Sexul poate rezolva multe probleme

13 decembrie 2016

Deși sexul a fost reprimat și ignorat timp de secole, această activitate naturală oferă numeroase beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Din păcate, multe societăți consideră încă sexul un subiect tabu, adică ceva care ar trebui să stârnească rușine.

Cu toate acestea, cele mai recente studii științifice au demonstrat că actul sexual ne poate îmbunătăți viața în mai multe moduri:

 • Ameliorează anxietatea și îmbunătățește dispoziția
 • Previne insomnia
 • Îmbunătățește stima de sine
 • Fortifică sistemul imunitar și cel cardiovascular
 • Stimulează metabolismul
 • Mărește speranța de viață

Sexul produce niște reacții chimice care măresc bunăstarea organismului

Sexul te ajută să ai o viață fericită

Plusul de substanțe chimice care circulă în corp în timpul actului sexual oferă diverse beneficii. Din acest motiv, nu trebuie să ezităm să facem sex. Iată în ce mod sexul îți poate îmbunătăți viața:

 • Sexul acționează ca un tonic cosmetic, promovând eliberarea unor hormoni care cresc atractivitatea.
 • Datorită sintezei de estrogen, testosteron și colagen ce are loc în organism în timpul actului sexual, părul, pielea și fața noastră vor arăta mai bine.
 • Sexul este mai eficient decât cremele antiîmbătrânire. Când facem sex, organismul secretă un hormon numit dehidroepiandrosteron, care promovează mărirea duratei de viață.
 • Prolactina este un sedativ natural secretat la sfârșitul actului sexual. Această substanță ne poate îmbunătăți mirosul corporal.
 • Și inima va avea de câștigat în urma sexului. Efectul protectiv oferit de sex este similar cu cel obținut atunci când facem mișcare. În plus, în timpul actului sexual inima bate mai repede.
 • De asemenea, sexul are un impact pozitiv asupra metabolismului, tonifiind regiunile implicate în actul propriu-zis, în special pelvisul.
 • Contracțiile vaginale și spasmele sfincterului anal și ale uretrei fortifică mușchii din aceste regiuni, ajutându-ne să îi controlăm mai ușor.
 • Actul sexual este și un analgezic puternic. Datorită secreției de endorfine și corticosteroizi, sexul ameliorează disconfortul fizic și are un efect sedativ asupra terminațiilor nervoase.
 • Oxitocina are un efect antistres și reduce tensiunea arterială și pulsul.

Pe lângă beneficiile prezentate mai sus, vrem să menționăm că sexul oferă beneficii incredibile pentru sănătatea cerebrală, fără însă a produce efecte secundare nedorite. Platon recomanda atleților să evite sexul înainte de olimpiadă, dar astăzi știm că această concepție este greșită.

Printre altele, sexul fortifică sistemul imunitar

Sexul îți va îmbunătăți semnificativ starea de sănătate

Beneficiile unei vieți sexuale sănătoase sunt fără număr. Evident, nu vorbim doar despre cele care vizează regiunea genitală. De fapt, sexul poate influența numeroase aspecte ale vieții noaste.

Când spunem că trebuie să ne concentrăm asupra relației noastre cu sexul, nu ne referim exclusiv la actul propriu-zis. Trebuie să ne explorăm atent dorințele și senzațiile din timpul sexului. Mai mult, dacă încercăm să reprimăm această latură, riscăm să ignorăm cu totul un aspect fundamental al vieții noastre.

Așadar, acceptarea sexualității ne va ajuta să menținem un echilibru psihologic, fizic și emoțional. În acest mod, vom evita frustrarea și dispozițiile negative care pot să apară din cauza neînțelegerilor.

Sexul îți va proteja sănătatea psihologică

Explorarea este esențială pentru a ne putea bucura de actul sexual

Ca să te bucuri de sex, este nevoie să ignori toate inhibițiile care te împiedică să-ți explorezi corpul, senzațiile și dorințele. Acest aspect este esențial pentru a avea o viață sexuală împlinită alături de cineva.

Explorarea intimă a fiecărui centimetru al corpului nostru ne ajută să ne dăm seama ce ne place și ce nu ne place. Așa cum am menționat și în alte articole, nu putem să comunicăm dorințele noastre unui partener dacă nu ne cunoaștem propriile gusturi și nevoi.

În plus, dorința de a ne explora propriul corp este o dovadă de respect de sine, de satisfacție personală și de comunicare intimă. Cu alte cuvinte, ne antrenăm simțurile astfel încât să ne putem descoperi și satisface dorințele fizice și emoționale.

Acceptându-ne sexualitatea, vom accesa o bunăstare nebănuită. Renunță la orice prejudecăți și inhibiții și învață să te bucuri de sex.

Sexul o să te apropie de partenerul tău de viață

Surse:

 • Loewenstein, G., Krishnamurti, T., Kopsic, J. și  McDonald, D. (2015). „Creșterea frecvenței actului sexual mărește fericirea?” în Jurnalul comportamentului și al organizării economice, nr. 116, pp. 206-218.
 • Cheng, Z. și Russel, S. (2015). „Sexul și fericirea” în Jurnalul comportamentului și al organizării economice, nr. 112, pp. 26-32.
 • Brody, S., & Costa, R. M. (2012). „Satisfacția și sănătatea sexuală sunt asociate pozitiv cu contactul sexual penian-vaginal, dar nu cu alte activități sexuale” în Jurnalul american de sănătate publică, nr. 102 (1), pp. 6-7.
Te-ar mai putea interesa