Remediu naturist pentru părul uscat

5 noiembrie 2017
Oferindu-ți toate beneficiile bananelor și conținutul de vitamine al lămâiei, următorul tratament ajută părul să rețină umezeală. În plus, acesta stimulează producția de colagen, ceea ce fortifică podoaba capilară.

Ai nevoie de un remediu naturist pentru părul uscat? Expunerea constantă la lumina solară, toxinele din mediu și utilizarea regulată a produselor pe bază de chimicale se numără printre factorii care pot deshidrata excesiv scalpul și podoaba capilară.

Părul uscat este o imperfecțiune frecventă în rândul femeilor. Această problemă survine atunci când foliculii nu mai reușesc să absoarbă umezeală și nutrienți. Drept consecință, părul devine mai fragil, iar aspectul său se poate deteriora.

Căderea excesivă a podoabei capilare, vârfurile despicate și creșterea îngreunată a firelor sunt probleme asociate părului uscat. Consecințele pot fi grave dacă nu obții un tratament adecvat.

În zilele noastre avem la dispoziție sute de produse hidratante și revitalizante care ne pot ajuta să tratăm părul uscat. Totodată, ele pot menține firele de păr lucioase, puternice și sănătoase. Din păcate, aceste produse sunt deseori foarte scumpe, iar cele mai multe dintre noi nu ne permitem să le aplicăm regulat.

Vestea bună este că există și tratamente 100% naturale pentru părul uscat. Ingredientele necesare pentru a le prepara hidratează și fortifică podoaba capilară, fără a cauza efecte secundare nedorite.

Printre aceste remedii naturiste se numără și următorul tratament cu banană și lămâie, care poate ține sub control pH-ul părului. În plus, acesta menține rădăcinile firelor bine hidratate. Nu ezita să îl încerci!

Un remediu naturist pentru părul uscat cu banane și lămâie

Tratamentul cu banane și lămâie de mai jos este revitalizant. Cu ajutorul său, poți reduce deteriorarea de la nivelul părului tău, oferindu-i luciu și volum. Acest remediu conține proteine și aminoacizi esențiali benefici pentru scalp. Pe lângă faptul că determină reținerea umezelii, acesta stimulează creșterea firelor.

Conținutul ridicat de antioxidanți și vitamine al acestui remediu naturist pentru părul uscat combate daunele celulare cauzate de radicalii liberi. Mai mult, acești nutrienți țin sub control căderea firelor de păr, prevenind chelirea prematură.

Beneficiile bananelor

Remediu naturist pentru părul uscat cu banane

Bananele sunt bogate în vitamine, minerale și compuși antioxidanți. Toate aceste substanțe pot fi folosite în mai multe moduri pentru a oferi beneficii pielii și părului.

Conținutul semnificativ de vitamina A, C și E al bananelor oferă un efect de reparare. Din acest motiv, bananele sunt ideale pentru a combate căderea excesivă a părului și apariția vârfurilor despicate.

Bananele conțin și minerale precum calciul, potasiul și fierul. Când scalpul și părul le absorb, acestea pot reține mai ușor umezeala.

Multe persoane susțin că bananele reprezintă o alternativă ideală a balsamurilor din comerț. În fond, acest fruct nu conține substanțe chimice agresive. Aplicarea topică a bananelor face părul neted și sănătos.

Compușii din componența bananelor nu afectează glandele sebacee. Din contră, aceștia susțin o producție optimă de uleiuri naturale.

Beneficiile lămâilor

Remediu naturist pentru părul uscat cu lămâie

Zeama de lămâie este frecvent folosită pentru a ține sub control producția excesivă de ulei de la nivelul scalpului. Ceea ce poate nu știai este faptul că acest lichid te ajută să tratezi părul uscat.

Conținutul ridicat de vitamina C și E al lămâii determină reținerea umezelii și stimulează producția de colagen. Astfel, părul tău va fi mai puternic, lung și lucios.

Zeama de lămâie prezintă și un efect antibacterian și antifungic. Dacă o aplici pe scalp, ea previne infecțiile cutanate și mătreața. Antioxidanții naturali din componența acesteia oferă protecție împotriva daunelor cauzate de soare și de radicalii liberi, reducând riscul slăbirii părului și al ruperii acestuia.

Cum să prepari acest remediu naturist pentru părul uscat

Remediu naturist pentru părul uscat foarte eficient

Pentru a amplifica efectul hidratant al acestui remediu naturist, te sfătuim să combini banana și zeama de lămâie cu puțin ulei de nucă de cocos. Uleiul de nucă de cocos este bogat în acizi grași esențiali și substanțe antibacteriene. Aceste componente sunt importante deoarece măresc eficiența tratamentului.

Ingrediente

  • 1 banană coaptă
  • Zeama unei lămâi
  • 1 lingură de ulei de nucă de cocos (ingredient opțional)

Mod de preparare

  • Începe prin a decoji banana, apoi piseaz-o într-un castron cu o furculiță.
  • După ce ai obținut o pastă groasă, amestec-o cu zeama de lămâie și o lingură de ulei de nucă de cocos.
  • Continuă până obții un amestec omogen, cu textura cremoasă, ușor de aplicat.

Mod de aplicare

  • Umezește-ți părul. Separă-l în mai multe șuvițe, apoi aplică tratamentul de la rădăcini spre vârfuri.
  • Acoperă-ți părul în totalitate, pune-ți o cască pentru duș și lasă remediul să acționeze 30-45 de minute.
  • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, clătește-te cu apă caldă și lasă-ți părul să se usuce.
  • Aplică acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.

Nu este deloc greu să prepari acest remediu naturist pentru părul uscat. Include-l în rutina ta de înfrumusețare obișnuită și, cu un efort minim, vei avea din nou o podoabă capilară puternică și lucioasă.

Te-ar mai putea interesa