Recomandări pentru picioare frumoase și sănătoase

· 24 august 2015

A avea grijă de picioare nu ține doar de partea estetică, ci și de sănătate, pentru a putea merge perfect, fără durere și disconfort și a arăta bine atât încălțat în orice pantofi, cât și desculț. Reține aceste recomandări pentru a avea picioare frumoase și sănătoase tot anul.

Pantofii: Prieteni și dușmani în același timp

Primul lucru la care trebuie să fii atent este încălțămintea pe care o porți. Un studiu recent a arătat că femeile au în jur de 20 de perechi de pantofi diferite, din care folosesc frecvent 5. Modelul cumpărat nu respectă întotdeauna anatomia piciorului și provoacă multă durere la mers sau când sunt purtați timp îndelungat. Tocurile cauzează chiar mai multe probleme, deși te fac să arăți bine și la modă.

Chiar dacă femeile cumpără mai multe perechi de pantofi decât bărbații, nici unora nu le pasă de picioarele și degetele lor atât de mult pe cât ar trebui. Aceasta este una dintre cele mai neglijate părți ale corpului. Nu ar trebui să se întâmple asta deoarece picioarele sunt esențiale pentru mers și statul în poziție verticală. Spre exemplu, manichiura este mai populară decât pedichiura, cremele de mâini, față sau corp sunt mai cunoscute decât cele de picioare.

Tratamentele preparate acasă sunt cu adevărat foarte bune și eficiente, de aceea trebuie să acorzi timp pentru a îți „răsfăța” această parte foarte importantă a corpului, ce îți permite să te miști și să mergi.

picioare 1

Sfaturi pentru picioare sănătoase în fiecare zi

Aceste sfaturi sunt foarte interesante și dacă le urmezi picioarele tale nu doar că vor arăta mai bine, ci vei scăpa și de dureri sau alte probleme:

  • Evită kilogramele în plus: greutatea în exces cauzează suferință picioarelor și de asemenea gleznelor. Obezitatea este legată și de probleme de circulație sau ale oaselor, etc. Cu fiecare pas făcut, greutatea este dublată pe picior. Dacă porți și pantofi ce nu îți susțin complet laba piciorului pe sol, problema se agravează.
  • Cumpără încălțăminte ce se potrivește tipului tău de picior: există trei tipuri de picioare: egiptean, pătrat și grec. Degetul mare nu este întotdeauna cel mai lung. Acesta este un detaliu foarte important atunci când cumperi pantofi. Aceștia trebuie să fie întotdeauna din piele sau materiale flexibile, astfel încât piciorul să poată respira mai bine. Încearcă să îndoi pantoful. Dacă este tare, nu îl cumpăra. Degetele trebuie să atingă vârful. Este bine de asemenea să se poată lega cu șireturi sau scai deoarece picioarele se vor umfla de-a lungul zilei și dacă, spre exemplu, au cataramă, nu se vor adapta la noua dimensiune.

Iarna și vara, pantofii trebuie să fie închiși, astfel încât să nu te chinui să nu îți scape din picior. Asigură-te că pantoful oferă spațiul necesar pentru picior, ar trebui să te poți încălța fără probleme. Dacă este prea strâmt în față, piciorul tău va lua forma unui triunghi și vor apărea monturi.

picioare 2

  • Igiena piciorului: acesta este un lucru foarte important. Folosește săpun neutru. Pe zonele aspre de pe călcâie folosește o piatră ponce. Nu folosi produse pentru bătături fiindcă aceste chimicale pot face o „gaură” în talpa ta. Usucă bine spațiul dintre degete după baie pentru a preveni formarea ciupercilor. Aplică cremă pe zonele mai uscate, în special vara, dacă porți pantofi cu degetele la vedere.
  • Folosește pantofi potriviți oricărei ocazii: cel mai înalt toc pentru femei trebuie să fie de 5 cm, 4 cm pentru bărbați și 1,3 cm pentru copii. Tocul trebuie să fie lat și niciodată subțire deoarece nu oferă deloc protecție când pășești. Balerinii nu sunt nici ei recomandați pentru că provoacă dureri în talpă și pot înrăutăți circulația. Poartă încălțăminte adecvată în funcție de activitatea pe care o faci, cum ar fi mersul la serviciu, sportul, mersul la petreceri, etc.
  • Șosete tot timpul: chiar dacă este vară, există șosete foarte subțiri și imperceptibile. Le poți purta doar acasă. Drept rezultat, vei preveni bătăturile, rănile călcâielor și transpirația în pantofi ce nu poate fi spălată ușor. Îți sugerăm bumbacul, și nu materialele sintetice deoarece îți fac picioarele să transpire mai mult.
picioare 3

  • Taie-ți unghiile drept: ca rezultat, vei preveni unghiile încarnate, una dintre cele mai comune probleme, în special dacă ai activitate fizică sau mergi mult, deoarece sunt foarte dureroase. Pentru a rezolva problema unghiilor ce cresc în piele, pune-ți picioarele într-o găleată de apă cu sare zilnic, până ce zona nu mai este inflamată. Apoi taie unghiile drept pentru a scăpa de problemă.
  • Protejează-ți picioarele în locuri publice ca piscinele sau vestiarele. Nu merge desculț deoarece poți lua ciuperci, negi, etc. și vor provoca daune călcâielor. Dacă vrei să îți scoți pantofii cum ajungi acasă, păstrează șosetele.
  • Răsfață-ți picioarele odată pe săptămână. Un mod excelent de a începe weekendul este, spre exemplu, în serile de vineri când te uiți la televizor după cină, pune-ți picioarele într-un recipient cu apă, sare și ulei esențial. Așteaptă 20 de minute și apoi usucă-le bine, întâi cu un prosop, apoi sub jet de aer fără șosete sau pantofi. Un masaj bun nu este o idee rea. Roagă pe cineva sau fă-o singur, după duș. Folosește întotdeauna cremă hidratantă, începând cu călcâiele și terminând cu degetele.

Sursa fotografiilor: D Sharon Pruitt, Pedro Ribeiro Simoes, Kristine Full, Sharona Gott și Andrea Rinaldi.