Slăbește cu semințele de in măcinate! - Doza de Sănătate
 

Slăbește cu semințele de in măcinate!

Semințele de in au numeroase beneficii și pot fi consumate în diferite forme, adăugate la preparate alimentare sau chiar și la bături și smoothi-uri sănătoase. 
Slăbește cu semințele de in măcinate!

Ultima actualizare: 14 august, 2023

Ai auzit vreodată de beneficiile minunate pe care ni le oferă semințele de in măcinate? Acestea au devenit unul dintre cele mai populare alimente în ultimii ani.

Semințele de in au proprietăți nutritive incredibile și sunt un supliment alimentar perfect dacă vrem să slăbim. Vrei să afli mai multe? Dacă da, atunci citește în continuare!

Semințele de in: cum ne pot ajuta să slăbim?

Semințele de in sunt obținute de plantele de in, o sursă naturală de acizi grași Omega-3, antioxidanți, vitamine și minerale. Aceste semințe provin din Egipt și sunt consumate astăzi în toată lumea. Pot fi achiziționate ca boabe întregi, măcinate sau sub formă de ulei sau capsule.

În acest articol ne vom concentra asupra semințelor de in măcinate, această variantă fiind ideală dacă dorești să slăbești. Dacă te întrebi de ce, răspunsul este simplu: uleiul de semințe de in oxidează și conține cantități mari de grăsimi nesaturate.

Acestea fiind spuse, îți recomandăm să cumperi semințe de in întregi și să le macini chiar tu acasă. Nu este greu deloc!

Beneficii pentru sănătate oferite de semințele de in măcinate

Semințele de in sunt un aliment foarte sănătos

De unde să începem? Semințele de in ne oferă atât de multe beneficii incredibile pentru sănătate!

  • Semințele de in sunt o sursă excelentă de fibre dietetice pe care nu trebuie să o ignori. Le poți include cu ușurință în dieta ta zilnică.
  • Fibrele solubile permit reglarea tensiunii arteriale și a glicemiei, reduc inflamațiile și protejează flora bacteriană, astfel încât substanțele hrănitoare să poată fi absorbite mai ușor de către organism.
  • Semințele de in conțin acizi grași Omega-3, esențiali pentru sănătatea noastră. În plus, acestea conțin și acid linoleic, o componentă de bază a eicosanoizilor ce luptă împotriva inflamațiilor, previne artrita, eczemele și astmul.
  • Una din cele mai cunoscute utilizări ale semințelor de in este pentru tratarea constipației. Dacă ești constipat, este indicat să consumi semințe de in măcinate împreună cu multe lichide.
  • Studiile arată că semințele de in pot ajuta la tratarea diverticulitei, dar numai dacă această afecțiune se află într-un stadiu incipient.
  • Semințele de in sunt și un detoxifiant incredibil, ce îți poate curăța imediat intestinele.
  • Aceste semințe reduc nivelul de colesterol și protejează celulele de coagulare, hemoragii și aritmii.
  • Grație conținutului lor de flavonoide, semințele de in sunt utile pentru ameliorarea simptomelor menopauzei.
  • În plus, semințele de in au un conținut bogat de vitamina B, magneziu, mangan, fosfor și tiamină, dar și foarte puține calorii!

Cum ne ajută semințele de in măcinate să slăbim?

Semințele de in măcinate te ajută să slăbești

Atunci când mâncăm semințe de in măcinate, suntem cuprinși de o senzație de sațietate. În plus, acestea ne reglează organismul și ne oferă substanțele nutritive de care avem nevoie.

Semințele de in măcinate au proprietăți ce le fac să fie un aliment ideal dacă dorim să slăbim, în mare parte grație conținutului lor de elemente care ard grăsimile, de fibre care ne dau o senzație de sațietate și de acizi grași Omega-3. Aceste semințe ne vor ajuta să digerăm grăsimile mai ușor și să le eliminăm imediat pe cele nocive.

Dar oare cum putem consuma semințele de in măcinate?

Semințele de in pot fi incluse într-o salată

Nu e greu deloc: poți adăuga semințe de in măcinate la salate sau în alte tipuri de mâncăruri, dar le poți și dizolva în apă sau sucuri și să le bei înainte de micul dejun. Trebuie menționat și faptul că semințele de in sunt deseori folosite pe post de substitut al oului în numeroase rețete.

Pur și simplu adaugă o lingură de semințe de in și trei linguri de apă pentru fiecare ou pe care trebuie să-l folosești. În plus, semințele de in măcinate reduc timpul necesar gătirii alimentelor.

Mai jos îți vom prezenta câteva moduri interesante în care poți folosi semințele de in măcinate. Și nu uita: grație conținutului lor de substanțe hrănitoare și a senzației de sațietate pe care aceste semințe o oferă, nu vei mai simți nevoia să mănânci gustări între mese.

Cel mai important este să ai o dietă sănătoasă, bogată în fibre, proteine, legume și fructe. Consumă semințe de in măcinate și viața ta se va îmbunătăți considerabil!

Cum să consumi semințe de in

  • Poți amesteca semințe de in măcinate (aproximativ două linguri) cu suc de portocale la micul dejun.
  • Dacă vrei să mănânci fructe, presară mai întâi circa două linguri de semințe de in măcinate peste acestea.
  • Dacă vrei să-ți începi ziua plin de energie și sănătate, îți poți prepara un smoothie gustos din lapte de ovăz, măr, puțină scorțișoară și două linguri de semințe de in măcinate.
  • Poți încerca să-ți prepari un sandvici folosind câteva felii de avocado, o mână de salată (verde închis sau mov) și o roșie. Adaugă și o lingură de semințe de in măcinate și vei obține un sandvici incredibil!
  • Dacă vrei să-ți prepari un șnițel de tofu sau un sandvici cu fasole picantă, nu ezita să folosești semințe in. Grație faptului că aceste semințe scad considerabil timpul de gătire, vei obține rezultate incredibile fără a modifica gustul delicios al acestor mâncăruri.
  • De fiecare dată când îți prepari o salată, include semințele de in măcinate pe lista ta de ingrediente!

Dacă, de exemplu, ți-e poftă de o salată de spanac sau de varză neagră, semințele de in vor adăuga o nouă dimensiune mesei tale. Include puțin ananas sau rodii, câteva nuci, puțină zeamă de lămâie sau o cantitate generoasă de coajă de lămâie rasă. Adaugă și un vârf de cuțit de piper și câteva picături de ulei de semințe de in, iar salata obținută te va impresiona. (Poți folosi uleiul de semințe de in în cantități moderate, dar nu face abuz. Însă poți consuma semințe de in măcinate după pofta inimii.)


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.