Suc de țelină și mere verzi pentru detoxifierea rinichilor

· 13 octombrie 2016
Sucul de țelină și mere verzi are proprietăți care curăță și îmbunătățesc funcțiile rinichilor. În plus, acesta este și antiinflamator!

Acest suc de țelină și mere verzi este delicios, revigorant și detoxifiant, îmbunătățind sănătatea renală.

Probabil ai adoptat deja și alte obiceiuri sănătoase pentru rinichi, precum consumul unei cantități suficiente de apă și limitarea aportului de sare și zahăr.

Însă astăzi îți recomandăm să adaugi în alimentație și acest suc bogat în vitamine care îmbunătățește funcțiile principale ale rinichilor. Nu te costă aproape nimic, dar îți oferă numeroase beneficii.

Ești pregătit/ă să-ți iei notițe?

Suc de țelină și mere verzi pentru sănătatea rinichilor

Pentru a-ți menține rinichii sănătoși, nu este suficient să bei apă și să adopți o dietă săracă în sodiu.

Ai nevoie și de anumite vitamine, precum și de antioxidanți care stimulează funcțiile renale și contribuie la  filtrarea corectă a sângelui. Tocmai de aceea este recomandat să mănânci multe fructe și legume proaspete, dacă se poate ecologice.

Micul dejun este momentul ideal pentru a te îngriji de sănătatea ficatului și a rinichilor. Începe ziua cu un smoothie sau cu un suc bogat în nutrienți, vitamine și antioxidanți care curăță organismul și îmbunătățește funcțiile acestor organe interne.

În cele ce urmează îți explicăm de ce această băutură matinală ar trebui să includă două ingrediente minunate: măr și țelină.

Țelina: un puternic ingredient antiinflamator

Una dintre legumele cu cele mai puternice efecte antiinflamatoare este țelina. Datorită enzimelor și mineralelor din compoziția sa, aceasta este un aliment ideal pentru pacienții cu un nivel ridicat de acid uric sau cu infecții urinare. 

 • Pe lângă faptul că are un conținut ridicat de apă, țelina este bogată în vitaminele A, B, C și E, dar și în minerale esențiale, precum fier, potasiu, zinc, fosfor, sulf, cupru, aluminiu și mangan.
 • Consumul regulat de suc de țelină și de mere verzi reduce tensiunea arterială și nivelul de colesterol, doi inamici ai sănătății renale.
 • Semințele de țelină conțin uleiuri esențiale (limonina și selinină), iar rădăcina conține asparagină.
 • Acești compuși au proprietăți tonice și detoxifiante puternice, ajutând la eliminarea impurităților și la combaterea retenției de apă, o problemă care apare atunci când rinichii nu funcționează în mod corespunzător.
 • Țelina este recomandată pentru tratarea calculilor biliari și a pietrelor la rinichi, întrucât ajută la eliminarea depozitelor de minerale acumulate în organism.
Consumul de țelină și de mere verzi este benefic pentru rinichi

Sucul de mere verzi: hrănitor și detoxifiant

Această rețetă necesită folosirea unui măr verde nedecojit. Coaja de măr conține pectină, un nutrient care reduce inflamațiile și îngrijește rinichii.

 • Merele sunt bogate în fibre solubile care ajută la reglarea glicemiei și la reducerea nivelului de colesterol.
 • În plus, acest fruct are proprietăți detoxifiante datorită conținutului său de cisteină.

La fel ca și țelina, merele verzi scad tensiunea arterială. Tocmai de aceea este important să cumperi fructe și legume ecologice, pentru a te bucura de toate beneficiile oferite de acestea.

Cum se prepară sucul de țelină și de mere verzi

Ingrediente

 • 1 tijă de țelină
 • 1 măr verde
 • 1 cană de lapte vegetal (de orez, de ovăz sau de migdale) (200 ml)

Consumul de mere verzi scade tensiunea arterială

Mod de preparare

 • În primul rând, trebuie să speli mărul și țelina. Taie mărul în patru și scoate semințele. 
 • Taie țelina în mai multe bucăți.
 • Adaugă mărul și țelina în blender, procesează, iar după ce obții un amestec omogen, adaugă laptele vegetal.
 • Continuă să procesezi, apoi toarnă lichidul într-un pahar. Dacă vrei, poți să îndulcești sucul cu puțină miere. Nu adăuga în niciun caz zahăr rafinat. 

Pentru sănătatea rinichilor, este indicat să adaugi acest suc în meniul de la micul dejun de trei sau de patru ori pe săptămână. 

Ce-ar fi să începi chiar de azi?