Secretele unor ochi luminoși

· 31 octombrie 2015
Pentru a relaxa ochii și, în general, întreaga față, faceți diverse grimase în oglindă timp de două minute, apoi îndepărtați încordarea printr-un masaj.

Aspectul unor ochi poate fi afectat de mai mulți factori, printre care senzația de uscare sau iritare a acestora, apariția ridurilor, sau chiar de încordarea mușchilor faciali. Prin acest articol, vă invităm să aflați cum să preveniți sau să tratați în mod natural aceste probleme. În același timp, vă mai oferim și câteva sfaturi de înfrumusețare pentru a avea ochi luminoși.

Ochi uscați sau iritați

De cele mai multe ori, din cauza uscării sau iritării, luminozitatea din ochi dispare. Această problemă poate fi tratată în mod natural printr-o alimentație bogată în vitamine. Dacă aveți ochi iritați sau uscați, puteți urma aceste sfaturi:

 • Începeți să mâncați semințe de in sau pește de apă rece precum somonul sau tonul. Aceste alimente sunt bogate în acizi grași esențiali.
 • Mâncați mai mult avocado. Are foarte multe grăsimi sănătoase.
 • Folosiți uleiuri de calitate superioară la gătit, precum uleiul de măsline sau de nucă de cocos. Acestea nu-și pierd proprietățile la temperaturi ridicate.
 • Beți sucuri naturale precum cele de măr și de morcov.
 • Beți cel puțin 8 pahare de apă pe zi, dintre care două dimineața.
 • Evitați excesul de sare.
Suc pentru ochi luminoși

Pentru hidratare, mai puteți folosi picături pentru ochi preparate acasă din ghee. Se administrează câte o picătură foarte mică în fiecare ochi, dimineața. Acest ghee, sau unt clarifiat, nu se folosește la gătit și trebuie verificat în permanență să nu se altereze.

Aveți grijă de ridurile fine din jurul ochilor

Ridurile apar mai întâi în zonele delicate de la colțul ochilor. Dar, din cauza alimentației defectuoase, putem avea și cearcăne sau pungi sub ochi. Și dacă nu luăm măsuri, aceste probleme nu se pot decât agrava. Putem să evităm alimentele nesănătoase sau obiceiurile proaste precum fumatul, dar este bine să folosim și următoarele uleiuri vegetale cu care să masăm ușor zonele afectate:

 • uleiul de jojoba: ideal pentru tenul mixt
 • uleiul de nucă de cocos: ideal pentru tenul gras deoarece nu lasă urme de grăsime și se absoarbe foarte ușor
 • uleiul de măceșe: recomandat pentru regenerarea pielii uscate, îmbătrânite
 • uleiul de migdale: pentru toate tipurile de ten

Cum să îmi masez fața?

Începeți masajul de la marginea interioară a sprâncenei, continuați ușor, cu mișcări circulare către marginea exterioară a sprâncenei, în jurul ochiului, apoi reveniți în același mod de unde ați început.

Masaj pentru ochi

Ochi relaxați

Mușchii de la ochi, cei care îi înconjoară, pot deveni tensionați, ca și orice altă parte a corpului, atunci când suferim de stres sau trecem printr-o situație emoțională dificilă. Dar, putem învăța cum să ne relaxăm fața printr-un masaj ușor. Totodată, dacă facem diferite grimase, ne putem relaxa mușchii faciali. De exemplu:

 • deschideți, închideți sau mișcați maxilarul
 • umflați-vă obrajii
 • strângeți din nas
 • închideți și strângeți din ochi cât de mult puteți
 • încrețiți-vă fruntea

După două minute, fața va fi complet relaxată și veți putea inspira adânc, imaginându-vă cum aerul ajunge în fiecare por al tenului.

Persoanele care au probleme de vedere, ar trebui să meargă periodic la un consult. Dacă purtați lentile sau ochelari ale căror dioptrii nu mai sunt valabile, atunci puteți avea ochi obosiți și tensiune facială.

Gene lungi și groase

Genele, nu numai că ne protejează de lumina soarelui sau de orice particule străine, dar pot fi un detaliu feminin extrem de atrăgător. Iată un remediu vechi, dacă vrem gene lungi și groase: uleiul de ricin. Acesta trebuie aplicat pe gene în fiecare noapte, înainte de culcare. Cel mai ușor, uleiul poate fi aplicat cu o perie de la un tub de mascare vechi, dar și cu o perie de sprâncene.

Pentru a avea rezultate vizibile, trebuie să fiți perseverentă.

Sprâncene arcuite

Majoritatea femeilor își modelează sprâncenele prin pensare, dar câte dintre noi au fost vreodată la un specialist pentru a le da forma potrivită feței? Doar cu câteva schimbări prin epilarea cu ceară, putem avea sprâncene care să încadreze niște ochi așa cum ne dorim.