Logo image
Logo image

Legume pentru slăbit - cele mai eficiente exemple

4 minute
Pe lângă faptul că elimină toxinele și ard grăsimile, ceapa și usturoiul îmbunătățesc funcționarea ficatului și apără sănătatea întregului organism.
Legume pentru slăbit - cele mai eficiente exemple
Ultima actualizare: 19 noiembrie, 2018

Ți-am arătat deja cum să prepari și să consumi fructe pentru a slăbi… de ce să nu vorbim și despre legume? Deși majoritatea legumelor sunt bune oricum ar fi, dacă vrei să pierzi în greutate este important să știi cum să le gătești. Află din acest articol care sunt cele mai bune legume pentru slăbit și cum este indicat să le prepari.

Îți oferim aceste informații utile pe care să le pui în practică astfel încât, alături de un program de exerciții fizice, să reușești să dai jos kilogramele nedorite. Cu puțin efort, poți obține rezultate uimitoare.

1. Spanacul: una dintre cele mai sănătoase legume

Some figure

Deși pare surprinzător, spanacul face parte din aceeași categorie ca sfecla și mangoldul. Este delicios, poate fi încorporat în diverse rețete și este ideal pentru a pierde în greutate. Iată de ce:

  • Spanacul este compus în cea mai mare parte din apă și proteine.
  • Este foarte sărac în carbohidrați.
  • Codițele sunt bogate în fibre, deci nu trebuie aruncate.
  • Frunzele de spanac conțin numeroși nutrienți, printre care vitaminele A, C, E, K, B1, B2 și B6, fier, magneziu, calciu și un cocktail de antioxidanți.

Cum să prepari spanacul pentru a stimula pierderea în greutate?

Cea mai bună opțiune este spanacul călit. Nu îl fierbe – vei pierde foarte mulți nutrienți, mai ales calciu, fier și magneziu.

Te-ar putea interesa și:

Cum să gătești supe de legume gustoase pentru slăbit

Spanacul este o opțiune excelentă pentru masa de prânz sau cină. Poți să-l călești cu puțină ceapă și usturoi sau să prepari o salată delicioasă cu frunze crude de spanac, ananas și nuci.

2. Castravete

Some figure

Gustos și răcoritor, castravetele este una dintre cele mai bune legume pe care le poți adăuga în alimentația ta datorită conținutului de acid tartric al acestuia, ce împiedică transformarea carbohidraților în grăsime. În plus, castravetele conține și celuloză ce îmbunătățește digestia, elimină toxinele și scade nivelul de colesterol. 

Rețetă de apă de castravete

Ingrediente

  • 1 castravete
  • 1 litru de apă
  • Zeama unei lămâi
  • 1 lingură de semințe de chia

Mod de preparare

  • Spală și curăță castravetele. Apoi pasează pulpa în blender împreună cu apa și zeama de lămâie. Este foarte simplu!
  • Adaugă semințele de chia în paharul în care ai turnat băutura (doar în prima „porție” din ziua respectivă) și lasă-le să se înmoaie pentru câteva minute înainte de a o servi. Semințele de chia ajută la rândul lor la slăbit.
  • Bea un pahar din acest lichid cu 20 de minute înainte de fiecare masă.
  • Continuă acest tratament timp de 5 zile, apoi fă o pauză de 10 zile. În acest fel vei reuși să slăbești.

3. Legume pentru slăbit – ardeiul

Some figure

Prezența ardeilor în lista de legume pentru slăbit poate părea surprinzătoare, deoarece aceștia au un gust foarte puternic și provoacă disconfort gastric unora dintre noi. Dacă apelezi la ardei pentru a slăbi, secretul constă în a-i consuma în stare crudă și în cantități mici. În acest fel vei reuși să te bucuri de următoarele beneficii:

  • Potrivit Centrului de Nutriție Umană din cadrul Universității din California, ardeii stimulează arderea caloriilor.
  • Indiferent de varietate sau culoare, ardeii sunt bogați în capsaicină, un compus care mărește temperatura corpului, fapt ce contribuie la pierderea în greutate.

Cum să consumi ardei pentru a slăbi?

Ardeii trebuie consumați mereu în stare crudă și în cantități mici, mărunțiți sau tăiați în fâșii foarte subțiri și adăugați în salate. Încearcă să mănânci puțin ardei în fiecare zi.

4. Legume pentru slăbit – roșiile

Some figure

Roșiile sunt ideale pentru detoxifiere. Sunt bogate în antioxidanți, bioflavonoizi, vitaminele A, B, C, B3 și K, minerale precum fosfor, calciu, zinc, magneziu, potasiu, sodiu și mangan și conțin și puține calorii. După cum poți vedea, roșiile sunt printre cele mai bune legume pentru a fi incluse într-o cură de slăbire.

Suc de roșii pentru slăbit

Ingrediente

  • 1 roșie
  • 2 căni de apă
  • Zeama unei lămâi
  • 2 morcovi

Mod de preparare

  • Spală roșiile și morcovii și pasează ambele legume în blender. Amestecă sucul obținut cu cele două căni de apă și cu zeama de lămâie.
  • Poți să consumi această băutură cu 20 de minute înainte de mesele principale timp de cinci zile. Fă o pauză de încă cinci zile, apoi reia tratamentul. Dacă adopți o alimentație sănătoasă și faci mișcare zilnic, vei observa cum pierzi kilogramele în plus. În plus, sucul de roșii este delicios!

5. Ceapă și usturoi

Some figure

Ceapa și usturoiul sunt considerate legume pentru slăbit, dar sunt și foarte sănătoase în general. Ajută la eliminarea toxinelor și a grăsimii în exces, îmbunătățesc funcționarea ficatului și protejează sănătatea cardiovasculară.

Te-ar putea interesa și:

Tratament pentru grăsimea abdominală 

Acestea previn și combat retenția de apă și sunt antibiotice naturale extrem de eficiente. Ai numeroase motive pentru a le adăuga în dietă!

Cum să consumi ceapă și usturoi pentru a slăbi?

  • Dimineața, pe stomacul gol, mănâncă un cățel de usturoi împreună cu un pahar cu apă.
  • Adaugă în salate ceapă tăiată mărunt. Ceapa crudă își păstrează toate proprietățile benefice și curăță organismul în mod eficient. 

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Álvarez, J. (2009). Carbohidratos. Bioquímica: Carbohidratos. http://doi.org/10.1073/pnas.1415467112.

  • Vera. (2008). Cereales, Legumbres, Leguminosas y Productos Proteínicos Vegetales. Organización de las Naciones Unidas para la Alimentaciòn y la Agricultura.

  • Nutribrinca. (2013). Vitaminas. Journal of Chemical Information and Modeling. http://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.