Îndepărtează praful cu un produs natural de curățat
Praful este un amestec de particule de pământ, polen și alte substanțe din mediul înconjurător. Aceste elemente pătrund în locuințele noastre prin intermediul ușilor, al ferestrelor și al tălpilor pantofilor. În articolul de azi te invităm să descoperi un produs natural de curățat, care îndepărtează praful din locuința ta.
Printre altele, praful poate cauza diverse probleme de sănătate deoarece pătrunde cu ușurință în plămâni prin intermediul căilor respiratorii. Drept consecință, putem experimenta iritații și reacții alergice.
Te-ar putea interesa și:
Din păcate, pătrunderea prafui în locuințele noastre este un lucru inevitabil. Pentru a ne proteja sănătatea, este important să facem curățenie în mod regulat. Majoritatea prafului tinde să se acumuleze pe obiectele de mobilier. Din acest motiv, în timp mobilierul poate căpăta un aspect murdar.
Un produs natural de curățat care îndepărtează praful
Următorul produs natural de curățat trebuie preparat folosind anumite ingrediente ecologice. Acesta are abilitatea de a îndepărta praful și murdăria fără a altera culoarea naturală a obiectelor de mobilier, făcându-le totodată mai lucioase.
Spre deosebire de produsele din comerț (ce conțin chimicale agresive), următorul produs natural de curățat nu este periculos nici pentru sănătatea ta, nici pentru mediul înconjurător. Îl poți utiliza pentru a îndepărta praful ce se acumulează treptat atunci când uiți să cureți periodic anumite suprafețe din locuință.
Acest produs natural de curățat conține ulei de măsline, un produs foarte popular în toată lumea. Uleiul de măsline ascunde zgârieturile de pe mobila din lemn și protejează suprafețe precum cele din răchită, metal și sticlă.
Deoarece nu vei utiliza uleiul de măsline în scop medicinal sau culinar, poți achiziționa și un sortiment rafinat. De asemenea, poți reutiliza uleiul de măsline rămas în urma gătirii.
Un alt ingredient necesar pentru a prepara următorul produs natural de curățare este uleiul esențial de lămâie. Pe lângă faptul că are o aromă plăcută, această substanță are proprietăți antibacteriene și antiseptice ce amplifică efectul de curățare al produsului.
Uleiul esențial de lămâie este util pentru a ucide alergenii, inclusiv acarienii, bacteriile și orice alte microorganisme asemănătoare.
Nu în ultimul rând, ai nevoie de puțin oțet alb, un ingredient utilizat timp de zeci de ani pentru curățarea locuinței. Acizii naturali din componența acestui lichid îndepărtează praful și creează un mediu ostil proliferării agenților patogeni. Drept rezultat, mobila din locuința ta va fi lipsită de mirosuri neplăcute și va arăta ca nouă.
Cum se prepară acest produs natural care îndepărtează praful?
Ingredientele necesare pentru a prepara acest produs natural de curățare sunt ușor de achiziționat și nu afectează sănătatea pielii sau a sistemului respirator.
Te sfătuim să prepari o cantitate mică de fiecare dată când vrei să-ți cureți mobila. Dacă soluția stă prea mult timp fără a fi utilizată, eficiența sa scade.
Ingrediente
- 2 lingurițe (15 g) de ulei de măsline
- ½ linguriță (3 g) de ulei esențial de lămâie
- ¼ cană (62 ml) de oțet alb
- 1 ¾ căni (312 ml) de apă
- 1 sticlă cu pulverizator de 450 ml
- 1 cârpă din microfibră
Te-ar putea interesa și:
Mod de preparare
- Combină uleiul de măsline cu uleiul esențial de lămâie într-un castron mic.
- Amestecă bine cu o lingură din lemn și adaugă oțetul alb și apa.
- Toarnă mixtura într-o sticlă cu pulverizator pentru a o putea utiliza.
Mod de utilizare
- Pulverizează o cantitate adecvată de soluție pe obiectele de mobilier. Așteaptă câteva minute, apoi șterge cu o cârpă din microfibră pentru a îndepărta praful.
- Poți aplica această mixtură pe suprafețe din lemn, piele sau sticlă.
Un produs natural pentru a lustrui mobila
Dacă mobila ta are un aspect murdar după ce ai îndepărtat praful și murdăria, te sfătuim să încerci următorul truc cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Ingrediente
- 4 linguri (64 g) de ulei de măsline
- 2 linguri (10 ml) de zeamă de lămâie
Instrucțiuni
- Amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie. Aplică mixtura obținută direct pe suprafețele vizate cu ajutorul unei cârpe.
- Așteaptă ca suprafețele să se usuce înainte de a așeze orice obiecte pe acestea.
- Nu prepara cantități mari de mixtură deoarece nu este indicat să o depozitezi pe termen lung.
Te încurajăm să încerci trucurile simple pe care ți le-am prezentat în acest articol. Cu un asemenea ajutor, mobila ta va arăta din nou incredibil fără ca tu să depui prea mult efort.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Sockman, J. (2000). Clean sweep. Cutting Tool Engineering. https://doi.org/10.1097/01.jcp.0000186742.07148.da
- Archer, E., Allen, R., & MacInnes, J. (2000). Measurements of VOC take-up by adsorbing particles in a gas stream. Filtration & Separation. https://doi.org/10.1016/S0015-1882(00)80250-5
- Moncrieff, A., & Weaver, G. (1992). Cleaning. Conservation sciences teaching series. Science for conservators.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.