Scăpați de dureri articulare într-o săptămână

Gelatina conține aminoacizi care ajută organismul să refacă țesuturile de legătură. Este bogată și în colagen ce întărește cartilajele care, la rândul lor, protejează articulațiile.
Miere pentru dureri

Din cauza stresului, a unor accidentări sau a altor afecțiuni, pot apărea dureri musculare și articulare. Acest gen de dureri ne pot afecta calitatea vieții deoarece ne împiedică să ne desfășurăm activitățile zilnice în mod normal. Vestea bună este că această afecțiune se poate trata în mod natural. Există mai multe tratamente care ne redau confortul într-un timp scurt.

Deși în medicina naturistă sau alternativă există numeroase tratamente pentru a calma și trata diferite dureri musculare și articulare, astăzi vă vom prezenta o rețetă ce poate ușura aceste dureri în doar 7 zile. 

În ce constă această rețetă pentru a scăpa de dureri articulare?

 • Pentru început, trebuie să cumpărați 150 de grame de gelatină comestibilă (de preferat sortimentul fără gust). Această cantitate de gelatină este suficientă pentru o lună de tratament.
 • Puneți două lingurițe cu gelatină într-un sfert de cană de apă rece și lăsați-o peste noapte în bucătărie.
 • Dimineața, gelatina va fi pufoasă. O puteți mânca adăugându-i puțină miere, suc, iaurt sau smântână. Este important să o consumați pe stomacul gol, cu cel puțin 30 de minute înainte de micul dejun.
 • Acest tratament trebuie urmat timp de o lună. Persoanele care suferă de dureri musculare și articulare, vor simți o ameliorare după doar 7 zile de tratament. Gelatina este ideală pentru cei care suferă de dureri de spate, articulare, ale coloanei vertebrale sau ale gâtului, dar nu numai. Acest remediu vă ajută să redați mobilitatea articulațiilor.

De ce este gelatina bună pentru dureri articulare?

Gelatină pentru dureri articulare

Gelatina este un produs foarte ușor de găsit în magazine, este ieftină și o putem combina cu alte ingrediente pentru a realiza un desert cu multe proprietăți nutritive. Acest aliment conține multe proteine obținute în urma procesării colagenului de origine animală (este extrasă în principal din oasele și pielea de vită și porc). Poate fi folosită ca stabilizator și agent de îngroșare sau de legătură în multe rețete.

Se spune că gelatina este foarte bună pentru articulații deoarece conține doi aminoacizi numiți prolină și hidroxiprolină, ce interacționează pentru a reface țesuturile conexe. Consumând gelatină puteți contribui la îmbunătățirea legăturilor dintre țesuturi, un lucru foarte important pentru articulații.

Alte beneficii ale gelatinei

Gelatină pentru dureri

Gelatina este foarte bună pentru sănătate deoarece are multe proprietăți benefice. Printre aceste beneficii descoperim că:

 • Gelatina este un aliment bogat în aminoacizi, precum arginina și glicina, ce stimulează producerea de masă musculară.
 • Este un aliment care nu conține colesterol sau grăsimi. Ajută la stimularea metabolismului, fiind un aliat în încercarea de a slăbi.
 • Prin folosirea gelatinei în rețete, alimentele obținute vor fi mai ușor de digerat (ca în cazul cărnii sau al produselor lactate care, de regulă, se digeră mai greu). De asemenea, gelatina reduce balonarea abdominală și contribuie la echilibrul hormonal.
 • Consumul regulat de gelatină poate preveni instalarea osteoporozei și a osteoartritei.
 • Oferă elasticitate și forță tendoanelor și ligamentelor.
 • Gelatina are proprietăți de întărire a sistemului imunitar.
 • Stimulează creșterea părului și a unghiilor, de aceea recomandăm includerea sa în rutina de înfrumusețare.
 • Conține 18 aminoacizi, dintre care opt sunt pe lista celor nouă aminoacizi esențiali pe care organismul nostru nu îi poate fabrica singur și care trebuie obținuți din alimente.
 • Gelatina conține fluorură, un element chimic care, în cantități mici, contribuie la menținerea smalțului dinților, prevenind formarea cariilor.
 • Ajută la regenerarea colagenului din piele, o substanță ce contribuie și la formarea oaselor, tendoanelor, cartilajelor și ligamentelor care încep să se deterioreze odată cu trecerea anilor.
 • Este recomandată în tratarea afecțiunilor digestive precum gastrita și arsurile la stomac, deoarece neutralizează acidul gastric produs în exces.
 • Poate fi eficace în curele de slăbire deoarece oferă senzația de sațietate și reduce pofta de mâncare.