Ți-ai înșelat partenerul? Iată ce trebuie să faci

17 octombrie 2017
Când unul dintre parteneri este infidel, ambii trebuie să reflecteze la acest aspect, să se gândească la ceea ce își doresc cu adevărat și să acționeze în consecință. 

Dacă ți-ai înșelat partenerul, nu este momentul pentru reproșuri și învinuiri. Trebuie să îți asumi răspunderea pentru o faptă comisă cu bună știință, din propria voință.

De multe ori, atunci când o persoană este infidelă, teama de a nu-și pierde partenerul o determină să acționeze în mod eronat. Astfel, temerile sale ajung să se adeverească.

Chiar dacă nu ți-ai înșelat niciodată partenerul, informațiile de mai jos sunt foarte interesante și te pot ajuta să înțelegi de ce unii oameni acționează într-un anumit fel.

Dacă ți-ai înșelat partenerul, asumă-ți răspunderea pentru fapta ta

Dacă ți-ai înșelat partenerul, nu trebuie să îi ascunzi acest lucru

Unele persoane ascund infidelitatea pentru a-și proteja relația. Însă acești oameni plătesc scump pentru lipsa lor de sinceritate. Mai devreme sau mai târziu, fapta lor va ieși la iveală. Motivul este fie că au continuat să înșele, fie că au lăsat urme ale infidelității lor.

Este important să îți asumi răspunderea pentru ce ai făcut și să îi spui persoanei de lângă tine. Până la urmă, dacă o iubești, trebuie să fii sincer.

Un alt lucru care se întâmplă frecvent este ca infidelul să dea vina pentru fapta sa pe partenerul său. Replici precum „Păi, nu mai facem sex la fel de des ca înainte” sau „Pur și simplu relația noastră s-a răcit în ultima vreme” îl pot face pe cel de lângă tine să se simtă vinovat.

Nu ar trebui să fie așa. Aceasta este doar o tehnică de manipulare a situației și o lipsă de responsabilitate. Refuzi să accepți că tu ești cel care a greșit

După infidelitate, se impune o distanță

Dacă ți-ai înșelat partenerul, nu da vina pe el

Uneori, persoanele care și-au înșelat partenerii nu le oferă acestora spațiu și timp de gândire. Le este teamă că îi vor pierde și sunt disperați să obțină iertarea din partea lor. Astfel, îi presează să ia o decizie imediată în privința relației. Îi imploră, se pun în genunchi, plâng… Toate aceste acțiuni reprezintă o altă tehnică de manipulare.

După o criză în cadrul relației, trebuie să te îndepărtezi puțin. Este important pentru persoana de lângă tine să poată reflecta în pace și să aibă libertatea de a lua cea mai bună decizie.

Și persoana infidelă are nevoie de timp și spațiu personal pentru a-și pune ordine în gânduri. Dacă ți-ai înșelat partenerul, gândește-te care a fost motivul din spatele acestei acțiuni. De ce relația ta actuală nu te-a împlinit?

Este important să lămurești anumite aspecte pentru a decide dacă vrei să închei acest capitol și să începi altul. 

Problema apare când refuzi să analizezi lucrurile și să iei hotărârile necesare. Ideea de dragoste romantică, care ține „toată viața,” este atât de întipărită în mintea ta, încât nu poți concepe faptul că ai putea renunța la o relație pentru o simplă greșeală.

Îți este teamă să recunoști că lucrurile nu mai funcționează așa cum ar trebui. Astfel, continui o relație care se dărâmă sub ochii tăi.

Importanța de a-ți accepta greșelile

Dacă ți-ai înșelat partenerul, asumă-ți răspunderea pentru fapta ta

Cu toții facem greșeli. Unele te afectează doar pe tine, altele au un impact considerabil și asupra persoanelor din jurul tău.

Oricum ar fi, dacă ți-ai înșelat partenerul, trebuie să înveți să îți accepți greșeala. În acest fel, poți scăpa de sentimentul de vinovăție și poți înceta să manipulezi persoana iubită pentru ca aceasta să rămână lângă tine.

Până la urmă, dacă partenerul tău decide să pună capăt relației, este dreptul său. Este important să îi accepți decizia, fără să încerci să îi schimbi părerea.

În plus, trebuie să conștientizezi faptul că relația voastră nu va mai fi niciodată la fel. Totul se schimbă după o astfel de greșeală.

Dacă ți-ai înșelat partenerul, este important să îți asumi răspunderea pentru fapta ta și să nu încerci să convingi persoana iubită să îți mai acorde o șansă. Oferă-i timp și spațiu pentru a reflecta la cele întâmplate și pentru a decide cum dorește să procedeze în continuare, iar tu acceptă consecințele faptelor tale. 

Te-ar mai putea interesa