Semne că ești într-o relație fără viitor

· 22 iulie 2017
Gândul de a pune capăt unei relații îți provoacă tristețe, mai ales dacă ai fost foarte fericit alături de acea persoană. Însă acum lucrurile s-au schimbat și te simți pierdut și dezorientat. 

Relațiile de cuplu pot stagna din diverse motive. Problema este că, de cele mai multe ori, ne este teamă să luăm o decizie. Poate știi că ești într-o relație fără viitor, dar preferi să negi acest lucru. Însă trebuie să conștientizezi că această situație nu poate continua la nesfârșit. 

Învață să detectezi semnalele care te atenționează că este indicat să pui capăt acestui capitol din viața ta.

1. Senzația permanentă că este ceva în neregulă poate arăta că ești într-o relație fără viitor

Conflictele permanente arată că ești într-o relație fără viitor

Vorbim despre o senzație foarte neplăcută. Observi că există o neregulă, însă preferi să nu îi acorzi o importanță prea mare. 

Uneori, simți că partenerul nu este sincer cu tine. În alte cazuri, motivul suspiciunii îl reprezintă certurile constante. Este posibil să ai senzația că îți scapă ceva, dar nu vrei să afli ce. 

Nu trebuie să îți învinovățești partenerul, ci să fii sincer cu el și să încercați să găsiți o soluție pentru a avea o relație fericită și armonioasă.

A fi cu o persoană, chiar dacă nu îți face plăcere, nu este o situație ideală.

2. Simți întotdeauna că trebuie să demonstrezi că meriți

A sta într-o relație fără viitor îți provoacă suferință

Într-o relație fără viitor, unul dintre parteneri poate începe la un moment dat să se simtă vinovat. Tocmai în acest momente trebuie să deschizi ochii și să vezi realitatea.

Uneori, vrei să demonstrezi cât de mult înseamnă relația voastră pentru tine. Vrei să arăți că ești pregătit să mergeți mai departe pe acest drum. Dar cum se comportă partenerul tău?

Dacă tu ești singurul care face eforturi pentru a salva relația, în momentul în care nu îți vei da interesul, tot ce ai construit se va dărâma. Relația nu poate merge mai departe.

Când unul dintre parteneri oferă totul, iar celălalt nimic, încep să apară numeroase probleme. 

3. Viața voastră sexuală nu te mai satisface

Într-o relație fără viitor, nu ai o viață sexuală împlinită

Poate că acest argument pare superficial. Însă dacă viața voastră sexuală nu mai este la fel de plăcută ca înainte, acesta este un indiciu că lucrurile nu mai funcționează așa cum ar trebui.

Poți încerca lucruri noi pentru a menține dragostea vie, însă amândoi trebuie să faceți ceva pentru a reaprinde flacăra pasiunii. Dacă doar unul dintre voi este interesat de acest aspect, nu se va schimba nimic în bine.

Este posibil ca diversele conflicte pe care le aveți să vă fi afectat și viața sexuală. Dacă, de exemplu, partenerul tău a fost infidel, această trădare va rămâne mereu în mintea ta.

Prin urmare, este important să discutați permanent. Spune ce simți și nu aștepta să vină momentul în care nu ar mai avea cine să te asculte.

4. Nu mai ești persoana care erai înainte

Simți că te-ai pierdut pe tine însuți? Nu mai ești cine erai? Poate că ai devenit o persoană pe care nici măcar nu o mai recunoști. 

Poate crezi că „transformarea” ta a avut loc din cauză că partenerul tău nu se mai comportă la fel cu tine. Însă poate ar trebui să te gândești dacă te tratează așa cum meriți.

Ai renunțat la tot ce te motiva și te făcea fericit. Ai uitat de tot ceea ce te împlinea sufletește. Nu îți mai amintești de lucrurile care îți ofereau o senzație unică, deosebită.

Dacă te simți așa, poate ar trebui să te distanțezi puțin pentru a te regăsi pe tine însuți. Doar o singură persoană va fi mereu alături de tine, iar aceea ești tu.

Trebuie să renunți la o relație fără viitor pentru a te regăsi pe tine însuți

Probabil gândul de a pune capăt unei relații îți provoacă tristețe, mai ales dacă ai fost foarte fericit alături de acea persoană. Însă acum lucrurile s-au schimbat și te simți pierdut și dezorientat.

Când lucrurile se complică, când nu mai știi cine ești sau când vă certați în fiecare zi, este necesară o schimbare. A aștepta ca situația să se rezolve de la sine este o pierdere de timp.

Când simți că ești într-o relație fără viitor, trebuie să iei atitudine și să te îndrepți într-o altă direcție.