Care sunt simptomele unui infarct la femei?

· 13 august 2016
Simptomele produse de un infarct pot fi ușor confundate cu alte probleme de sănătate. Din acest motiv, este esențial să știi când te afli într-o situație de urgență și trebuie să soliciți îngrijire medicală.

Cercetările științifice au demonstrat că bărbații și femeile experimentează simptome diferite atunci când suferă un infarct. De fapt, multe dintre simptomele experimentate de femei survin foarte frecvent în viața de zi cu zi, motiv pentru care acestea nu acționează atunci când sănătatea lor se află în pericol.

O realitate foarte îngrijorătoare cu care specialiștii din domeniul sănătății se confruntă este faptul că multe femei nu sunt capabile să identifice simptomele produse de un infarct și nu știu ce pot face pentru a se proteja împotriva acestei probleme de sănătate.

Atunci când cineva suferă un infarct, dar nu își dă seama de asta sau nu știe ce măsuri trebuie să ia, această persoană riscă să dezvolte complicații grave. Mai mult, simptomele infarctului pot fi deseori confundate cu cele produse de alte afecțiuni metformin without a prescription drugs. ce nu au nicio legătură cu sănătatea cardiacă.

Care sunt cele mai frecvente simptome produse de infarct în cazul femeilor?

Luând în considerare faptul că majoritatea femeilor nu pot identifica simptomele unui infarct, în articolul de azi dorim să-ți prezentăm câteva informații utile în cazul în care tu sau cineva din jurul tău trece printr-un moment de criză. Iată care sunt principalele semnale de alarmă ale infarctului în cazul femeilor:

Greață și vomă

Vertiful poate fi cauzat de un infarct

Înainte de a suferi un infarct, o femeie are șanse de două ori mai mari decât un bărbat să experimenteze simptome precum greață, vomă, arsuri gastrice sau indigestie.

Toate aceste semnale de alarmă sunt deseori ignorate pentru că ele pot fi asociate cu probleme de sănătate mai puțin grave. Însă trebuie să ținem cont de faptul că ele pot fi produse și de un infarct, în special dacă sunt asociate cu simptomele de mai jos.

Senzație de sufocare

Când suferi un infarct, este posibil să experimentezi subit dificultăți de respirație ce pot apărea indiferent dacă te odihnești sau faci efort. Este posibil să simți că te sufoci și să fii nevoită să inspiri foarte adânc.

Aceste simptome pot surveni atunci când inima nu este capabilă să pompeze sângele necesar organismului. Astfel, sângele se acumulează la nivelul plămânilor și îngreunează respirația.

Oboseală neobișnuită

Poți experimenta oboseală înainte de a face infarct

Din când în când, poți să te simți lipsită de energie. Acest simptom poate să apară subit și să dispară în câteva minute sau poate dura mai multe zile, crescând treptat în intensitate. Peste jumătate din femeile care suferă un infarct experimentează oboseală aparent fără motiv.

Durere în centrul pieptului

Acest tip de durere este de obicei foarte intensă și poate fi descrisă ca o senzație că ceva îți zdrobește pieptul. Durerea poate dura doar câteva minute sau poate fi intermitentă. Cel mai probabil, nu ai mai experimentat niciodată vreun simptom asemănător, așadar te vei îngrijora imediat.

Disconfort în partea de sus a gâtului

Un infarct poate fi însoțit de disconfort

Dacă suferi un infarct, este posibil să experimentezi durere sau disconfort și la nivelul spatelui, gâtului sau fălcilor. Această durere se poate întinde spre brațe și abdomenul superior.

Alte simptome produse de infarct sunt:

  • Anxietate extremă
  • Transpirații reci
  • Senzația că inima nu bate corespunzător
  • Schimbări ale culorii pielii și buze palide sau mov
  • Amețeală

În majoritatea cazurilor, o femeie începe să experimenteze aceste simptome cu o zi sau cu câteva ore înainte de a suferi un infarct. Însă este posibil ca aceasta să nu prezinte niciun simptom sau ca semnalele să se intensifice treptat până la declanșarea atacului de cord.

Cum trebuie să acționezi dacă suferi un infarct?

Dacă experimentezi simptomele prezentate anterior, este esențial să acționezi imediat pentru a preveni orice complicații grave. Infarcturile sunt mult mai puțin periculoase dacă sunt tratate în primele câteva ore de la apariția simptomelor.

În situația în care experimentezi dureri în piept care nu par să se amelioreze, sună la 112 sau roagă un prieten sau un membru al familiei să te ducă la camera de gardă imediat. Evită să te deplasezi singură până la spital deoarece este posibil ca starea ta să se înrăutățească pe drum și să suferi consecințe și mai grave.

Chiar dacă simptomele dispar după câteva minute sau sunt intermitente, trebuie să apelezi la un medic pentru a obține un diagnostic corect deoarece aceste probleme pot fi cauzate de o boală cardiacă. Nu uita, cu cât obții îngrijirea adecvată mai repede, cu atât se reduc șansele de a experimenta complicații grave.