Smoothie natural pentru slăbit cu ananas și ghimbir

· 10 noiembrie 2017
Următorul smoothie sățios accelerează metabolismul, stimulează pierderea în greutate și facilitează eliminarea fluidelor acumulate în exces în organism.

Dacă vrei să arzi kilogramele în plus, trebuie să renunți la alimentele care te îngrașă și să le înlocuiești cu produse mai benefice, cum ar fi un smoothie natural pentru slăbit care activează metabolismul. Astfel, vei arde mai multe calorii și vei scăpa de fluidele acumulate în exces, care te fac să pari mai „voluminoasă” decât ești în realitate.

În articolul de azi îți prezentăm un smoothie natural pentru slăbit cu ananas, nucă de cocos și ghimbir. Nu ezita să îl prepari ca să combați retenția de apă și să pierzi în greutate.

Spune nu dietelor-minune

Un smoothie natural pentru slăbit poate fi inclus în orice cură

În zilele noastre, există tot felul de diete-minune care promit rezultate incredibile într-un timp scurt. Aceste planuri alimentare sunt, de obicei, bazate pe alimente sănătoase, care stimulează pierderea în greutate. Din păcate, dietele-minune tind să fie și foarte restrictive și neechilibrate, promovând un aport prea scăzut de grăsimi și calorii.

O dietă eficientă și sănătoasă nu aduce prejudicii persoanei care o urmează. Din contră, o asemenea cură îți oferă un plus de energie și optimism, ajutându-te să îți îmbunătățești treptat obiceiurile alimentare. Deși alimentele recomandate de dietele-minune sunt foarte utile pentru a pierde în greutate, ele trebuie incluse într-o alimentație echilibrată.

Alimentele benefice te ajută să slăbești ușor și sănătos

În cele ce urmează, îți vom detalia ingredientele necesare ca să prepari acest smoothie natural pentru slăbit. Toate 3 susțin abilitatea organismului de a arde grăsimea și elimină fluidele reținute.

Nuca de cocos

Nuca de cocos este un fruct tropical care, din cauza conținutului său de grăsimi saturate, a avut o reputație proastă pentru mult timp. Recent însă, s-a demonstrat că nucile de cocos sunt foarte hrănitoare, iar grăsimile din componența lor au un efect benefic și chiar stimulează pierderea în greutate.

Când consumi grăsimi saturate, metabolismul tău se accelerează, ceea ce te poate ajuta să slăbești ușor și sănătos dacă acesta este obiectivul tău.

Uleiul de nucă de cocos este benefic și pentru inimă, poate fortifica sistemul imunitar, oferă energie, menține pielea sănătoasă și reglează activitatea tiroidei. Toți acești factori pot influența greutatea corporală.

Ananasul

Smoothie natural pentru slăbit cu ananas

Ananasul este deseori inclus în dietele pentru slăbit, fiind recomandat pentru a trata problemele digestive. Acest fruct tropical este bogat în apă și fibre, dar sărac în calorii. Datorită acestor caracteristici, ananasul este ideal pentru a ne potoli pofta de mâncare atunci când ni se face foame între mese.

Totodată, ananasul este un aliment diuretic puternic. Dacă îl consumi în mod regulat, organismul tău va elimina mai ușor fluidele în exces, care pot cauza inflamații și balonare în regiuni precum picioarele, abdomenul și fața.

Ghimbirul

Ghimbirul este o rădăcină utilizată ca mirodenie în multe culturi, astfel încât preparatele să aibă un gust picant și să fie mai ușor de digerat. Proprietățile sale medicinale sunt ideale pentru a elimina toxinele și fluidele reținute de țesuturi, accelerând metabolismul.

Rolul metabolismului este arderea caloriilor. Dacă acesta este accelerat, vei arde mai multe calorii cu un efort minim.

Cum să prepară acest smoothie natural pentru slăbit

Acest smoothie natural pentru slăbit este diuretic

Ingrediente

 • Pulpa a ½ nucă de cocos
 • ½ ananas copt
 • 1 bucată de ghimbir (mărimea acesteia depinde de preferințele tale)
 • 1 l de apă

Dacă nu reușești să găsești o nucă de cocos proaspătă, poți folosi lapte de cocos din comerț în loc de apă.

Mod de preparare

 • Mai întâi, pune pulpa nucii de cocos și apa caldă într-un robot de bucătărie și procesează-le pentru câteva minute.
 • Apoi, adaugă ananasul și ghimbirul și procesează din nou, până obții o băutură omogenă.
 • Strecoară lichidul și, dacă vrei, lasă-l să se răcească.
 • Poți să îl îndulcești cu puțină Stevia rebaudiana, dar ananasul îi va oferi deja o aromă dulce naturală.

Mod de consum

Servește acest smoothie natural pentru slăbit pe tot parcursul zilei astfel:

 • 2 căni pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun
 • 1 cană în mijlocul dimineții
 • 1 cană în mijlocul după-amiezii

Când bei acest smoothie natural pentru slăbit între mese, efectul său de ardere a grăsimii este amplificat. Poți să îl consumi timp de 1-2 săptămâni, de mai multe ori pe an. Completează-l cu o dietă sănătoasă și echilibrată.