Remediu natural pentru creșterea părului

În funcție de tipul părului tău, gras sau uscat, pentru a stimula creșterea sa, este necesar să aplici remediul fie numai pe vârfuri, fie pe întreaga suprafață a acestuia. 

Simți că părul tău crește prea încet sau că firele noi sunt prea subțiri? Ai observat că acesta a devenit mai fragil în urma folosirii uscătorului, a plăcii de păr sau a altor tratamente? Astăzi îți prezentăm un remediu natural, preparat acasă, ce stimulează creșterea părului de la rădăcină.

Află care sunt proprietățile, dar și modul de preparare a remediului bazat pe aceste ingrediente extraordinare: ulei de cocos, ulei esențial de mentă și scorțișoară.

Cum poți stimula creșterea părului?

Creșterea părului este stimulată de la rădăcini

În general, măștile și balsamurile de păr se aplică de la jumătatea părului până la vârfuri pentru a hidrata, a hrăni și a repara firele.

Dacă vrei ca părul să crească mai repede și să fie mai puternic, dar și să previi căderea sa, trebuie să tratezi rădăcinile, localizate la nivelul scalpului.

Acest tratament natural ajută și la reglarea producției de sebum, un beneficiu important pentru persoanele cu părul gras. Remediul natural este eficient și în tratarea mătreții.

Pentru a prepara acest remediu, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • Trei linguri de ulei de cocos extravirgin (45 g)
  • 5 picături de ulei esențial de mentă
  • 2 linguri de scorțișoară măcinată Ceylon

Iată care sunt proprietățile lor.

Uleiuri care stimulează creșterea părului

Uleiul de cocos extravirgin este foarte bogat în vitamine și minerale, inclusiv magneziu, cupru și seleniu. În plus, acesta conține antioxidanți care îl transformă într-un remediu excelent pentru sănătatea și înfrumusețarea părului și a pielii.

Deși este un ulei, fapt care sperie persoanele cu părul gras, acesta are proprietăți hidratante și este foarte benefic pentru scalp dacă este folosit în mod regulat. Mai mult, uleiul de cocos este absorbit ușor în pori.

Acest ulei oferă strălucire și face părul mătăsos. Acest efect se obține adesea prin aplicarea măștilor din comerț, însă nu este de lungă durată. Produsele clasice conțin silicon și alte ingrediente sintetice dăunătoare.

Uleiul esențial de mentă stimulează creșterea părului

Din compoziția acestui tratament natural nu pot lipsi nici uleiurile esențiale, deoarece acestea au proprietăți foarte puternice într-o cantitate foarte mică de produs.

Pentru remediul de față am ales uleiul esențial de mentă, întrucât acesta reglează producția de sebum, atât în cazul părului uscat, cât și al celui gras.  În plus, uleiul esențial de mentă stimulează circulația sângelui, oferă prospețime și combate mătreața datorită proprietăților sale antiseptice.

Deși poți să folosești și o infuzie din concentrat de mentă pentru această rețetă, îți recomandăm să optezi pentru uleiul esențial.

Dacă alegi cea de-a doua variantă, ai grijă să cumperi un ulei de calitate superioară care nu conține uleiuri sintetice adăugate doar pentru parfumul oferit. 

Scorțișoara Ceylon stimulează creșterea părului

Scorțișoara Ceylon, la fel ca și menta, are proprietăți de stimulare ce îmbunătățesc circulația sângelui către foliculi. Dar aceasta este minunată și datorită beneficiilor sale în prevenirea căderii părului.

Dacă folosești acest remediu în mod regulat, vei observa că părul tău capătă o nuanță asemănătoare scorțișoarei (roșu arămiu), aceasta putând chiar să deschidă culoarea unui păr foarte închis.

Pentru acest tratament de stimulare a creșterii părului, îți recomandăm să optezi pentru scorțișoară măcinată, întrucât este mai ieftină și mai ușor de folosit. Dar poți să utilizezi și ulei esențial.

Cum să prepari acest remediu

Uleiul de cocos stimulează creșterea părului

Amestecă bine toate ingredientele. Este necesar ca uleiul de cocos să aibă o temperatură mai mare de 24 ºC, pentru a se topi și a putea fi amestecat mai ușor cu celelalte ingrediente.

Cum se aplică

  • Separă părul în mai multe secțiuni și aplică remediul pe toată suprafața scalpului. Masează ușor cu vârfurile degetelor pentru a se absorbi în piele.
  • Dacă ai părul normal sau uscat, poți să aplici remediul pe tot părul. Dacă ai părul gras, aplică-l doar la rădăcini.
  • Acoperă-ți capul cu o cască de duș și cu un prosop pentru a menține căldura.
  • Aplica tratamentul seara, înainte de culcare, pentru a acționa timp de 6 ore. Poți să faci acest lucru și ziua, dacă stai acasă.
  • Spală apoi părul cu șampon.
  • Repetă procedeul o dată sau de două pe săptămână, timp de o lună.
Te-ar mai putea interesa