Smoothie-uri gustoase care îți subțiază talia

Pe lângă faptul că îți aplatizează abdomenul, ingredientele acestor smoothie-uri îmbunătățesc digestia, combat retenția de apă și oferă energie. 

O dietă bine aleasă te ajută să atingi o greutate echilibrată. Cu toate acestea, grăsimea de pe anumite părți ale corpului este dificil de eliminat deoarece greutatea în exces apare ca urmare a excesului de calorii, dar și a proastei funcționări a anumitor organe. Una dintre aceste zone este talia, drept pentru care îți prezentăm astăzi o metodă ușoară și plăcută de a o subția.

Aceste smoothie-uri cu arome delicioase te ajută să obții un abdomen mai plat, oferind în același timp și alte beneficii pentru organism.

Proprietăți ale smoothie-urilor ce contribuie la subțierea taliei

Sucul de kiwi te ajută să-ți subțiezi talia

Este adevărat. Pentru a slăbi, nu trebuie numai să monitorizezi numărul de calorii ingerate, ci și să faci alegeri alimentare inspirate. Proprietățile benefice ale alimentelor sănătoase se reflectă atât în starea de sănătate, cât și în aspectul exterior.

Pentru a-ți subția talia, trebuie să alegi alimente care au următoarele proprietăți:

Diuretice

Aceste alimente reduc retenția de apă, care te face să te simți plin și balonat. Abdomenul este una dintre cele mai afectate zone atunci când vine vorba de această problemă.

Laxative

În multe cazuri, inflamația din regiunea abdominală este legată de constipație. Prin urmare, este indicat să optezi pentru alimente cu proprietăți laxative ușoare, care îmbunătățesc digestia și reglează funcțiile digestive.

Echilibrarea nivelurilor de hormoni

Grăsimea abdominală se acumulează uneori ca urmare a unor disfuncții hormonale. Tocmai de aceea este dificil pentru unele persoane să o elimine, chiar dacă restul corpului lor are un aspect plăcut.

Grăsimea se mai poate acumula și pe partea interioară a coapselor. Alimentele care echilibrează nivelurile de hormoni oferă beneficii și în acest sens.

Smoothie-uri care subțiază talia

Smoothie-urile reprezintă o metodă simplă și delicioasă de a consuma alimente sănătoase. Poți să încorporezi în acestea diverse ingrediente și suplimente și să savurezi o varietate de arome delicioase.

În plus, smoothie-urile sunt ușor de consumat, sunt sățioase și îți oferă energie. Cel mai bine este să le servești dimineața, la micul dejun, dar poți să optezi și pentru orele după-amiezii.

În cele ce urmează îți propunem trei smoothie-uri care subțiază talia și care merită încercate. Însă ești liber să adaugi și alte ingrediente, pentru a obține combinații noi și gusturi diferite.

1. Smoothie cu mere și matcha

Smoothie-ul cu mere și matcha subțiază talia

  • Două mere verzi
  • 1 linguriță de pudră de matcha (10 g)
  • 3/4 cană de apă sau lapte vegetal (150 ml)

Acest smoothie este foarte cremos și combină beneficiile unor fructe proaspete cu proprietățile medicinale ale unui supliment pe bază de matcha.

Mere

Merele trebuie să fie ecologice, pentru a putea consuma și coaja. La fel ca și pulpa fructului, aceasta ajută la reglarea digestiei.

Matcha

Matcha este o rădăcină originară din Japonia care oferă energie și echilibrează sistemul hormonal. 

2. Smoothie cu ananas și semințe de chia

Smoothie-ul cu ananas și chia subțiază talia

Ingrediente

  • 1 felie groasă de ananas proaspăt
  • 1 lingură de semințe de chia (10 g)
  • 3/4 cană de apă (150 ml)

Acest smoothie este dulce și are o savoare tropicală, fiind una dintre cele mai bune băuturi pentru slăbirea în talie.

Ananas

Ananasul este un diuretic natural care îmbunătățește digestia, fiind inclus adesea în dietele multor persoane.

Semințe de chia

Aceste semințe au devenit din ce în ce mai populare în ultimul timp, deoarece conțin acizi grași esențiali și reglează sistemul digestiv. Ai grijă să le înmoi în apă cu o zi înainte de a le consuma.

3. Smoothie cu kiwi și nucă de cocos

Ingrediente

  • 2 kiwi copți
  • 1 lingură de ulei de cocos extra virgin (15 g) sau 1/2 cană de apă de cocos sau lapte de cocos (100 ml)
  • Apă (dacă este nevoie)

Acesta este un alt smoothie delicios cu arome tropicale oferite de cele două ingrediente principale.

Kiwi

Acest fruct este un tratament eficient pentru persoanele care suferă de constipație, deoarece poate avea un efect imediat, dacă este consumat pe stomacul gol. 

Nucă de cocos

Apa, laptele și uleiul de cocos conțin grăsimi sănătoase care, în ciuda numărului de calorii, ajută la reducerea grăsimii abdominale.

Te-ar mai putea interesa