Sfaturi pentru a supraviețui unui infarct

· 6 noiembrie 2015
Aspirina este un anticoagulant ce îmbunătățește fluxul sanguin.

Simplul gând că ai putea suferi un infarct în orice moment te face să tremuri deoarece una dintre urmările posibile ale acestuia este chiar propriul deces. Dar cel mai periculos este atunci când nu ești cu adevărat pregătit(ă) pentru o astfel de urgență, în special dacă ești singur(ă).

Viața ta depinde de abilitatea ta de a recunoaște simptomele unui infarct. Adesea este destul de dificil să acționezi dacă ești singur(ă), dar urmând sfaturile pe care ți le vom prezenta mai jos, șansele tale să supraviețuiești unui infarct neașteptat și să ajungi să primești îngrijire medicală se vor îmbunătăți.

Care este diferența dintre un infarct și un stop cardiac?

Înainte să începem să-ți dăm sfaturi pentru a supraviețui unui infarct atunci când nu este nimeni în apropiere, trebuie mai întâi să te lămurim care este diferența dintre un stop cardiac și un infarct. Multe persoane le confundă, deși acestea nu sunt același lucru.

Stopurile cardiace și infarcturile miocardice (termenul medical pentru infarct) sunt provocate de o proastă circulație a sângelui și o alimentare inadecvată a inimii, dar simptomele pe care acestea le dau sunt diferite.

Infarct: stop cardiac

Stopul cardiac are loc atunci când circulația sanguină la nivelul întregului corp încetinește, fapt ce provoacă o slăbire a contracțiilor inimii, ce pot deveni neregulate. Drept rezultat, organismul nu mai primește cantitatea necesară de oxigen și, atunci când creierul începe să fie afectat, bolnavul își pierde cunoștința.

Infarctul are loc atunci când fluxul sanguin este redus într-o anumită regiune a inimii, de obicei din pricina unei artere blocate. Drept rezultat, țesuturile afectate din regiunea inimii vor muri.

Dacă bolnavul nu primește tratament imediat, această pauză în aprovizionarea cu sânge și oxigen poate duce la degradarea mușchiului cardiac. Cele mai comune simptome asociate unui infarct sunt durerile în piept, dificultățile de respirație, palpitațiile, transpirația excesivă, greața, oboseala, amețeala, etc.

Acum că știi care sunt diferențele dintre un infarct și un stop cardiac, este timpul să-ți spunem ce trebuie să faci pentru a-ți îmbunătăți șansele de supraviețuire în situația în care treci printr-un infarct atunci când ești singur(ă). Deși nu există nicio metodă 100% eficientă pentru a supraviețui unui infarct, sfaturile de mai jos ți-ar putea salva viața.

5 lucruri pe care trebuie să le faci dacă treci printr-un infarct

Infarct: inimă

  • În primul, dacă simți o durere sau un disconfort ciudat în regiunea inimii, sună imediat la 112. 1777 canadian 24 hr pharmacy. Dacă deja ai fost diagnosticat(ă) cu o problemă cardiacă, atunci contactează-ți medicul și, în situația în care te afli la volan, trage pe dreapta și sună la 112.
  • Indiferent cât de aproape este cel mai apropiat spital sau clinică, sub nicio formă să nu încerci să conduci până acolo. Ți-ai putea pierde cunoștința la volan, provocând un accident și rănind-te pe tine și pe cei din jur.
  • Dacă iei medicamente pentru inimă, este posibil să ai deja un betablocant la îndemână. Ia o pastilă în timp ce aștepți salvarea. Dacă ești la primul infarct, atunci mestecă și înghite o aspirină—acest medicament previne formarea cheagurilor și îmbunătățește fluxul sanguin prin relaxarea pereților arterelor.
  • Atunci când este posibil, încearcă să rămâi nemișcat(ă), pentru a nu exercita presiune asupra mușchiului cardiac.
  • Pe cât posibil, încearcă să te lovești cu pumnii în piept peste inimă, astfel încât aceasta să nu depună prea mult efort pompând sânge. Din păcate, nu-ți va fi ușor să faci acest lucru singur(ă).

Concluzii

Acum că ți-am prezentat ceea ce trebuie să faci pentru a te salva în cazul unui infarct, poate te întrebi de ce am pierdut timp explicându-ți diferența dintre un infarct și un stop cardiac. Ei bine, sunt șanse să știi deja câte ceva despre suportul vital de bază (SVB), ce nu ar trebui administrat decât în cazul unui infarct.

Deși SVB salvează zilnic viețile a zeci de mii de oameni, aceste manevre nu ajută în cazul stopului cardiac. De multe ori, articole ca cel pe care îl citești acum nu clarifică diferența dintre infarct și stopul cardiac, ceea ce poate crea confuzii. Sperăm ca informațiile de mai sus îți vor fi de folos!