Tratează ficatul gras cu 5 infuzii naturale

· 22 decembrie 2017
Chiar dacă este important să ceri îndrumarea unui medic înainte de a le folosi, aceste infuzii pot fi de mare ajutor în tratarea simptomelor ficatului gras. 

Steatoza hepatică, pe care mulți o cunosc sub denumirea de ficat gras, este o afecțiune care apare atunci când la nivelul celulelor hepatice sunt reținute concentrații ridicate de acizi grași și trigliceride. Știai că există infuzii naturale care tratează ficatul gras?

Ficatul gras este o tulburare cauzată de probleme metabolice, însă poate apărea și în urma consumului excesiv de alcool.

În majoritatea cazurilor, steatoza hepatică este asimptomatică, devenind „vizibilă” doar atunci când se agravează. Cu toate acestea, pot apărea câteva semne timpurii ale bolii, cum ar fi: dureri de cap frecvente, probleme digestive și senzația de inflamație în zona ficatului.

Din fericire, ficatul gras este o afecțiune ușor de tratat. O dietă sănătoasă, săracă în grăsimi, este de ajuns pentru a ameliora în mod considerabil simptomele.

În plus, poți apela și la câteva infuzii naturale care tratează ficatul gras. Acestea au proprietăți benefice care ameliorează problema.

Să vedem care sunt cele mai bune opțiuni!

1. Tratează ficatul gras cu mentă și boldo

Tratează ficatul gras cu infuzie de mentă și boldo 

Combinația de frunze de mentă și boldo este un remediu complet care stimulează eliminarea grăsimilor reținute în țesuturile hepatice. Cele două plante conțin substanțe antiinflamatoare și antioxidante care protejează celulele de alte afecțiuni mai grave.

Ingrediente

  • 1 cană de apă (250 ml)
  • 1 linguriță de frunze de mentă (5 g)
  • 1 linguriță de frunze de boldo (5 g)

Mod de preparare

  • Dă apa în clocot, apoi adaugă frunzele de mentă și boldo.
  • Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 2 minute.
  • Ia vasul de pe foc și lasă plantele la infuzat 10 minute, apoi strecoară ceaiul.

Mod de consum

  • Bea o cană din această infuzie pe stomacul gol în fiecare zi, timp de 3 săptămâni.

2. Infuzie de anghinare

În caz că nu știai, anghinarea este unul dintre cele mai recomandate remedii pentru tratarea steatozei hepatice. Această legumă reduce inflamațiile din corp.

Anghinarea conține fibre și antioxidanți care sprijină procesul natural de detoxifiere a ficatului, iar grăsimile nu se mai acumulează la fel de ușor în țesuturile acestui organ.

Ingrediente

  • 3 căni de apă (750 ml)
  • 1 anghinare

Mod de preparare

  • Toarnă apa într-o cratiță și dă-o în clocot la foc mare.
  • Adaugă apoi anghinarea tăiată și las-o să fiarbă la foc mic timp de 3 minute.
  • Lasă ceaiul să stea puțin deoparte, apoi bea-l.

Mod de consum

  • Bea câte o cană de infuzie de anghinare înainte de fiecare masă.

3. Infuzie de păpădie

Ceaiul de păpădie tratează ficatul gras

Infuzia de păpădie are proprietăți detoxifiante care tratează ficatul gras și ameliorează problemele digestive și inflamațiile. În plus, această băutură conține antioxidanți și minerale esențiale care sprijină procesul metabolic de descompunere a grăsimilor.

Ingrediente

  • 1 cană de apă (250 ml)
  • 1 lingură de păpădie (10 g)

Mod de preparare

  • Dă apa în clocot, apoi adaugă păpădia.
  • Lasă planta la infuzat 15 minute, apoi strecoară.

Mod de consum

  • Bea 2 sau 3 căni de infuzie de păpădie în fiecare zi, timp de 2 săptămâni consecutive.

4. Infuzie de semințe de fenicul

Semințele de fenicul conțin substanțe antiinflamatoare și antioxidante care tratează ficatul gras. Infuzia din această plantă stimulează proprietățile naturale ale ficatului, reducând acumularea de lipide și facilitând procesul digestiv.

Ingrediente

Mod de preparare

  • Fierbe apa și adaugă semințele de fenicul.
  • Lasă planta la infuzat câteva minute, apoi strecoară ceaiul și consumă-l.

Mod de consum

  • Bea două căni de ceai de fenicul pe zi timp de cel puțin 3 săptămâni.

5. Infuzie de coajă de lămâie

Tratează ficatul gras cu infuzie de coajă de lămâie

Fibrele naturale din coaja de lămâie ajută la digerarea grăsimilor acumulate în ficat. Infuzia de coajă de lămâie sprijină digestia și contribuie la eliminarea toxinelor și la combaterea retenției de apă.

Ingrediente

  • Coaja unei lămâi bio
  • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

  • Pune coaja de lămâie într-o cană cu apă clocotită și las-o la infuzat 10 – 15 minute.
  • Strecoară lichidul și bea-l.

Mod de consum

  • Bea o cană de ceai de coajă de lămâie pe stomacul gol și înainte de fiecare masă.
  • Urmează acest tratament pentru cel puțin 3 săptămâni.

După cum poți vedea, există câteva infuzii simple care tratează ficatul gras. Alege-o pe cea care ți-a atras cel mai mult atenția și ai grijă să o consumi conform recomandărilor oferite.