Remedii ce stimulează creșterea părului

· 24 martie 2016
Dacă adăugăm ceapă în șamponul pe care îl folosim de obicei, aceasta va stimula circulația sanguină, întrucât acționează la nivelul foliculilor de păr, ne întărește podoaba capilară și o face să crească mai repede. 

Cu toții ne dorim să avem un păr frumos și sănătos, lung și puternic. Însă multe persoane consideră că nu pot stimula creșterea părului prin metode naturale. Această greșeală ne împinge să folosim produse chimice puternice care să ajute creșterea părului (pentru care plătim foarte mulți bani).

Dar dacă ți-am spune că poți să faci ca părul tău să crească repede fără să fie nevoie să apelezi la produse chimice? Îți vom oferi câteva sfaturi simple pentru a avea un păr mai sănătos, hrănit de la rădăcini și care, ca urmare, va crește mult mai repede.

Aloe Vera

Această plantă extraordinară este cunoscută pentru beneficiile sale pentru piele și corp. Aloe Vera face părul mai puternic, mai strălucitor și mai sănătos, ajutându-l să crească.

Cum o folosești? Taie o frunză de aloe vera, îndepărtează gelul transparent, taie-o în bucăți și las-o în apă peste noapte. A doua zi spală-te pe cap cu acea apă. Dacă urmezi acest tratament de mai multe ori pe săptămână, vei observa rezultate pozitive.

Apă de cartofi

Apa de cartofi stimulează creșterea părului

Cartoful este o legumă bogată în nutrienți benefici pentru păr. Cum să prepari apa de cartofi? Este foarte simplu. Pune cojile cartofilor în apă clocotită și lasă-le acolo până când apa se răcește. Spală-te pe cap ca de obicei, dar clătește-ți părul cu această apă. Pentru a observa rezultatele pozitive, apelează la acest remediu de două sau de trei ori pe săptămână.

Albușuri de ou

Cu toate că multe persoane consideră că această metodă nu este eficientă, trebuie să ținem contul de faptul că oul este o sursă esențială de proteine și conține numeroase vitamine ce ajută la creșterea părului. Dacă aplici această mască, părul tău va crește mult mai repede.

Sparge câteva ouă, separă albușurile de gălbenușuri, bate albușurile și aplică-le pe păr ca o mască, lăsându-le să acționeze pentru 30 de minute. Fă acest lucru de două ori pe săptămână și vei obține rezultate în scurt timp.

Ulei de măsline

Creșterea părului poate fi stimulată cu ulei de măsline

Când vine vorba de păr, una dintre cele mai mari probleme cu care ne putem confrunta este uscăciunea acestuia, cauzată de folosirea produselor chimice, de poluarea din mediul înconjurător sau de arderea sa frecventă ca urmare a folosirii uscătorului sau a plăcii de păr.

Dacă vrei ca părul tău să fie hidratat și sănătos, aplică în fiecare săptămână o mască de păr cu ulei de măsline din abundență, după care acoperă-ți capul cu un prosop călduț. Dacă prosopul s-a răcit, dă-l deoparte, dar lasă uleiul pe păr până a doua zi. Această mască hidratează și stimulează creșterea părului.

Ceapă

Ceapa este cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate, dar poate fi la fel de eficientă și atunci când vine vorba de păr. Aceasta pătrunde în foliculii de păr și stimulează circulația sanguină.

Poți folosi această plantă în diferite moduri: amestec-o cu miere și aplic-o pe post de mască de păr, masând-o ușor pentru a pătrunde în scalp sau taie-o în bucăți mici, adaug-o în șamponul pe care îl folosești de obicei și spală-te cu el de 3 sau 4 ori pe săptămână. Această metodă ajută la întărirea părului.

Rozmarin

Rozmarinul grăbește creșterea părului

Rozmarinul stimulează scalpul și ajută la creșterea părului. Poți să-ți clătești părul cu o infuzie de rozmarin cu ulei sau oțet. Las-o să acționeze pe păr. Această plantă conține nutrienți care accelerează creșterea părului și îl mențin sănătos.

Alte sfaturi pentru a grăbi creșterea părului

Pe lângă aplicarea acestor excelente remedii naturale care stimulează creșterea părului, ține cont și de următoarele sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate:

  • Piaptănă-ți părul de două ori pe zi pentru a stimula circulația la nivelul scalpului și, implicit, creșterea părului.
  • Include în dietă alimente bogate în proteine: pește, ouă, carne.
  • Renunță la produsele de îngrijire a părului pe bază de silicon. Acestea fac părul să pară sănătos, dar pe termen lung împiedică hidratarea sa și supraîncarcă foliculii, limitând astfel creșterea.
  • Nu-ți peria părul atunci când e ud, întrucât în acele momente firul de păr este foarte fragil și poate fi deteriorat cu ușurință.
  • Consumă alimente bogate în biotină: ouă, soia, cereale. Poți să găsești biotina și sub formă de supliment alimentar.