Smoothie cu lămâie și papaya pentru detoxifierea stomacului

Datorită proprietăților detoxifiante și a conținutului de fibre și de vitamina C, papaya și lămâia reprezintă o alegere excelentă pentru curățarea organismului.

Mâncatul este una dintre cele mai mari plăceri ale vieții, dar și modalitatea prin care îi oferim organismului nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa în mod adecvat.

Dezavantajul cel mai mare, care devine din ce în ce mai periculos pe zi ce trece, este faptul că foarte mulți oameni nu se hrănesc în mod corespunzător și suferă de pe urma unei diete precare sau încărcate cu substanțe chimice sau compuși dăunători pentru organism.

Drept urmare, observăm că rata obezității este în permanentă creștere, la fel ca și cazurile de toxiinfecții alimentare sau alte boli cauzate de alimentația nesănătoasă.

Stomacul și celelalte organe importante sunt afectate de carențele nutriționale, iar situația este agravată de toxinele acumulate în organism în urma unei diete nesănătoase.

Întrucât sănătatea organelor este vitală pentru bunăstarea ta generală, este important să le detoxifici în mod regulat pentru a preveni dezvoltarea unor afecțiuni majore.

Cum să îți detoxifici stomacul?

Atunci când servești o masă copioasă, este normal să resimți simptome de indigestie, cum ar fi balonarea sau gazele intestinale.

Desigur, poți ameliora disconfortul folosind un antacid sau un remediu natural, dar cel mai important este să te ocupi de problema de fond și să îți îmbunătățești digestia, prevenind și acumularea de substanțe nocive în intestine. 

Papaya este benefică pentru stomac

Stomacul, la fel ca şi celelalte organe, lucrează permanent pentru a digera mâncarea în mod corespunzător și pentru a elimina deșeurile de care organismul nu are nevoie.

Atunci când mănânci foarte mult, digerarea alimentelor devine o sarcină dificilă, iar organele responsabile cu digestia nu mai fac față.

Tocmai de aceea este necesar să-ți schimbi obiceiurile alimentare și să adopți o dietă echilibrată care să îți îmbunătățească digestia. În plus, o detoxifiere periodică este extrem de recomandată pentru a putea asimila anumiți nutrienți care asigură funcționarea perfectă a sistemului digestiv.

În ceea ce privește stomacul, detoxifierea trebuie să se bazeze pe consumul de alimente care conțin enzime digestive și facilitează absorbția nutrienților, dar și eliminarea toxinelor.

În articolul de azi îți prezentăm o rețetă specială de smoothie cu lămâie și papaya care îți oferă toate acele beneficii necesare pentru detoxifierea eficientă a stomacului.

Smoothie detoxifiant cu papaya și lămâie

Atât papaya, cât și lămâia au multe beneficii pentru sănătate și mai ales pentru sistemul digestiv.

Beneficiile fructului de papaya

Papaya îmbunătățește digestia

Papaya este un fruct tropical cu gust dulce. Aceasta este folosită de mulți ani pentru curățarea colonului, datorită său conținutului bogat de fibre ce stimulează peristaltismul.

Papaya conține o enzimă digestivă numită papaină, ce îmbunătățește absorbția nutrienților și curăță tractul gastrointestinal.

Această enzimă accelerează reacțiile chimice  de la nivelul aparatului digestiv – mai ales din intestine – în vederea descompunerii alimentelor și tranformării lor în substanțe pe care organismul le poate asimila.

În plus, papaya previne balonarea, indigestia, ulcerul și alte probleme digestive comune. 

Beneficiile lămâii

Lămâia și papaya sunt benefice pentru stomac

Cunoscută de toată lumea ca una dintre cele mai bune surse de vitamina C, lămâia este un fruct cu numeroase beneficii pentru sănătatea sistemului digestiv și a întregului organism. Acidul citric din compoziția sa ajută la reglarea pH-ului natural al organismului, reducând aciditatea provocată de consumul de alimente nesănătoase.

Întrucât este bogată în antioxidanți, lămâia contribuie la eliminarea toxinelor care se acumulează în organism și care „otrăvesc” sângele. 

Cum se prepară smoothie-ul cu papaya și lămâie

Papaya conține enzime digestive

Acest smoothie cu papaya și lămâie ajută la detoxifierea stomacului, activitate necesară după un consum prelungit de alimente nesănătoase.

Este foarte ușor de preparat și poate ameliora simptomele indigestiei și a senzației de rău la stomac. 

Ingrediente

  • 2 felii de papaya
  • 1 lămâie
  • 1 cană cu apă (200 ml)

Mod de preparare

  • Taie papaya în bucăți mici.
  • Stoarce zeama lămâii și adaug-o în blender, alături de bucățile de papaya și de cana cu apă.
  • Procesează toate ingredientele timp de câteva minute, până obții un amestec omogen și servește-l imediat după preparare.
Te-ar mai putea interesa