Sexul nesatisfăcător – 5 cauze posibile

17 iulie 2017
Partenerul tău pare a fi fericit și satisfăcut, dar tu te simți profund nemulțumit. Te regăsești în această situație? În articolul de azi te invităm să descoperi 5 motive pentru care nu găsești sexul satisfăcător.

Închipuie-ți că tocmai ai făcut sex. Partenerul tău stă întins în pat lângă tine și pare complet satisfăcut. Totul a mers exact așa cum ați plănuit, iar ambii ați făcut tot ce v-a stat în putere pentru a vă aduce plăcere unul celuilalt. Și totuși ai experimentat sexul nesatisfăcător.

Deși cel sau cea de lângă tine a atins culmile plăcerii, experiența ta a fost cu totul alta. Actul sexual nu te-a satisfăcut. De ce? Adevărul este că nu există un răspuns concret la această întrebare. Nu toată lumea experimentează sexul în același mod. Fiecare dintre noi are dorințe și nevoi diferite.

Cu toate acestea, pe lângă dorință, două condiții trebuie satisfăcute pentru ca tu să te poți bucura de sex: să îți cunoști corpul bine și să existe o încredere mutuală între tine și partenerul tău.

În filme precum Sex după rețetă (Kiki, el amor se hace), flexibilitatea sexualității este analizată într-un mod lipsit de prejudecăți. Totodată, aceste filme demonstrează că, pentru a evita sexul nesatisfăcător, comunicarea este esențială.

Sexul nesatisfăcător poate indica că există o problemă în afara dormitorului

Sexul nesatisfăcător poate distruge o relație de cuplu

Sexul este limbajul utilizat pentru a comunica tot ceea ce nu putem exprima în cuvinte. Nu orice poate fi spus cu voce tare.

Așadar, uneori comitem greșeala de a privi dormitorul drept un spațiu separat de celelalte aspecte ale relației. Lucrurile însă stau altfel. Această concepție eronată este frecventă atât în relațiile stabile, cât și în cele mai puțin serioase.

Pentru a avea o viață sexuală mai împlinită, în cele ce urmează vrem să îți prezentăm câteva motive pentru care poți găsi sexul nesatisfăcător:

1. Lipsa de încredere în sine

Imaginează-ți că ai în față un cuplu alcătuit dintr-un partener intolerant și unul căruia îi este frică de penibil. Într-o asemenea relație, chiar și încercarea de a schimba activitățile plănuite pe timp de weekend sau sugerarea unor planuri noi poate deveni o sursă de stres.

Lipsa de încredere în sine a unuia dintre parteneri va crea probleme și în dormitor.

2. O stimă de sine scăzută face sexul nesatisfăcător

Trebuie să ai o stimă de sine sănătoasă, astfel încât să îți poți exprima deschis dorințele. Când unul dintre parteneri are o stimă de sine scăzută, el sau ea va da vina pe sine pentru sexul nesatisfăcător. În plus, acest partener nu va avea suficientă încredere pentru a-și prezenta punctul de vedere.

Dacă te regăsești în această situație, apelează la serviciile unui psihoterapeut sau include trucuri care te ajută să îți îmbunătățești stima de sine în rutina ta zilnică. A venit momentul să începi să fii sincer, iar partenerul tău trebuie să te ajute în acest scop.

3. Iubirea ta este egoistă

Sexul nesatisfăcător poate să aibă la bază egoismul partenerilor

Multe persoane văd sexul doar ca pe o modalitate de a primi satisfacție și uită că și celălalt trebuie să simtă plăcere. De pildă, dacă unei persoane egoiste îi place sexul „dur”, aceasta va adopta un comportament în dormitor menit să o satisfacă doar pe ea și nu va ține cont de partenerul său.

Când te regăsești într-o situație asemănătoare celei descrise anterior, încearcă să preiei controlul și să devii un ghid sexual pentru cel sau cea de lângă tine, spunându-i ce îți place și ce nu. În general, această atitudine este foarte excitantă.

Dacă îți lași partenerul să dirijeze ce se întâmplă în dormitor și tinzi să uiți de propriile tale nevoi, poate a venit momentul să îți reevaluezi relația.

4. Sexul nesatisfăcător este cauzat de monotonie

Oricât de caraghios pare, să-ți cunoști partenerul foarte bine poate cauza probleme în materie de sex. Mai exact, în această situație există riscul ca actul sexual să devină prea previzibil.

Știi deja cum va începe  partenerul tău, unde și cum te va atinge… Faptul că vă cunoașteți foarte bine, un avantaj în alte situații, vă cauzează acum probleme.

Ca să depășiți acest impas, trebuie să descoperiți noi poziții, jocuri și accesorii. Practic, orice element care vă va surprinde este benefic. Nu este vorba de a face ceva în mod special, ci de a adopta o anumită atitudine. Curiozitatea este mereu benefică, chiar și în dormitor.

Citește și: Sex mai mult sau sex mai bun?

5. Și prejudecățile pot face sexul nesatisfăcător

Prejudecățile și sexul nesatisfăcător merg mână în mână

Cultura, religia și filmele ne învață când și cum trebuie să facem dragoste. Aceste convenții prind rădăcini în mintea noastră și ne împiedică să ne bucurăm de sex și nu numai.

Poate nu tu te confrunți cu această problemă, ci partenerul tău. Poate amândoi vă lăsați conduși de prejudecăți. Cel mai important este să vă informați.

Antrenează-ți mintea să accepte faptul că actul sexual vă privește doar pe tine și pe partenerul tău. Convențiile sociale nu au ce căuta în dormitor. Orice este valid, atât timp cât ambii parteneri sunt de acord!

După cum bine vezi, sexul nesatisfăcător este, de obicei, o consecință a lipsei de comunicare. În cazul în care viața ta sexuală lasă de dorit, a venit momentul să porți o discuție sinceră cu partenerul tău de viață. Trebuie să rezolvați această problemă împreună.

Te-ar mai putea interesa