Tratează insomnia cu un smoothie sănătos

7 februarie 2017
Consumul de smoothie-uri preparate cu ingrediente relaxante facilitează digestia. În plus, aceste băuturi naturale sunt utile pentru a învinge insomnia.

Nu este ușor să tratezi insomnia. Dacă această problemă ne afectează doar din când în când, nu este indicat să optăm pentru medicamente. În plus, chiar și atunci când urmăm un tratament împotriva stresului și a anxietății, este posibil să nu obținem rezultatele scontate.

Ca să învingem insomnia, specialiștii ne recomandă să adoptăm practici care să ne satisfacă nevoile personale. De pildă, mulți optează pentru tehnicile de relaxare, pe când alții reușesc să adoarmă mai ușor dacă fac o scurtă plimbare înainte de culcare. Important este să facem schimbările necesare pentru a ne simți bine.

În ceea ce privește odihna, dieta este un factor ce nu trebuie trecut cu vederea. Unele alimente sunt excitante și ne împiedică să adormim, iar altele suprasolicită sistemul digestive, forțând organismul să muncească suplimentar când, de fapt, noi ar trebui să ne relaxăm.

Când dormim, organismul trebuie să fie pregătit să se curețe de toxine. În acest scop, smoothie-urile naturale și ușoare facilitează digestia și sunt foarte utile pentru a trata insomnia. În articolul de azi te invităm să descoperi o asemenea băutură incredibilă, care te va surprinde.

Un smoothie sănătos și delicios ce combate insomnia

Pentru a prepara următorul smoothie, ai nevoie de fructe și legume proaspete. Acest tip de ingrediente sunt ideale pentru a promova somnul odihnitor și pot fi achiziționate din orice supermarket.

Nu trebuie să îți sacrifici decât 15 minute din zi pentru a-l prepara. Mai întâi însă, vrem să îți prezentăm principalele beneficii ale ingredientelor necesare.

Insomnia te împiedică să te odihnești suficient

Beneficiile merelor

Majoritatea dintre noi suntem obișnuiți să consumăm mere în timpul zilei, dar știai că acest fruct te poate ajuta să scapi de insomnie?

 • Merele sunt bogate în fibre solubile, facilitând digestia și circulația sanguină.
 • Acest fruct are un efect relaxant, iar vitaminele din componența sa susțin funcționarea corectă a ficatului.
 • Merele sunt benefice și în ceea ce privește sănătatea celorlalte organe din corp. Ficatul și sistemul limfatic joacă un rol important în cadrul procesului de detoxifiere a organismului. Acest proces se desfășoară noaptea, iar merele îl pot facilita.
 • Nu în ultimul rând, merele reduc glicemia. Acest beneficiu se datorează polifenolilor din componența merelor, ce previn hiperglicemia. Printre altele, hiperglicemia ne împiedică să ne odihnim suficient.

Proprietățile relaxante ale castravetelui

Ai utilizat vreodată castravetele pentru a-ți relaxa pielea? Multe persoane apelează la acest ingredient pentru a elimina pungile de sub ochi. Castravetele are numeroase proprietăți antiinflamatoare și detoxifiante.

 • Dacă alegi să bei suc de castravete crud în loc să aplici acest aliment direct pe piele, vei profita de anumite beneficii speciale. Datorită conținutului semnificativ de magneziu, castravetele este foarte util pentru a trata insomnia.
 • Magneziul îmbunătățește calitatea somnului și poate preveni probleme precum insomnia.

Salata verde, un relaxant natural

Te surprinde? Majoritatea dintre noi obișnuim să includem această legumă în salate, dar știai că grecii obișnuiau să bea ceai de salată verde pentru a trata insomnia?

 • Salata verde are un efect calmant foarte puternic, fiind utilă pentru a domoli nervii. Mai mult, această legumă facilitează digestia și reglează ritmul cardiac.
 • Avem la dispoziție mai multe moduri de a profita de beneficiile salatei verzi, printre care se numără servirea unui ceai preparat din acest ingredient sau includerea ei în sucuri.

Mierea bio și beneficiile sale

Mierea organică te ajută să combați insomnia

Mierea bio poate fi achiziționată din orice plafar. Deși acest sortiment este puțin mai scump, merită să îl încerci. Mierea este un veritabil miracol al naturii, numai bun pentru a ne relaxa înainte de culcare. Aceasta ajută ficatul să curețe organismul de toxine, un proces care este intensificat noaptea.

Combinată cu celelalte ingrediente menționate anterior, mierea îți permite să prepari o băutură minunată, foarte benefică pentru ficat. Acest aliment ajută ficatul să își îndeplinească sarcinile mai ușor, mărind eficiența procesului de detoxifiere și a metabolismului.

Cum se prepară acest smoothie ce combate insomnia?

Următorul smoothie te ajută să învingi insomnia

Ingrediente

 • 1 măr verde
 • 3 frunze de salată verde
 • 1 castravete
 • 1 cană (200 ml) de apă
 • 1 lingură (25 g) de miere organică
 • 1 linguriță (5 g) de scorțișoară

Instrucțiuni

Așa cum am menționat mai sus, nu trebuie să sacrifici decât 15 minute din timpul tău pentru a prepara acest smoothie.

 • Începe prin a spăla mărul și frunzele de salată verde. Decojește mărul, taie-l în sferturi și îndepărtează-i sâmburii.
 • Decojește castravetele, apoi taie-l în sferturi (astfel, va fi mai ușor să îl procesezi).
 • Toarnă apa într-un robot de bucătărie și adaugă mierea, salata verde, sferturile de măr și cele de castravete.
 • Procesează ingredientele pentru mai multe secunde până obții un lichid omogen.
 • Toarnă smoothie-ul într-un pahar și presară deasupra puțină scorțișoară.

Nu uita să servești acest smoothie cu câteva ore înainte de culcare. Cu ajutorul său, organismul va digera mâncarea consumată mai repede, iar noi ne vom simți mai obosiți. Insomnia nu o să te mai deranjeze mult timp!

Te-ar mai putea interesa