Tratament pentru ameliorarea durerii de genunchi

3 ianuarie 2018
Umflăturile și durerile din zona genunchilor pot avea mai multe cauze, printre care suprasolicitarea fizică, practicarea unor obiceiuri dăunătoare sau leziunile. 

Există un amestec de ulei de măsline și sare de Himalaya ce combină proprietățile antiinflamatoare ale ambelor ingrediente. Rezultatul? Un tratament naturist unic, ideal pentru ameliorarea durerii de genunchi.

Multe persoane ignoră durerea de genunchi, însă aceste articulații sunt complexe și tind să sufere diverse traume. Una dintre cauze o reprezintă lipsa unei „căptușeli”.

Deși încheieturile sunt protejate de ligamente și tendoane, există mulți factori care grăbesc deteriorarea acestora, provocând inflamații și dureri acute. Deși aceste probleme pot fi tratate cu analgezice și odihnă, uneori, este necesar să apelezi la tratamente naturiste pentru ameliorarea durerii de genunchi. 

Din fericire, avem la dispoziție numeroase remedii naturale. Acestea sunt ieftine și combat afecțiunea fără a provoca efecte secundare.

În acest articol îți prezentăm un tratament pentru uz extern din numai două ingrediente care ajută la ameliorarea durerii de genunchi în scurt timp.

Ingrediente pentru ameliorarea durerii de genunchi

Combinația ideală pentru ameliorarea durerii de genunchi este cea de ulei de măsline și sare de Himalaya. Ambele ingrediente au proprietăți antiinflamatoare și vasodilatatoare. După ce sunt aplicate extern, acestea stimulează circulația și sprijină sistemul limfatic.

În plus, uleiul de măsline și sarea de Himalaya îmbunătățesc procesul de oxigenare a musculaturii și a articulațiilor. Astfel, cele două produse ameliorează senzația de rigiditate și durere din zona genunchilor.

Beneficiile uleiului de măsline

Uleiul de măsline pentru ameliorarea durerii de genunchi

Uleiul de măsline este o grăsime sănătoasă. Acesta este bogat în nutrienți esențiali și are multe proprietăți medicinale. Compușii săi antiinflamatori relaxează musculatura. Drept urmare, uleiul de măsline reduce inflamațiile și problemele care afectează mobilitatea. 

În plus, aplicarea externă a acestui ingredient oferă beneficii la nivelul circulației. Astfel, uleiul de măsline ajută la ameliorarea durerii de genunchi și a tensiunii musculare.

Totodată, acest produs are și un ușor efect analgezic. Uleiul de măsline ameliorează durerile de cap, gâtul înțepenit și alte probleme care apar în urma dezechilibrului proceselor inflamatoare din corp.

Un lucru la fel de interesant este faptul că minunații compuși ai uleiului de măsline îmbunătățesc sănătatea pielii, diminuând efectele negative ale toxinelor și ale radicalilor liberi. Desigur, acest ingredient ajută și la ameliorarea durerii de genunchi.

Beneficiile sării de Himalaya

Sarea de Himalaya este un produs terapeutic care ameliorează durerile articulare și musculare. Acest ingredient conține minerale esențiale precum sodiu și magneziu, care au un efect relaxant puternic atunci când sunt aplicate local.

În plus, consumul de sare de Himalaya îmbunătățește activitatea enzimatică. Acest produs reglează impulsurile electrice și musculare după practicarea unor activități fizice solicitante.

Totodată, se pare că sarea de Himalaya are proprietăți calmante și antiinflamatoare care, prin intermediul masajelor, reduc cu până la 30% durerea de genunchi, spate sau mâini. Aplicarea acestui remediu stimulează sistemul limfatic, ajutând la eliminarea toxinelor și a lichidelor reținute în țesuturi.

Sarea de Himalaya este și un sedativ natural pentru sistemul nervos, ajutând la stimularea secreției de serotonină.

Cum se prepară tratamentul naturist pentru ameliorarea durerii de genunchi

Sarea de Himalaya pentru ameliorarea durerii de genunchi

Combinația de ulei de măsline și sare de Himalaya este un tratament pentru uz extern care ameliorează durerea fără a provoca efecte secundare. Desigur, nu vorbim despre un remediu miraculos. Însă aplicarea sa regulată ajută la ameliorarea inflamațiilor și a problemelor de mobilitate de la nivelul genunchilor.

Ingrediente

Ustensile

  • Sticlă de sticlă cu capac
  • Lingură de lemn

Mod de preparare

  • Pune uleiul de măsline în sticlă și adaugă sarea de Himalaya.
  • Amestecă ingredientele cu lingura de lemn și, după ce obții un produs omogen, închide bine capacul.
  • Pune amestecul într-un loc răcoros și întunecat și lasă-l să stea 8 zile.

Mod de utilizare

  • Ia o cantitate generoasă din acest produs și aplică pe zonele dureroase.
  • Masează delicat timp de 3 – 5 minute, apoi odihnește-te.
  • Lasă remediul să acționeze încă 20 de minute, apoi clătește cu apă rece.
  • Repetă procedeul de fiecare dată când ai dureri. Dacă dorești, poți aplica remediul preventiv, de trei ori pe săptămână.

Vrei să încerci și tu acest tratament? Proprietățile sale extraordinare ajută la ameliorarea durerii de genunchi, fără a cauza reacții adverse. Descoperă-le și tu!

Te-ar mai putea interesa