Promite că se va schimba, dar se va ține de cuvânt?

În general, când un partener îți promite că se va schimba dacă nu îl părăsești, vorbele sale sunt goale. Deși pare a fi o dovadă de egoism, cel mai important aspect în această situație este să te gândești la propria ta bunăstare.

Ai promis vreodată unui partener că o să te schimbi pentru a vă salva relația? Partenerul tău îți promite că se va schimba? Această reacție este frecventă atunci când despărțirea este iminentă, dar nu vreți să acceptați realitatea.

Când un partener îți promite că se va schimba, cel mai bine este ca relația voastră să se încheie. De ce? Pentru că aceste promisiuni nu sunt decât tentative de manipulare.

Promite că se va schimba pentru că îi este frică că o să te piardă

Promite că se va schimba pentru că nu vrea să îl părăsești

Închipuie-ți că partenerul tău este infidel și, de îndată ce afli adevărul, decizi să îl părăsești.

  • Din disperare, partenerul infidel încearcă să te convingă că întreg episodul a fost o mare greșeală, că nu se va mai întâmpla niciodată. Totodată, îți promite că se va schimba. Dorind să îți recâștige dragostea, acesta îți promite soarele și luna.
  • Dacă este nevoie, partenerul tău o să cadă în genunchi pentru a-ți cerși iertarea, încercând să îți trezească mila și compasiunea. Câteodată aceste strategii dau roade, iar persoanele infidele primesc o a doua șansă.

Însă problema este faptul că aceste promisiuni sunt făcute spontan, partenerul infidel fiind controlat de propria sa panică. Cu alte cuvinte, ele reprezintă o tentativă de a te convinge să nu îl părăsești.

Citește și: Despărțirile – nu l-ai pierdut tu pe el, ci el te-a pierdut pe tine

Ce este rău în asta? Practic, aceste promisiuni nu vor fi respectate. De fapt, dacă chiar îi acorzi o a doua șansă, lucrurile vor reveni „la normal”. Acest tip de promisiuni deșarte survin în tot felul de situații: descoperirea unor minciuni, problemele de compatibilitate, despărțirile…

Când realizează că este pe cale să te piardă sau nu vrea să accepte că relația voastră nu evoluează armonios, partenerul tău o să înceapă să îți facă tot felul de promisiuni. Obiectivul său este să îți manipuleze emoțiile.

Când îți promite că se va schimba, dă dovadă de egoism

Îți promite că se va schimba pentru că așa în îndeamnă egoismul său

Deseori nu ne dăm seama că o ducem rău. Ne concentrăm doar asupra a ceea ce ne dorim și suntem dispuși să ne sacrificăm atât propria bunăstare, cât și pe cea a partenerului nostru.

Cauza acestui fenomen este, în general, dependența emoțională. Îți promite că se va schimba pentru a nu te pierde, tu fiind cel sau cea de care este dependent. Este vorba de egoism. Celălalt se atașează de tine asemenea unui parazit.

Vrei să afli mai multe? Citește: Adulația manipulatoare este o capcană

Nu trebuie să faci promisiuni pe care nu ești sigur că poți să le ții. Aceste promisiuni nu fac decât să le amăgească pe ambele persoane implicate. Chiar dacă intențiile sunt bune, cine poate fi sigur că totul va fi bine? Nu meriți să fii mințit și nici partenerul tău nu merită asta.

Prelungirea durerii

Chiar dacă promite că se va schimba, suferința rămâne aceeași

Dacă partenerul tău îți promite că se va schimba și tu îl crezi, la final vei suferi și mai mult decât acum. Din acest motiv, nu trebuie să te lași purtat de val. Fii obiectiv și realist. Nu va fi ușor, dar mai bine ascultă sfaturile prietenilor buni și ale familiei tale. Nu îi ignora doar pentru că nu îți place ce îți spun.

Cu siguranță nu vrei să auzi aceste sfaturi binevoitoare pentru că ești confuz. În timp însă, perspectiva ta va deveni mai clară și vei vedea că prietenii și familia au avut dreptate. Nu te agăța de niște promisiuni care nu se vor materializa niciodată.

El sau ea promite că se va schimba, dar relația deja nu mai are nicio șansă

Nu uita să citești: Dacă relația s-a răcit, învață să spui adio

Deschide ochii larg când ai în față o capcană și nu te lăsa condus de compasiune și milă. Rezervă-ți timp pentru a fi singur și a contempla situația. Nimeni nu te obligă să decizi pe loc. Reflectează adânc pentru a avea o perspectivă mai clară și precisă.

Sursa desenelor: Paula Bonet

Sursa imaginii principale: wikiHow.com

Te-ar mai putea interesa