Rețetă de salmorejo care previne cancerul de colon

25 noiembrie 2017
Pe lângă faptul că ajută la prevenirea cancerului de colon, salmorejo combate și efectele secundare ale chimioterapiei, întrucât acest preparat întărește sistemul imunitar. 

Descoperă în rândurile de mai jos o rețetă de salmorejo care ajută la prevenirea cancerului de colon, dar și la combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei.

În general, salmorejo este un preparat foarte sănătos. Acesta conține aproape în întregime ingrediente vegetale, fiind opțiunea ideală pentru persoanele care vor să aibă mai multă grijă de organismul lor.

În plus, salmorejo se prepară ușor și ține câteva zile. Astfel, acest fel de mâncare este ideal pentru persoanele cărora nu le place să gătească sau nu au mult timp la dispoziție pentru această activitate.

Uneori vrei să gătești ceva sănătos, dar și rapid. Obligațiile de zi cu zi, profesionale și familiale, nu îți lasă timp pentru rețete mai complicate.

Un studiu recent a dezvăluit faptul că ingredientele din salmorejo sunt foarte utile în prevenirea cancerului de colon: 

 • Roșiile conțin compuși care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.
 • Când licopenul din roșii intră în contact cu uleiul de măsline, efectul său se intensifică.
 • În plus, restul ingredientelor din salmorejo întăresc sistemul imunitar, creând o barieră împotriva mutațiilor care duc la apariția cancerului.

În ciuda avantajelor pe care le oferă, multe persoane nu știu cum să prepare salmorejo. Chiar dacă este asemănător cu supa rece sau gazpacho, acest preparat spaniol are o textură caracteristică.

În acest articol, îți prezentăm o rețetă de salmorejo delicioasă și hrănitoare. 

Ingredientele folosite pentru această rețetă de salmorejo

Roșiile sunt un ingredient de bază în acaestă rețetă de salmorejo

Această rețetă de salmorejo este pentru două porții. Astfel, va trebui să calculezi cantitățile de care ai nevoie în funcție de câte persoane vor fi la masă.

 • 3 roșii
 • ½ cană de ulei de măsline
 • 1 pâine tare
 • 1 cățel de usturoi (poți adăuga mai mult dacă vrei un gust mai intens)
 • Sare (după gust)

Notă: Îți recomandăm să folosești întotdeauna sare de mareAceasta nu are aceleași efecte negative ca sarea iodată.

Cum se prepară salmorejo

1. Curăță roșiile de coajă.

Acest pas nu este atât de greu precum pare dacă respecți recomandările de mai jos:

 • Pune apa la fiert, apoi ia un vas mare cu apă cu gheață.
 • Crestează un „X” pe fundul fiecărei roșii cu un cuțit.
 • Când apa dă în clocot, pune roșiile în ea și lasă-le să stea un minut.
 • După un minut, scoate-le și răcește-le în apa cu gheață.

În acest fel, le vei decoji mult mai ușor.

2. Pregătește pâinea.

Pâinea trebuie să fie tare pentru această rețetă de salmorejo

Rupe pâinea tare în mai multe bucăți și pune-le pe fundul unui vas. Dacă dorești, poți folosi o tavă pentru pâine și cozonac. Cel mai important pentru această rețetă este ca pâinea să fie tare. 

3. Adaugă roșiile.

 • Întoarce-te la roșii și taie-le felii.
 • Pune-le deasupra pâinii și adaugă sare.
 • Roșiile trebuie să lase zeamă timp de 30 de minute. În acest fel, pâinea va absorbi gustul acestora.

4. Toacă usturoiul.

Întrucât salmorejo nu se prepară termic, unele persoane preferă să scoată partea din interior a usturoiului pentru a nu lăsa un gust amar. Având în vedere proprietățile benefice ale acestei legume, noi preferăm să o folosim în întregime. Tu îți cunoști cel mai bine propria situație, așa că poți face alegerea pe care o consideri potrivită în cazul tău.

5. Adaugă uleiul de măsline și procesează amestecul în blender.

Trebuie să adaugi ulei de măsline în această rețetă de salmorejo

După ce au trecut cele 30 de minute, toarnă uleiul de măsline peste pâine, roșii și usturoi, apoi procesează totul în blender. 

Chiar dacă are o consistență densă, este important ca produsul să aibă o textură fină și delicată. În timp ce îl dai prin blender, verifică dacă are suficientă sare și usturoi. Acum este momentul să echilibrezi compoziția pentru a obține gustul dorit.

6. Pune preparatul la rece.

După ce ai obținut gustul și textura dorite, trebuie să pui amestecul în frigider timp de câteva ore. Ideea este să îl răcești foarte tare. Durata de timp depinde de frigiderul tău.

Dacă vrei să îmbogățești puțin preparatul, poți adăuga și alte ingrediente, cum ar niște șuncă rasă și un ou fiert tare.

După cum poți observa, această rețetă de salmorejo este foarte simplă. În plus, ingredientele sunt convenabile și ușor de procurat.

Pe lângă faptul că ajută la prevenirea cancerului de colon, salmorejo apără organismul împotriva scăderii imunității cauzate de chimioterapie sau radioterapie. 

Te-ar mai putea interesa