Supele reci cu pepene galben te ajută să slăbești

Pe lângă efectul său diuretic și detoxifiant, pepenele galben poate fi inclus în diverse supe reci delicioase. Aceste preparate sunt foarte sănătoase.
Poți accesa numeroase beneficii dacă consumi pepene galben

Dacă vrei să pierzi în greutate, nu ezita să încerci următoarele supe reci cu pepene galben. Nu ai nimic de pierdut dacă le incluzi în dieta ta zilnică. Suntem siguri că le vei savura cu plăcere, mai ales dacă ești genul de persoană care nu are niciodată mult timp la dispoziție pentru a găti.

Cu siguranță știi deja că pepenele galben este un fruct cu un conținut ridicat de apă. În plus, acesta este bogat în fibre și minerale, drept pentru care este util pentru a purifica sângele și a reduce inflamațiile.

Pepenele galben poate fi de mai multe soiuri și poate fi combinat cu o mare varietate de ingrediente. Trebuie doar să găsești o combinație care ți se pare gustoasă. Ca să prepari niște supe gustoase, poți să combini acest fruct cu diverse legume.

Dar nu uita: pepenii galbeni cei mai benefici sunt cei ecologici. Dacă îi combini cu alte alimente care stimulează purificarea organismului și pierderea în greutate, vei obține preparate incredibile care îți oferă beneficiile menționate. Așadar, nu ezita să încerci rețetele de mai jos. Le vei savura cu plăcere!

Supă rece cu pepene galben și mentă

Următorul preparat este considerat a fi cea mai bună supă cu pepene galben. Datorită mentei, această supă susține digestia și ameliorează tensiunea musculară și durerea. Te sfătuim să o încerci cu încredere și, dacă îți place, să o incluzi în dieta ta.

Poți prepara numeroase supe reci sănătoase cu pepene galben

Ingrediente

  • 1 cană (200 g) de pepene galben (orice soi)
  • ½ cană (100 ml) de lapte de ovăz
  • 1 vârf de cuțit de piper alb
  • 1 linguriță (5 g) de mentă proaspătă
  • 5 linguri de morcov ras

Mod de preparare

Această rețetă este foarte simplă.

  • Mai întâi, taie pepenele galben în mai multe bucăți. Încearcă să estimezi cantitatea de care vei avea nevoie, aceasta depinzând de numărul de persoane pe care vrei să le servești. Pentru o singură porție, te sfătuim să utilizezi o cană (200-250 g) de pepene galben.
  • Decojește și rade morcovul. Nu ai nevoie decât de cinci linguri.
  • Pune pepenele galben, laptele de ovăz și menta într-un robot de bucătărie. Procesează până obții un amestec omogen.
  • Lasă supa să se răcească în frigider câteva minute.
  • Când o servești, presară un vârf de cuțit de piper alb deasupra și adaugă morcovul ras.

Supă rece cu pepene galben și castravete

Supa de mai jos este sățioasă, ușoară și detoxifiantă, fiind ideală pentru o dimineață aglomerată. Mai mult, poți servi acest preparat după o cină mai copioasă, astfel încât să reduci senzația de greutate din stomac. Iată ce trebuie să faci:

Castravetele poate fi combinat cu puțin pepene galben

Ingrediente

  • ½ cană (100 g) de pepene galben
  • ½ cană (100 g) de castravete
  • ¾ cană (150 ml) de apă rece
  • 1 lingură (10 ml) de oțet de mere
  • 1 vârf de cuțit de piper alb
  • Câteva frunze de mentă

Mod de preparare

  • Mai întâi, decojește castravetele. Taie atât castravetele, cât și pepenele galben în bucăți, astfel încât să le poți procesa mai ușor.
  • Pune pepenele galben, castravetele și apa într-un robot de bucătărie. Procesează până obții un amestec omogen.
  • Înainte să servești supa preparată, adaugă oțetul de mere și presară puțin piper alb deasupra.
  • Adaugă câteva frunze de mentă ca garnitură.

Supă rece cu pepene galben și piper roșu

Combinația de pepene galben și mentă este foarte sănătoasă

Ingrediente

  • 1 cană și ½ (300 g) de pepene galben
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri (20 g) de piper roșu
  • 3 linguri (30 g) de ceapă
  • 2 felii de pâine veche de o zi
  • 1 lingură (16 g) de ulei de măsline

Mod de preparare

  • Spală bine toate ingredientele.
  • Toacă pepenele galben și ardeiul roșu.
  • Pune pepenele galben, ardeiul roșu proaspăt, ceapa, feliile de pâine și uleiul de măsline într-un robot de bucătărie. Procesează până obții un amestec omogen.
  • Lasă supa preparată să se răcească în frigider. Servește-o rece.
  • Adaugă piperul roșu și, după gust, câteva boabe de piper alb.

După cum bine vezi, ingredientele necesare pentru a prepara supele prezentate în acest articol sunt foarte accesibile. De fapt, probabil ai deja multe dintre ele la îndemână.

Poți schimba cantitatea de piper roșu și ceapă pe care o folosești după gust. Chiar dacă nu obișnuiești să consumi aceste două ingrediente, ele pot fi benefice în cantități mici.

Supele de mai sus te vor surprinde datorită aromei lor și a proprietăților benefice pe care le oferă.