Nivelul colesterolului scade cu aceste sucuri naturale - Doza de Sănătate
 

Nivelul colesterolului scade cu aceste sucuri naturale

Nivelul ridicat de colesterol este o afecțiune care necesită un control regulat și constant pentru a preveni bolile cardiovasculare.
Nivelul colesterolului scade cu aceste sucuri naturale

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Ridicat, nivelul colesterolului afectează organismul, întrucât poate cauza diverse complicații precum blocarea arterelor.

Nivelul ridicat de colesterol este o afecțiune care necesită un control regulat și constant pentru a preveni bolile cardiovasculare. Pentru a reduce trigliceridele și colesterolul, nu ezita să consumi următoarele sucuri care scad nivelul colesterolului din organism.

Rețete de sucuri care scad nivelul colesterolului

  • Suc de mere

Numeroase studii au arătat că merele sunt foarte eficiente pentru a reduce nivelului colesterolului, fie că sunt consumate ca atare sau ca suc. Aceste fructe sunt foarte benefice pentru sănătate și ajută la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL) și la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL).

Consumul zilnic de suc de mere reprezintă o metodă naturală de curățare a sângelui datorită conținutului de pectină, o fibră solubilă care ajută la eliminarea toxinelor, având un efect depurativ.

  • Suc de lămâie și ghimbir

Ambele conțin antioxidanți care scad nivelul  colesterolului și previn blocarea arterelor. Lămâia ajută la reducerea tensiunii arteriale și la arderea caloriilor și a grăsimilor. Ghimbirul împiedică formarea celulelor sanguine care îngreunează circulația și crește temperatura corpului în vederea arderii grăsimilor.

Acest suc se prepară din 100 de grame de rădăcină de ghimbir, o lămâie și puțină apă.

Sucuri pentru un colesterol scăzut
  • Suc de kiwi, căpșuni și portocale

Acest suc este bogat în vitamina C, aceasta fiind foarte eficientă în prevenirea creșterii nivelului de colesterol. Cele trei fructe din care se prepară sunt foarte sănătoase și delicioase. Căpșunile oferă o aromă deosebită și un gust dulce și curăță sângele.

  • Sucul de rodie scade nivelul colesterolului

Acest fruct roșu este cunoscut pentru conținutul ridicat de antioxidanți care protejează inima. Mai conține și acid tanic, flavonoizi și fibre, toate acestea fiind inamici de seamă ai hipercolesterolemiei. Rodia previne retenția de apă și combate hipertensiunea.

  • Suc de struguri și ananas

Acest suc este excelent pentru eliminarea toxinelor și reducerea colesterolului rău. Ananasul este unul dintre cele mai bune fructe în acest scop, motiv pentru care îți recomandăm să îl adaugi într-o dietă menită să scadă colesterolul.

Dacă adaugi și proprietățile strugurilor, vei reuși să previi cardiopatia, să-ți îmbunătățești circulația sanguină și să te bucuri de un adevărat elixir pe care îl poți bea zilnic pentru a reduce nivelul de colesterol.

Suc de sfeclă pentru colesterol scăzut
  • Suc de țelină, mere și castravete

Pentru a prepara acest suc ai nevoie de trei mere, două tije de țelină și trei sferturi dintr-un castravete de dimensiuni mari. Spală bine merele, curăță-le de coajă și îndepărtează sâmburii. Taie castravetele felii. Pasează toate ingredientele în blender și răstoarnă conținutul într-un pahar.

Bea în fiecare dimineață pe stomacul gol, timp de o săptămână.

  • Suc de ananas, pătrunjel, țelină și castravete

Ingredientele sunt: 1 fir de pătrunjel, 1 tijă de țelină, 1 castravete și 2 felii de ananas. Spală-le, taie-le și pasează-le în blender. Bea dimineața.

  • Suc de țelină, morcovi, pătrunjel și spanac

Ai nevoie de o tijă de țelină, un morcov, o mână de spanac și un fir de pătrunjel. Spală, taie și curăță toate ingredientele. Apoi pasează-le în blender și bea câte un pahar în fiecare dimineață înainte de micul dejun.

  • Suc de banane, papaya și portocale

Ai nevoie de două fructe de papaya, o portocală și două banane. Curăță bananele de coajă și taie-le felii. Stoarce zeama de la portocală și taie papaya felii. Amestecă-le pe toate în blender și bea sucul dimineața.

Suc de castravete pentru colesterol
  • Suc de varză și usturoi pentru reglarea nivelului colesterolului

Pentru acest suc, ai nevoie de doi căței de usturoi și o jumătate de varză de dimensiuni medii. Zdrobește usturoiul, spală și taie varza. Pune ambele ingrediente într-un blender și adaugă un pahar de apă. Bea amestecul dimineața, dar nu pentru o perioadă mai lungă de o săptămână, deoarece slăbește glanda tiroidă.

  • Suc de lămâie, castravete, usturoi, aloe și grepfrut

Ai nevoie de jumătate de castravete, doi căței de usturoi, zeama de la o lămâie, o lingură de aloe și un pahar de suc de grepfrut. Spală toate ingredientele, stoarce zeama din fructe și taie castravetele felii. Zdrobește usturoiul. Pasează-le pe toate în blender și bea câte un pahar pe zi, de trei ori pe săptămână.

  • Suc de mere, lapte, fistic și zahăr 

Ai nevoie de două mere, o cană cu lapte, două linguri de înghețată de fistic și zahăr după gust. Poți să adaugi și gheață. Pune merele curățate de coajă și de sâmburi într-un blender, adaugă celelalte ingrediente și amestecă bine.

  • Suc de portocale, mere, lămâie și sfeclă

Acest suc delicios conține un măr, jumătate de lămâie, două portocale și o sfeclă. Spală, curăță și taie toate ingredientele, adaugă-le în blender, amestecă bine și poți să servești. Deși lămâia și mărul „fac cam toată treaba”, și celelalte ingrediente sunt eficiente în reducerea nivelului de colesterol.

  • Suc de măr, broccoli, roșii, morcovi și merișoare

Pentru această rețetă ai nevoie de un măr curățat de coajă și de sâmburi și tăiat în patru, un broccoli tăiat felii, un morcov curățat și tăiat, o jumătate de roșie tăiată cubulețe și o cană de merișoare, întregi sau tăiate în jumătate. Adaugă toate ingredientele în blender și amestecă bine.

Bea acest suc în fiecare dimineață. Fibrele pe care le conține reprezintă unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru organism.

Suc de mere pentru colesterol

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.