Shake matinal care combate hipertensiunea arterială

Acest shake ajută la combaterea hipertensiunii arteriale. Totuși, este necesar să adopți o dietă echilibrată și alte obiceiuri alimentare sănătoase. 

Hipertensiunea arterială este o afecțiune cardiovasculară ce apare atunci când presiunea sângelui crește ca urmare a îngroșării arterelor. 

Această problemă suprasolicită inima, care face un efort suplimentar pentru a pompa sângele către celelalte părți ale corpului. Prin urmare, și alte organe sunt slăbite, printre care rinichii, creierul și pancreasul.

Cel mai îngrijorător este faptul că hipertensiunea mărește riscul de infarct miocardic, atac cerebral și alte boli severe care, în cazurile cele mai grave, pot provoca moartea pacientului.

Din fericire, putem combate hipertensiunea arterială cu ajutorul unei alimentații sănătoase care se pliază pe nevoile organismului afectat de această boală.

Astăzi îți prezentăm un shake matinal sănătos cu proprietăți care ajută la menținerea elasticității arterelor, prevenind blocarea acestora.

Vrei să afli cum se prepară? Citește informațiile de mai jos.

Shake matinal care combate hipertensiunea arterială

Ananasul combate hipertensiunea arterială

Această băutură naturală, pe care îți recomandăm să o bei dimineața, este bazată pe o combinație de ingrediente sănătoase care oferă cantități generoase de vitamine, minerale și antioxidanți. 

Din păcate, ea nu este un leac miraculos care elimină complet această problemă. Dar este un supliment alimentar minunat care reglează tensiunea arterială și reduce riscurile asociate unor valori ridicate.

În plus, acest shake conține o doză semnificativă de vitamina C, un nutrient despre care s-a dovedit că este foarte eficient în reducerea moderată a tensiunii arteriale.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite și publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a dezvăluit că un aport zilnic de 500 miligrame de vitamina C scade tensiunea arterială cu 3,84 mm pe termen scurt.

Hipertensiunea te predispune și la alte boli

Acest shake conține și potasiu, un mineral necesar pentru a regla nivelul de electroliți și de săruri minerale din organism.

Potasiul combate retenția de apă, calmează țesuturile din corp și îmbunătățește circulația, reducând riscul de hipertensiune.

Mai mult decât atât, acest shake scade riscul de boli cardiovasculare, întrucât are o concentrație ridicată de resveratrol, un antioxidant prezent în strugurii din compoziția băuturii. Acest antioxidant protejează pereții arteriali și previne oxidarea colesterolului rău și formarea cheagurilor de sânge.

Cei mai importanți nutrienți din ingredientele folosite pentru prepararea acestui shake sunt:

 • Vitamine (A, B9, E, K)
 • Minerale (seleniu, calciu, magneziu)
 • Fibre

Cum se prepară acest shake matinal

Acest shake conține fructe care combat hipertensiunea

Pentru a prepara această băutură sănătoasă, este necesar să amesteci în blender câteva fructe cu un conținut redus de calorii, dar care oferă doze considerabile de energie.

După cum îți poți da seama, acest shake contribuie și la pierderea în greutate. În plus, îți îmbunătățește performanțele fizice și mentale.

Mai mult decât atât, băutura pe care ți-o prezentăm mai jos ajută la tratarea constipației și a altor probleme digestive, întrucât este bogată în fibre. Având și efecte diuretice, ea stimulează producția de urină la nivelul rinichilor și ajută la eliminarea lichidelor reținute în corp.

De parcă nu ar fi de ajuns, acest shake conține substanțe detoxifiante care facilitează evacuarea deșeurilor toxice din organism, fapt care ajută la combaterea hipertensiunii arteriale.

Ingrediente

 • 2 felii de ananas
 • 8 struguri
 • 1 măr
 • 1 banană
 • Zeama unei portocale
 • 1 pahar de apă (200 ml)

Instrucțiuni

 • Ia cele două felii de ananas, curăță-le și taie-le în mai multe bucăți.
 • Spală bine strugurii și pune-i în blender, împreună cu bucățile de ananas.
 • Adaugă mărul și banana tăiate la rândul lor în mai multe bucăți.
 • Stoarce zeama portocalei și toarn-o în blender, alături de celelalte ingrediente.
 • Adaugă un pahar cu apă pentru a facilita amestecarea, apoi procesează ingredientele în blender timp de două minute.
 • Dacă vrei ca shake-ul să fie mai răcoritor, poți adăuga și câteva cuburi de gheață.
 • După ce ai obținut un amestec fin, toarnă-l într-un pahar și servește-l imediat.
 • Încearcă să bei acest shake pe stomacul gol sau în partea a doua a dimineții.

Dacă incluzi această băutură în dieta ta obișnuită, poți combate hipertensiunea arterială și poți reduce riscul de boli cardiovasculare.

Totuși, este important de reținut că acest shake nu este la fel de puternic ca medicamentele prescrise de medic. În plus, efectele sale depind de obiceiurile tale alimentare.

Este greu să ții sub control această afecțiune, dacă nu reduci consumul de grăsimi saturate, sare și alimente procesate.

Te-ar mai putea interesa