Smoothie pentru slăbit cu pere, chia și ovăz - Doza de Sănătate
 

Smoothie pentru slăbit cu pere, chia și ovăz

Pe lângă faptul că este hrănitor, acest smoothie îmbunătățește sănătatea intestinelor, ajută la eliminarea toxinelor și stimulează pierderea în greutate. 
Smoothie pentru slăbit cu pere, chia și ovăz
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 23 martie, 2018

Acest smoothie pentru slăbit cu pere, semințe de chia și ovăz este ideal pentru persoanele care țin dietă. Nutrienții numeroși din compoziția sa te ajută să pierzi în greutate rapid, fără să te înfometezi.

Descoperă beneficiile acestui smoothie delicios și hrănitor, care contribuie la buna funcționare a ficatului, a rinichilor și a intestinelor. Cu ajutorul său, poți slăbi în mod sănătos.

Un smoothie pentru slăbit cu pere extrem de hrănitor

Dacă vrei să slăbești prin îmbunătățirea dietei și adoptarea unor obiceiuri sănătoase, fără să te înfometezi, trebuie să alegi alimente hrănitoare și sățioase.

Alimentele sățioase sunt bogate în fibre, nutrienți care ajută la buna funcționare a intestinelor și prelungesc senzația de sațietate.

În plus, există alimente sățioase naturale care sunt bogate în glucide. Astfel, acestea taie pofta de dulciuri ce au un conținut ridicat de zahăr care îngrașă.

Smoothie-urile îți oferă ocazia să combini cele două tipuri de alimente pentru a obține o băutură dulce și hrănitoare care stimulează pierderea în greutate.

Pere

Fructe pentru a prepara smoothie pentru slăbit cu pere

Perele sunt delicioase, dulci și răcoritoare. Aceste fructe se digeră ușor și îți oferă o doză generoasă de energie și vitalitate. Conținutul bogat de fibre ajută la buna funcționare a intestinelor, în timp ce potasiul și arbutina au proprietăți diuretice care combat retenția de apă. Astfel, dacă mănânci aceste fructe, te simți ușoară și deloc balonată.

În plus, perele conțin carbohidrați cu absorbție lentă. Acești nutrienți, împreună cu gustul dulce al perelor, previn tentația de a consuma dulciuri nesănătoase, mai ales dimineața.

Semințe de chia

Semințe de chia pentru a prepara smoothie pentru slăbit cu pere

Semințele de chia sunt un miracol al naturii. Aceste semințe gri micuțe ajută la reglarea funcțiilor intestinale, facilitând pierderea în greutate.

Atunci când le ții la înmuiat, semințele de chia eliberează mucilagiu, o fibră solubilă care îngrijește tractul digestiv și elimină toxinele.

Bogate în antioxidanți, proteine, acizi grași și minerale, cum ar fi calciul, semințele de chia sunt sățioase și asigură buna funcționare a ficatului. 

Ovăz

Ovăzul ca ingredient ideal într-un smoothie pentru slăbit cu pere

Datorită conținutului bogat de nutrienți și fibre, ovăzul este una dintre cele mai bune cereale pentru slăbit. Acest aliment este foarte sățios, îți oferă energie și calmează sistemul nervos. Astfel, ovăzul combate anxietatea care ne determină, de multe ori, să mâncăm în exces.

Pentru persoanele care au o poftă de mâncare exagerată și întâmpină dificultăți în controlarea apetitului, ovăzul este cel mai bun aliat.

Cum se prepară acest smoothie pentru slăbit cu pere, semințe de chia și ovăz?

Ingrediente

  • 2 pere coapte
  • 1 lingură de semințe de chia (14 g)
  • 3 linguri de fulgi de ovăz (30 g)
  • 1 pahar de apă (200 ml)
  • Stevia (după gust) (opțional)

Notă: Dacă perele sunt ecologice, le poți consuma cu tot cu coajă, întrucât aceasta este foarte bogată în fibre.

Mod de preparare

  • Cu o seară înainte, pune fulgii de ovăz și semințele de chia în paharul cu apă. Acoperă-l și lasă cele două ingrediente la înmuiat peste noapte.
  • Dimineața, când trebuie să prepari smoothie-ul, pune în blender fulgii de ovăz și semințele de chia, precum și apa în care au stat la înmuiat. Aceasta din urmă va avea o textură gelatinoasă din cauza fibrelor solubile din ambele ingrediente.
  • Adaugă bucățile de pere și stevia după gust, dacă vrei să îndulcești mai tare smoothie-ul.
  • Amestecă bine ingredientele pentru cel puțin un minut, până obții o consistență omogenă.

Când și cum trebuie să bei acest smoothie pentru slăbit cu pere, chia și ovăz

  • Cel mai bine este să bei acest smoothie pentru slăbit cu pere, chia și ovăz la micul dejun sau în oricare alt moment al dimineții. Glucidele sale naturale previn poftele alimentare timp de câteva ore.
  • Semințele de chia și ovăzul reglează tranzitul intestinal încă de la orele dimineții.
  • Poți consuma acest smoothie în fiecare zi sau cu întreruperi. De exemplu, poți să îl bei zilnic timp de o lună, după care să faci o pauză. Organismul tău îți va da de înțeles când are nevoie din nou de el.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Abdelhamid AS., Brown TJ., Brainard JS., Biswas P., et al., Omega 3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev,2018.
  • Chang H-Ch, Huang Ch-N, et al. Oat prevents obesity an abdominal fat distribution, and improves liver function in humans. Plant Foods for Human Nutrition. Marzo 2013. 68 (1): 18-23.
  • Jayachandran M., Chen J., Chung SS., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human heatlh. J Nutr Biochem, 2018. 61:101-110.
  • National Research Council (US) Committee on Diet and Health. Diet and health: implications for reducing chronic diseases risk. Washington DC: National Academies Press (US); 1989. 10, Dietary fiber.
  • Navaei N, Pourafshar Sh, et al. Influence of daily fresh pear consumption on biomarkers of cardio metabolic health in middle-aged / older adults with metabolic syndrome: a randomized controlled trial. Food Function. Febrero 2019. 10 (2): 1062-1072.
  • Rebello C. J, Johnson W, et al. Instant oatmeal increases satiety and reduces energy intake compared to a ready-to-eat oat-based breakfast cereal: a randomized crossover trial. Journal Of the American College of Nutrition. Enero 2016. 35 (1): 41-49.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.