Relațiile comatoase te vor distruge

Relațiile comatoase sunt acele relații în care devii prizonier, fie din cauza propriului tău conformism, fie din cauza fricii de a înfrunta realitatea. Fii puternic și luptă pentru a fi fericit!

Te-ai pierdut vreodată într-o relație comatoasă? Ne referim la acele relații în care devii prizonier, care nu regresează, dar nici nu evoluează. Relațiile comatoase reprezintă legături care te pot distruge.

Acest tip de relație este nocivă pentru că te face să te simți că ai rămas blocat, că nu mai poți să te miști. Ai impresia că totul în viața ta stă pe loc, în timp ce tu aștepți cu nerăbdare ceva care nu se va întâmpla niciodată.

Nu realizezi cât de important este să fii asertiv în asemenea momente. Trebuie să fii conștient de ceea ce meriți, să te apreciezi la adevărata ta valoare și să ai curajul să renunți la celălalt. Dar de ce îți este frică să faci asta?

Relațiile comatoase îți afectează negativ bunăstarea

Când relațiile comatoase sunt acceptate…

Nimeni nu te forțează să fii într-o asemenea relație. Însă, din diverse motive, ajungi să accepți o situație care te afundă într-o groapă din ce în ce mai adâncă. La un moment dat, realizezi că nu mai ai cum să evadezi. Vrei să afli de câte tipuri pot fi relațiile comatoase?

„Suntem un cuplu sau suntem doar prieteni?”

Câteodată frica și experiențele negative din trecut ne împiedică să fim deschiși într-o relație. Drept consecință, suntem cuprinși de îndoieli și nu știm ce trebuie să facem pentru a putea avansa. În acest caz, nu etichetele sunt importante. Trebuie să îți dai seama ce se întâmplă, astfel încât să poți acționa corespunzător.

„Nu pot trăi fără tine!”

Dependența emoțională este una dintre cele mai mari probleme psihologice din zilele noastre. Dacă vrei cu disperare să ai alături o persoană care să te facă să te simți că nu ești singur și nu poți fi fericit pe cont propriu, este posibil să suferi de dependență emoțională.

„Nu mai vreau să fiu cu tine, dar nu mă simt în stare să sparg rutina și să te părăsesc”

Numeroase relații durează mult timp în ciuda faptului că partenerii nu mai doresc să fie împreună. Asta se întâmplă când ne obișnuim să fim împreună cu partenerul nostru și ne este frică să fim din nou liberi. Evident, această situație ne împiedică să avansăm.

Citește și: Ce să faci când partenerul te deziluzionează

Evident, relațiile comatoase te împiedică să avansezi

Relațiile comatoase te împiedică să avansezi

Cele trei situații prezentate anterior sunt reale și mult mai frecvente decât bănuiești. Prima dintre ele este cea căreia te sfătuim să îi acorzi atenție specială. Una din cele mai grave greșeli într-o relație (amoroasă sau nu) este să nu știi ce exact presupune aceasta.

Dacă nu știi dacă tu și celălalt sunteți un cuplu sau doar prieteni, cum poți să acționezi? Comunicarea este esențială, dar în acest tip de relație comatoasă unul dintre parteneri ezită să comunice deschis.

Poate el sau ea a fost rănit(ă) în trecut sau are intenții diferite. Din păcate, unul dintre voi va ajunge să sufere dacă interpretează greșit natura relației, iar aceasta nu se ridică la nivelul așteptărilor sale.

În cea de-a doua situație (una dintre cele mai periculoase tipuri de relații comatoase), fericirea ta devine povara celuilalt. Este foarte dificil să închei o asemenea relație. Problema nu este relația în sine, ci modul în care îți percepi partenerul. Sentimentul de dependență are la bază deficiențe emoționale, frici și traume.

Dependența de altă persoană este foarte nocivă. Pe lângă faptul că nu poți să progresezi, devii prizonier într-o relație distructivă care îți ascunde nevoile reale. Deseori facem confuzie între iubire și sentimentul de lipsă.

Te sfătuim să citești și: Oamenii dependenți emoțional comit următoarele 5 greșeli

De obicei, relațiile comatoase provoacă multă durere

Învață cum să renunți la relațiile comatoase

Toate relațiile comatoase prezentate anterior au un element în comun: frica de a renunța. Acest sentiment poate surveni chiar și atunci când există îndoieli cu privire la natura relației. Există o speranță (de obicei unilaterală) că relațiile comatoase vor deveni serioase.

Frica de a renunța este însă frecventă în cazul relațiilor pe termen lung. În această situație, obișnuința te împiedică să iei deciziile necesare și să îți alegi propriul drum. Cel mai nociv aspect este faptul că relațiile comatoase te împiedică să găsești un partener alături de care ai putea fi cu adevărat fericit.

Nu uita să citești: 5 pericole care amenință o relație de cuplu

Ca să fii fericit, lasă relațiile comatoase în urmă și mergi mai departe

Nu este ușor să spui adio. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, acest cuvânt devine din ce în ce mai greu de rostit. Frica de a fi singur și de a nu găsi un partener mai potrivit te face să te mulțumești cu o relație nesatisfăcătoare. Te-ai aflat vreodată într-o relație comatoasă?

Te-ar mai putea interesa