența uleiului de nucă de cocos pot reduce prezența microorganismelor din cavitatea bucală. De fapt, s-a dovedit științific că acest ulei poate ucide bacteria Streptococcus mutans, responsabilă de cariile dentare și de alte probleme asemănătoare.

Toate aceste beneficii se datorează proprietăților antibacteriene și antiinflamatoare ale uleiului de nucă de cocos. Nu trebuie decât să-ți clătești gura cu acest produs pentru 3-5 minute.

Cum ne ajută uleiul de nucă de cocos să tratăm problemele de sănătate orală?

Uleiul de nucă de cocos este comestibil și are un gust plăcut. Pe lângă faptul că poți să-ți clătești gura cu el, poți să utilizezi acest produs pentru a prepara o pastă de dinți naturală.

Grație abilității sale de a ucide agenții patogeni din cavitatea bucală, utilizarea regulată a uleiului de nucă de cocos ne oferă numeroase avantaje. Cu ajutorul acestuia putem trata și preveni problemele de sănătate orală.

Previne infecțiile gingivale

Problemele de sănătate orală pot cauza durere

Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antiinflamatoare utile pentru a trata gingivita și alte boli asemănătoare. Gingivita presupune o reacție inflamatoare ce are loc atunci când sistemul imunitar atacă microorganismele care alcătuiesc placa bacteriană.

Apelând la uleiul de nucă de cocos, poți elimina reziduurile produse de aceste bacterii și crea un mediu nefavorabil proliferării lor. De asemenea, uleiul de nucă de cocos te ajută să tratezi și să previi cariile și sângerările gingiilor.

Ameliorează durerile de maxilar

Proprietățile benefice ale acestui ulei comestibil fortifică maxilarele și previn infecțiile, inflamațiile și durerea. Unele persoane recomandă uleiul de nucă de cocos ca remediu împotriva durerilor articulației temporomandibulare.

Elimină respirația urât mirositoare

Problemele de sănătate orală pot fi foarte stânjenitoare

Respirația urât mirositoare este o problemă stânjenitoare ce ne poate altera atât viața socială, cât și stima de sine. Principalele cauze ale acestui inconvenient sunt deșeurile și gazele produse de bacteriile ce locuiesc în cavitatea bucală. Aceste microorganisme pot invada cariile și regiunile mai puțin accesibile ale gurii.

Apele de gură și ața dentară ne pot ajuta să tratăm această problemă. Poți evita produsele ce conțin alcooluri agresive dacă optezi pentru un tratament pe bază de ulei de nucă de cocos. S-a demonstrat că acest ulei poate ucide bacteriile de pe dinți și limbă, prevenind astfel respirația urât mirositoare.

Albește dinții

Uleiul de nucă de cocos nu poate albi dinții asemenea unui tratament profesionist. Însă acest produs are abilitatea de a îndepărta petele gălbui ce se formează pe suprafața dinților ca rezultat al resturilor alimentare și al plăcii bacteriene.

Utilizând acest produs pe post de apă de gură sau pastă de dinți, îți vei proteja limba împotriva stratului albicios inestetic ce o poate acoperi.

Cum se utilizează uleiul de nucă de cocos pentru a trata problemele de sănătate orală?

Uleiul de nucă de cocos te ajută să tratezi problemele de sănătate orală

Așa cum am menționat deja, nu este nevoie decât să-ți clătești gura pentru câteva minute cu o lingură de ulei de nucă de cocos. Combinând aacest produs cu puțin bicarbonat de sodiu, vei obține o pastă de dinți 100% naturală.

Nu uita, uleiul de nucă de cocos devine solid atunci când se răcește. Din acest motiv, nu-l scuipa direct în chiuvetă după ce ți-ai clătit gura. Scuipă-l într-un prosop de unică folosință și aruncă-l la gunoi.

Multe persoane susțin că acest tratament trebuie aplicat dimineața, înainte de micul dejun. Poți însă să-l încerci în orice moment al zilei. Dacă senzația rămasă după ce ai scuipat uleiul este una incomodă, clătește-ți gura cu apă caldă.

Nu-i așa că ești nerăbdător să încerci terapia „oil pulling”? Aceasta te va ajuta să remediezi problemele de sănătate orală care te afectează.

Te-ar mai putea interesa