Strategia sisu împotriva adversității

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, finlandezii, care erau mult mai puțini decât rușii, au rezistat invadatorilor cu stoicism. Astfel, a luat naștere sisu, o strategie foarte interesantă.

Tu ai auzit de strategia sisu împotriva adversității? Viața poate lua nenumărate întorsături neplăcute. Din acest motiv, este bine să avem la dispoziție mai multe strategii pentru a face față vremurilor grele.

Cu toții știm că nu există om imun adversității. Însă, deși nimeni nu ne-a explicat cum să facem asta, suntem programați din punct de vedere genetic și biologic pentru a-i face față.

Succesul speciei noastre are la bază trei trăsături magice: perseverența, reziliența și curajul. Fiecare dintre noi a ajuns acolo unde se află în prezent deoarece a reușit să treacă peste mai multe greutăți, pierderi și probleme.

Așadar, de fiecare dată când reușim să depășim o provocare, ar trebui să fim mândri de noi înșine. În afară de a încerca noi tehnici pentru învingerea adversității, nu strică să învățăm modul în care alte culturi o înfruntă.

În articolul de azi îți vorbim despre finlandezi. Acest popor care trăiește într-o zonă cu climat rece posedă un suflet surprinzător de cald și o minte puternică. De fapt, ei sunt atât de curajoși încât spiritul lor a fost descris printr-un termen inedit: sisu.

În articolul de azi îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre strategia sisu împotriva adversității.

Doar sufletele curajoase pot depăși vremurile grele

Strategia sisu împotriva adversității ajută la descoperirea curajului

Finlanda contemporană este, pentru multe persoane, o națiune ideală. Acest fapt se datorează politicilor sale sociale incredibile și nivelului scăzut de corupție. Situația economică din Finlanda este foarte bună, iar ea este una dintre cele mai democratice țări din lume.

Dar această țară nu este doar un model social impresionant. Poporul finlandez are un spirit curajos remarcabil, care a ieșit în evidență atunci când Rusia a declarat război împotriva Finlandei în luna noiembrie a anului 1939.

În acel an, 800.000 de soldați finlandezi au înfruntat 2,5 milioane de soldați ruși. Confruntarea armată dintre aceste două țări reprezintă, cu siguranță, unul dintre cele mai interesante conflicte din istorie.

Spre deosebire de armata rusă, care însuma peste 2 milioane de soldați, Finlanda nu dispunea decât de 800.000 de forțe armate. Condițiile climatice și de sol din această țară erau similare cu cele din Rusia.

Însă finlandezii au reușit să le reziste rușilor cu stoicism și, după un an de lupte feroce, au reușit să câștige pacea. Întreaga lor experiență a fost însumată cu un singur cuvânt: sisu.

Sisu, potențialul care există înlăuntrul nostru

Strategia sisu împotriva adversității

Sisu se referă la acea forță care se află în interiorul fiecărui om și este aproape întotdeauna în stare inactivă. Câteodată însă, adversitatea o poate trezi. Apelăm la ea pentru a rezista și a depăși obstacolul—adică exact ceea ce finlandezii au făcut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Chiar și în prezent, sisu continuă să fie un îndemn la curaj pentru finlandezi, amintindu-le că înlăuntrul lor se află forța necesară pentru a nu renunța, indiferent de greutăți.

În cele ce urmează îți explicăm ce presupune strategia sisu împotriva adversității.

5 pași pentru a pune în aplicare strategia sisu împotriva adversității

Strategia sisu împotriv adversităților este specifică finlandezilor

1. Ține sub control stresul și nu permite fricii să te domine

Când treci printr-o perioadă dificilă, este esențial să gestionezi anxietatea și stresul. Dacă permiți emoțiilor negative să te deznădăjduiască, vei fi asemenea unei crengi lipsite de frunze care luptă împotriva vântului și, la un moment dat, te vei rupe.

Trebuie să fim capabili să ne controlăm fricile, să găsim o explicație logică pentru panica noastră și să alungăm emoțiile stresante.

2. Perseverează

Perseverența este o trăsătură din ce în ce mai rară în societatea contemporană. Suntem mai puțin răbdători decât strămoșii noștri și vrem să ne atingem toate obiectivele imediat sau cât mai curând posibil.

Însă persoanele care posedă sisu sunt răbdătoare, acceptă frustrarea și dau dovadă de creativitate. Acestea așteaptă momentul potrivit și avansează pas cu pas, fără a se da bătute.

3. Fii onest

A te respecta pe tine și pe ceilalți este o trăsătură esențială pentru poporul finlandez. Orice finlandez este interesat de bunăstarea celorlalți și știe că, pentru a supraviețui, cooperarea este esențială. Reține faptul că respectul și îngrijirea reciprocă îți pot îmbunătăți calitatea vieții.

4. Învață cum să rezolvi micile dispute, iar cele mari nu îți vor da de furcă

Oamenii care posedă sisu nu fug de problemele lor, ci le confruntă și găsesc soluții. Conflictele fac parte din viață. Dacă ești capabil să rezolvi o problemă de bază, îți va fi mai ușor să depășești orice adversități care îți ies în cale.

5. Fii rezilient astăzi, mâine și mereu

Reziliența este o trăsătură caracteristică sufletelor curajoase și înțelepte, care au învățat cum să facă față adversităților vieții și să devină indivizi puternici și neînfricați.

Sisu presupune o reziliență care există într-o formă aproape identică la foarte multe persoane. Mai devreme sau mai târziu, viața ne oferă lecții și va trebui să punem sisu în aplicare.

În mare, elementele care determină forța interioară a finlandezilor nu sunt complet necunoscute. Să tragem învățături de pe urma lor și să îi luăm drept exemplu. Apelează cu încredere la strategia sisu împotriva adversității și vei reuși să transformi tristețea în fericire.

Te-ar mai putea interesa