Spălarea feței – 7 greșeli frecvente

Pentru ca spălarea feței să fie igienică și tonică, trebuie să efectuezi acest proces cu grijă la fiecare pas.

Spălarea feței este în general cea mai simplă parte a unei rutine de înfrumusețare. Din acest motiv, foarte multe femei nu efectuează acest lucru în mod corect. Anumite acțiuni sunt contraproductive și pot chiar să afecteze negativ pielea feței.

Nu uita, fața este una dintre cele mai sensibile regiuni ale corpului, motiv pentru care trebuie să o speli cu grijă. Analizează-ți atent rutina și evită obiceiurile care bănuiești că sunt nocive. În articolul de azi te invităm să descoperi mai multe informații despre acest subiect.

7 greșeli ce fac spălarea feței contraproductivă

1. Nu te speli pe mâini în prealabil

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli atunci când vine vorba de spălarea feței. Înainte să-și spele fața, foarte multe femei uită să se spele pe mâini. De fapt, nu este exclus ca această acțiune să ni se pară ilogică, în special dacă obișnuim să ne spălăm pe față și pe mâini cu același produs.

Însă, deși pare greu de crezut, este esențial să ne spălăm pe mâini înainte de a ne spăla fața. Mâinile noastre sunt expuse contactului cu bacterii în mod constant deoarece de-a lungul zilei trebuie să atingem numeroase suprafețe.

Anumite produse pentru spălarea feței nu sunt capabile să îndepărteze toate impuritățile ce se acumulează pe mâini. Dacă utilizăm aceste produse înainte să ne spălăm bine pe mâini, este posibil să ne contaminăm fața.

2. Nu achiziționezi produse cosmetice noi pentru mult timp

Cu siguranță ai un produs cosmetic favorit, pe care probabil îl adori pentru că miroase minunat, îți revigorează pielea și o face mai moale. Însă te-ai gândit vreodată că schimbările climatice ce au loc permanent în jurul tău pot altera produsele cosmetice?

Spălarea feței trebuie efectuată cu produse de calitate

Este esențial să ne modificăm rutina de înfrumusețare în funcție de sezon. De pildă, căldura verii ne face să transpirăm mai des decât frigul uscat al iernii. Din acest motiv, este esențial să achiziționăm produse pentru spălarea feței potrivite pentru fiecare sezon și să nu ne atașăm prea mult de un produs anume.

Produsul ideal pentru spălarea feței trebuie să fie capabil să îndepărteze impuritățile, machiajul și celulele moarte, fără a afecta uleiurile naturale ale pielii. Găsește un produs capabil să îndeplinească aceste funcții.

Evită însă produsele excesiv de blânde deoarece va trebui să te speli pe față de două ori pentru a-ți curăța bine pielea. De asemenea, evită produsele foarte abrazive, acestea putând irita și usca pielea.

3. Nu-ți exfoliezi fața

În general, nu este nevoie să ne exfoliem fața în fiecare zi, acest obicei putând usca pielea. Anumite produse exfoliante conțin chimicale agresive ce pot leza acest organ. Spălarea feței în fiecare zi ar trebui să fie suficientă pentru a curăța această regiune a corpului.

În mod ideal, ar trebui să-ți exfoliezi fața o dată pe săptămână sau de două ori pe lună, în funcție de produsul pe care îl utilizezi. Astfel, îți vei menține pielea feței moale și lipsită de impurități.

4. Nu-ți îngrijești bine pielea

Obișnuiești să te ștergi agresiv pe față după ce te-ai spălat? Ai impresia că pielea ta va fi mai curată dacă te freci cu prosopul mai tare? Ei bine, află că lucrurile nu stau chiar așa.

De fapt, acest obicei îți poate afecta negativ pielea feței. Pentru a evita orice probleme, șterge-ți fața cu mișcări ușoare și circulare. Acest tip de mișcare este indicat și atunci când îți exfoliezi fața.

După ce te-ai spălat pe față, presează-ți ușor pielea cu un prosop moale. Nu fi agresivă și tratează-ți pielea feței cu grijă.

5. Nu aplici produsele de curățare în mod corect

Este esențial să aplici produsele pentru curățarea feței în mod corect. Porii absorb aceste produse, transportându-le spre straturile profunde ale pielii. Din acest motiv, trebuie să le aplici cu mișcări ușoare și circulare.

Dacă aplici produsele de curățare cu mișcări orizontale sau verticale, pielea le va absorbi mai greu. Urmează atent instrucțiunile de pe ambalajul produsului. Deși acest proces îți va răpi mai mult timp, rezultatele obținute nu te vor dezamăgi.

6. Apa nu are o temperatură optimă

Cu toții am auzit că apa caldă deschide porii și cea rece îi închide. Deși multe persoane susțin asta, această idee este de fapt un mit. Porii nu prezintă mușchi care să îi închidă și să îi deschidă.

Spălarea feței cu apă fierbinte alterează uleiurile naturale ce protejează pielea. Drept rezultat, pielea se va usca excesiv și nu va mai produce la fel de mult sebum.

Fața trebuie spălată cu apă caldă, astfel încât să nu lezăm pielea și să facilităm îndepărtarea impurităților. Mai mult, apa caldă oferă o senzație mult mai plăcută decât cea fierbinte.

7. Nu te clătești bine pe față

Rutina ta de înfrumusețare nu ar trebui să se încheie cu spălarea feței. Acum că ai pielea curată, este indicat să aplici tonere, creme hidratante, seruri și creme protectoare dacă vrei să-ți menții fața sănătoasă.

Ține seama de faptul că toate aceste produse cosmetice se pot acumula pe piele dacă nu te clătești bine. Drept rezultat, porii se vor înfunda, pielea se va usca și vor apărea coșuri.

Spălarea feței trebuie efectuată cu apă călduță

După cum vezi, este important să-ți clătești bine fața. Acordă o atenție specială acestei părți a corpului tău, în special dimineața, atunci când timpul te presează și seara, atunci când ești obosită. Nu uita să-ți clătești bine maxilarul, linia părului și nasul, aceste trei regiuni fiind deseori trecute cu vederea.

Poate până acum obișnuiai să comiți unele din greșelile pe care le-am prezentat în acest articol sau poate că informațiile de mai sus te-au surprins. Spălarea feței nu presupune doar utilizarea săpunului și a apei reci. Nu ezita să aplici sfaturile prezentate anterior, astfel încât să-ți menții frumusețea!

Te-ar mai putea interesa