Remediu cu scorțișoară și stevia care reglează glicemia

· 21 martie 2017
Ți-e poftă de dulce? Vrei să îți reglezi glicemia? Atât scorțișoara, cât și stevia au proprietăți deosebite care ajută la echilibrarea nivelului de glucoză din sânge. Întărește efectele fiecăreia dintre ele, combinându-le într-un remediu minunat. 

Ți-e poftă mereu de dulce? Ai „crize” de foame? Ai nevoie să îți reglezi glicemia? Vrei să iei măsuri pentru a preveni diabetul?

Dacă nu ai o afecțiune gravă, dar vrei să îți reglezi glicemia fără a apela la medicamente, îți recomandăm acest remediu minunat. 

Mai jos îți arătăm cum te ajută stevia și scorțișoara să previi diverse probleme de sănătate.

Scorțișoară

Scorțișoara reglează glicemia

Scorțișoara este o mirodenie foarte aromată extrasă din scoarța unui arbore numit scorțișor. Aceasta are multe beneficii pentru sănătate, printre care și următoarele:

 • Are proprietăți digestive, antibiotice, expectorante și antiinflamatoare.
 • Este un stimulent natural puternic care îți oferă energie și căldură. În plus, stimulează libidoul fără să afecteze sistemul nervos.

Așa cum am menționat deja, scorțișoara este și un remediu excelent pentru reglarea glicemiei. În plus, ea contribuie la tratarea și la prevenirea diabetului de tip 2.

Îți recomandăm să folosești scorțișoară Ceylon, întrucât este mai dulce și mai fină decât Cassia, dar are și mai multe proprietăți medicinale. Dacă ambele sortimente sunt măcinate, este greu să le deosebești, așa că alege-o pe cea care are trecută pe ambalaj denumirea Cinnamomum zeylanicum sau Cinnamomum verum.

Stevia

Stevia reglează glicemia

Stevia este o plantă originară din Paraguay care a devenit cunoscută în întreaga lume ca îndulcitorul natural cel mai sănătos. O poți cultiva acasă sau poți cumpăra frunze uscate sau extract din stevia, în funcție de scopul pentru care intenționezi să o folosești.

Pe lângă faptul că reglează glicemia, stevia se remarcă și prin următoarele caracteristici:

 • Este ușor hipotensivă, fiind ideală pentru persoanele cu hipertensiune sau care au episoade periodice de creștere a tensiunii arteriale.
 • Conține de șapte ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde. 
 • Este ușor diuretică.
 • Este antiacidă și îmbunătățește digestia.
 • Vindecă și dezinfectează rănile și arsurile. 
 • Întărește smalțul dentar și previne cariile, fiind folosită din ce în ce mai mult ca ingredient în paste de dinți naturale.

Remediu care reglează glicemia

Pentru a valorifica proprietățile benefice ale acestor produse minunate, poți prepara un ceai delicios.

Ingrediente

 • 2 lingurițe de scorțișoară Ceylon măcinată (6 g)
 • 2 lingurițe de frunze uscate de stevia (10 g)
 • 3 căni de apă (600 ml)

Mod de preparare

 • Dă apa în clocot, apoi ia-o de pe foc imediat după ce începe să fiarbă.
 • Adaugă ambele plante medicinale și lasă vasul să stea acoperit timp de 10 minute.
 • Strecoară ceaiul, apoi servește-l cu plăcere!

Alte sfaturi

Pentru a mări eficiența acestui tratament, ține cont de următoarele recomandări:

 1. Adaugă scorțișoară în tot felul de rețete delicioase: torturi, budincă, înghețată, fursecuri, tocane cu carne, etc.
 2. Îndulcește deserturile cu stevia și renunță la alți îndulcitori.

Există două tipuri de stevia: stevia pură, care este închisă la culoare, reglează glicemia și are un gust puternic, asemănător lemnului dulce și stevia rafinată, care are o nuanță deschisă și nu are niciun gust.

Chiar dacă cea mai recomandată este cea pură, chiar și stevia rafinată este de preferat în locul zahărului sau a altor îndulcitori nesănătoși.

Consumă întotdeauna alimente bogate în fibre solubile (fructe, legume, fasole, cereale integrale). Acestea încetinesc absorbția carbohidraților, fapt care previne creșterea nivelului de glucoză din sânge după masă.

Adaugă în dietă și alte alimente care ajută la reglarea glicemiei, cum ar fi mazăre, năsturel, germeni de grâu și drojdie de bere.

Bea multă apă între mese, cel puțin 7 pahare pe zi. 

Servește între trei și cinci mese pe zi, pentru a-ți menține nivelul glicemiei constant. Totodată, evită mesele copioase și nu lăsa să treacă prea mult timp înainte să mănânci iar.

Ține cont de recomandările noastre și profită de remediul minunat pe care ți l-am prezentat și vei reuși să-ți reglezi glicemia în mod natural.