Sexul anal este mereu dureros?

· 18 februarie 2018
Deoarece anusul nu se lubrifiază natural, este important să folosești un produs lubrifiant dacă vrei să faci sex anal.

Limitarea actului sexual la organele genitale ne împiedică să ne bucurăm din plin de corpul nostru. Însă când vine vorba de practica pe care urmează să o prezentăm, întrebarea cea mai frecventă este dacă sexul anal este mereu dureros.

Ce este sexul anal?

Sexul anal presupune inserarea penisului sau a unei jucării erotice în anusul și rectul partenerului. Deși a fost practicat încă din Antichitate, chiar și în zilele noastre sexul anal continuă să fie un subiect tabu.

Multe persoane îl consideră a fi un act „nenatural”, în special în comparație cu sexul vaginal. În plus, o concepție frecventă, dar greșită este faptul că doar oamenii homosexuali sau bisexuali practică sex anal. Problema este că acest mod de a gândi nu ia în calcul beneficiile și plăcerea oferite de sexul anal.

Sexul anal este mereu dureros sau poate fi o activitate plăcută?

Multe cupluri au impresia că sexul anal este mereu dureros

Penetrarea anală este foarte plăcută deoarece, în timpul actului, clitorisul este stimulat de la rect spre regiunea pelvină. Totodată, din punct de vedere psihologic, tabuurile pot deveni foarte ușor afrodiziace.

Fiind ceva „nou”, sexul anal este foarte incitant. De asemenea, regiunea anală prezintă un număr ridicat de fibre nervoase, care sunt foarte sensibile la atingere.

Lubrifierea corectă

Evident, spre deosebire de vagin, anusul nu se poate lubrifia singur în mod natural în timpul actului sexual. Așadar, este important să avem grijă când vine vorba de penetrare, mușchii anusului nefiind la fel de elastici precum cei ai vaginului.

Cu alte cuvinte, folosirea unui lubrifiant este esențială pentru a putea face sex anal. O variantă mai naturală este să folosești salivă. Reține însă că orice tip de lubrifiant se va absorbi rapid, drept pentru care penetrarea trebuie să aibă loc la timp scurt după aplicare.

Ce este stimularea anală?

Cel mai bine este să combini penetrarea cu masturbarea. În acest mod, plăcerea va crește și mușchii se vor relaxa mai ușor. Dacă tu și partenerul tău ați decis să faceți sex anal, trebuie să uitați de prejudecăți. Pe lângă latura fizică, sexul anal constituie o experiență subiectivă.

Dar oare există „masturbare anală”? Această tehnică implică introducerea unuia sau a mai multor degete în anus, masturbându-te simultan. Astfel, vei preveni lezarea pereților rectului.

În ce situații sexul anal este mereu dureros?

Sexul anal este mereu dureros dacă nu ai grijă

Dacă vă grăbiți când încercați să faceți sex anal, mușchii nu se vor relaxa și sfincterul anal va rămâne închis. Acesta este motivul pentru care sexul anal poate fi dureros. Pentru a evita asemenea neplăceri, încearcă sugestiile de mai jos:

Instrucțiuni

 • Mai întâi, sfincterul anal poate fi dilatat cu ajutorul unui lubrifiant pe bază de apă.
 • Apoi, introdu încet un deget în anus. Mișcările trebuie să fie foarte blânde.
 • Obiectivul tău este să îl faci să se dilate treptat, astfel încât să devină suficient de încăpător.
 • Pentru a preveni durerea, penetrarea ar trebui să aibă loc doar după ce toți acești pași au fost puși în aplicare.

Igienă și măsuri de precauție

Mucoasa rectului este susceptibilă infecțiilor și leziunilor. În cele mai grave cazuri, partenerul penetrat poate experimenta fisuri anale. Așadar, te sfătuim să iei următoarele măsuri de precauție:

 • Accelerarea penetrării provoacă leziuni și sângerări.
 • Drept consecință, crește riscul de contractare a unor boli venerice ca herpesul, gonoreea sau sifilisul. Folosirea prezervativelor nu este facultativă!
 • Cel mai bine este să faci baie sau duș înainte și după ce faci sex anal.
 • Unghiile trebuie să fie scurte.
 • În ceea ce privește sexul anal, una dintre cele mai frecvente temeri este defecația accidentală. Pentru a evita această neplăcere, rectul poate fi curățat cu ajutorul unei clisme.

Practici riscante din pricina cărora mulți au impresia că sexul anal este mereu dureros

Sexul anal este mereu dureros când încerci practici foarte riscante

 • Fisting: Această practică riscantă implică obținerea plăcerii prin dilatarea exagerată a anusului. Toate degetele, mâna sau pumnul vor fi introduse în acesta.
 • Creampie: În acest caz, bărbatul ejaculează în rectul partenerului său.
 • Anilingus: Cunoscut și ca „sărutul negru”, anilingusul presupune stimularea anusului cu ajutorul limbii sau al buzelor.