Sfaturi pentru o viață sexuală împlinită

20 februarie 2017
Poate că îți este jenă să discuți acest subiect cu partenerul tău, însă este necesar să-ți exprimi preferințele pentru a avea o viață sexuală împlinită. 

Îți amintești de prima ta experiență sexuală? Înainte de acel moment, visai la el și îți imaginai niște lucruri foarte plăcute. Totuși, când ai început să faci sex, ți-ai dat seama că nu este atât de ușor să ai o viață sexuală împlinită.

Uneori, problema este că nu ne cunoaștem propriul corp. Alteori, pur și simplu ne este jenă. În anumite cazuri, nu am descoperit ce ne place cu adevărat.

Dacă sexul nu îți provoacă plăcere, află din articolul de mai jos cum poți îmbunătăți acest aspect al vieții tale.

Cunoaște-ți propriul corp pentru a avea o viață sexuală împlinită

Cunoaște-ți propriul corp pentru a avea o viață sexuală împlinită

Pentru multe persoane, cunoașterea propriului corp este foarte importantă. Există multe femei și mulți bărbați care nu își explorează trupul, nu se uită, nu ating și nu își investighează propriile organe genitale.

Atât în rândul persoanelor mai în vârstă, cât și al tinerilor, există un grad ridicat de sfială. Uneori, această rușine afectează și modul în care este perceput actul masturbării.

Masturbarea este o practică sănătoasă care îți oferă plăcere și care te ajută să descoperi cum să o obții. Dacă te ferești de acest obicei, va fi greu să te bucuri de actul sexual în doi.

Așa că nu ezita să-ți explorezi corpul. Nu-ți fie rușine și nu te gândi că faci ceva rău. 

Comunică întotdeauna cu partenerul

Iubitul tău îți provoacă dureri în timpul actului sexual? Vrei să fii atinsă într-un mod diferit? Subiectul rușinii intervine din nou, însă nu în relația cu propriul corp, ci cu partenerul.

Trebuie să-i spui partenerului tău ce îți place și ce nu. În caz contrar, nu vei avea parte niciodată de o viață sexuală împlinită.

Comunicarea cu partenerul îți asigură o viață sexuală împlinită

Poate ești una dintre norocoasele care simt plăcerea sexuală. Dar ce ți-ar plăcea să încerci acum? Unde ai mai vrea să fii atinsă? 

Comunicarea între parteneri este esențială, cu atât mai mult atunci când vine vorba de sex. Tocmai de aceea este important să îți cunoști propriul corp. Dacă nu știi ce îți place, nu știi nici ce să ceri. 

Nu te privi niciodată ca pe un obiect

În trecut, dar și în ziua de azi în anumite culturi, se considera că scopul femeii este de a face copii. Din fericire, această convingere nu mai este la fel de populară în prezent.

În plus, nu trebuie să simți că este datoria ta să te oferi partenerului dacă acesta vrea să facă sex, iar tu nu ai chef.

Ai și tu nevoi, precum și dreptul de a spune „nu.” Dacă nu ai dispoziția necesară să faci sex, atunci refuzăÎn caz contrar, actul sexual nu poate produce plăcere.

Dacă accepți să fii atinsă atunci când nu ai chef, nu te vei bucura niciodată de o viață sexuală împlinită. Nu te privi niciodată ca pe un obiect. Ai dreptul să spui „nu.”

Profită de toate simțurile

Dacă încerci lucruri noi, te bucuri de o viață sexuală mai bună

Poziția misionarului? Sex obișnuit? Pentru a menține o viață sexuală sănătoasă, trebuie să încerci lucruri noi. Adaugă puțină savoare între așternuturi.

Lenjerie sexy, ciocolată, diferite arome… Poți chiar încerca diverse poziții ilustrate în Kamasutra. Pentru multe cupluri, acest obicei este o modalitate excelentă de a se bucura unul de celălalt și de a se menține în formă.

Ai auzit vreodată de sex tantric? Acesta oferă alte posibilități de experimentare în sfera sexuală.

Dacă tu și partenerul tău decideți să apelați la jucării sexuale sau la alte lucruri interesante și inedite, puteți avea parte de senzații noi și de plăceri nebănuite.

Formați un cuplu, iar în ceea ce privește sexul, oricine are dreptul să încerce și lucruri noi. De ce să nu faceți asta împreună?

Uită de complexe

Rușinea nu este singurul obstacol în calea plăcerii sexuale. Un alt impediment major îl reprezintă și complexele.

Partenerul îți cunoaște corpul, însă sexul nu va fi niciodată cu adevărat satisfăcător dacă țineți întotdeauna luminile stinse. Poate refuzi să încerci unele poziții, deoarece nu vrei să expui anumite părți ale corpului care nu îți plac. 

Dacă te complexează anumite zone ale corpului, există două soluții: să le accepți ca atare sau să faci ceva pentru a le schimba.

Dar de ce să fii complexată, dacă partenerul tău te place așa cum ești? Singura persoană care nu te place ești chiar tu. 

Complexele te împiedică să ai o viață sexuală împlinită

Ai făcut și tu greșelile pe care le-am enumerat mai sus? Nu uita că, pentru a te bucura de o viață sexuală împlinită, trebuie să fii deschisă la minte. 

Renunță la prejudecăți pentru a descoperi jocuri noi, a te bucura de sex fără complexe și a comunica fără jenă cu partenerul.

Acum ești gata să te bucuri de o viață sexuală cu adevărat satisfăcătoare?

Te-ar mai putea interesa