5 greșeli frecvente în curățarea feței - Doza de Sănătate
 

5 greșeli frecvente în curățarea feței

Dacă nu te speli pe față când te trezești, în pielea ta se acumulează bacteriile și sebumul secretat în noaptea precedentă. 
5 greșeli frecvente în curățarea feței
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Îngrijirea pielii este o sarcină ușoară care te ajută să îți menții tenul tânăr ani la rând. Cu toate acestea, este posibil să nu procedezi tocmai corect în anumite situații. În acest articol îți prezentăm câteva greșeli frecvente în curățarea feței care pot duce la îmbătrânirea pielii. Acum vei înțelege de ce au început să îți apară riduri și pete când nici nu te așteptai.

Ia aminte!

1. Nu te speli pe față

Greșeli frecvente în curățarea feței pe care le faci seara

Pe lista de greșeli frecvente în curățarea feței se află un obicei aparent banal și inofensiv. Pur și simplu nu te speli pe față înainte de culcare. Poate te gândești că nu e nicio problemă să te bagi în pat așa cum ești. Vei face un duș dimineață și vei curăța murdăria atunci.

Ei bine, nu este chiar așa. Dacă dormi cu fața nespălată, machiajul, agenții poluanți și praful se acumulează în piele și blochează porii. Această situație poate duce la apariția acneei, dar și a primelor riduri și imperfecțiuni.

Este recomandat să îți cureți pielea aproximativ o dată la 10 ore, adică dimineața și seara. 

Nu este nevoie să te complici. Este de ajuns să te speli pe față cu apă și un săpun delicat. Dacă îți dorești un produs mai hidratant, încearcă următorul spray:

Ingrediente

  • ½ cană de ceai de mușețel
  • 2 linguri de apă de castravete
  • 2 linguri de gel de aloe vera

Instrucțiuni

  • Amestecă toate ingredientele și pune produsul obținut într-o sticlă cu atomizor.
  • Aplică o cantitate suficientă pe față, apoi curăță pielea cu o bucată de vată, folosind mișcări circulare.
  • Clătește cu puțină apă proaspătă, apoi mergi la culcare. A doua zi, vei observa că pielea ta este mai fină, mai sănătoasă și mai frumoasă.

2. Greșeli frecvente în curățarea feței: nu îți exfoliezi pielea

Nu putem vorbi de greșeli frecvente în curățarea feței fără să facem referire la exfoliere. Exfoliantele elimină murdăria și toxinele acumulate în straturile adânci ale pielii. Ideal ar fi să alegi un produs pentru tipul tău de ten. Acesta îți va curăța pielea și va combate principalele sale probleme.

  • Dacă ai pielea sensibilă, trebuie să aplici un exfoliant delicat și hidratant.
  • Dacă ai tenul gras, este necesar să folosești un produs care să țină sub control problema fără să îți deshidrateze pielea.

Este indicat să îți exfoliezi pielea o dată pe săptămână. În acest fel, o poți curăța în profunzime fără să îi elimini uleiurile naturale. Numai în cazuri extreme este necesar să repeți acest pas de două ori pe săptămână.

Îți recomandăm să folosești exfoliante naturale pentru curățarea tenului.

3. Te speli pe față doar o dată pe zi

Greșeli frecvente în curățarea feței pe care le faci dimineața

Chiar dacă te-ai demachiat și te-ai spălat pe față înainte de culcare, trebuie să te speli și în dimineața următoare. În timpul somnului, în piele se acumulează anumite bacterii. În plus, în așternuturi pot exista acarieni, urme de detergent și agenți poluanți.

Îți recomandăm să te speli cu apă și săpun și să folosești spray-ul pe care ți l-am prezentat mai sus. Dacă ai tenul gras sau ai fost la sală, trebuie să te speli din nou pe față pentru a elimina reziduurile acumulate.

Dacă ai pielea foarte uscată, aplică o cremă hidratantă în loc să te speli pe față, pentru a nu agrava problema.

4. Schimbi rapid produsele pentru îngrijirea pielii

Dacă ai încercat mai multe produse pentru curățarea tenului și ți se pare că niciunul nu te ajută să obții aspectul dorit, probabil ai făcut și tu această greșeală.

Din păcate, de cele mai multe ori ne grăbim și vrem să arătăm bine în doar câteva minute. Însă atât produsele din comerț, cât și cele naturale, trebuie aplicate de mai multe ori pentru a-și face efectul. 

Perioada minimă de utilizare a unui produs pentru a observa o schimbare este de patru săptămâni. Însă efectele cele mai vizibile pot fi observate abia după șase săptămâni. În plus, este necesar să aplici produsul în mod consecvent.

Dacă folosești un gel de curățare pentru micșorarea porilor timp de o săptămână, iar apoi începi să utilizezi alt produs, este posibil să nu obții niciun rezultat. Lasă pielea să se adapteze produsului folosit și vei avea parte de beneficiile dorite. 

5. Folosești prea multe produse în același timp

Greșeli frecvente în curățarea feței precum folosirea de produse iritante

Care este rutina ta de înfrumusețare? Nu cumva se strecoară în ea mai multe greșeli frecvente în curățarea feței, cum ar fi folosirea unui număr prea mare de produse? Acest obicei nu te ajută să obții rezultate mai bune. Trebuie să alegi câte un singur produs pentru fiecare dintre nevoile pielii tale. 

Dacă folosești concomitent mai multe produse pentru aceeași problemă, îți iriți pielea. În acest fel agravezi problema respectivă și îți creezi altele noi. De exemplu, dacă folosești un produs tonic pentru curățarea pielii, renunță la săpun și cremă.

Dacă reduci numărul de produse folosite, îți protejezi pielea și economisești bani. Asta pentru că nu va mai trebui să cumperi decât două – trei produse.

Ce zici? Faci și tu aceste greșeli frecvente în curățarea feței sau mai poți adăuga și altele pe listă? Spune-ne și nouă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.