Trecutul tău te-a transformat în femeia care ești astăzi

Toate obstacolele pe care le-ai înfruntat, toate bucuriile și lecțiile învățate de-a lungul anilor te-au modelat și te-au transformat în femeia care ești astăzi. 
Trecutul tău te-a transformat în femeia care ești astăzi

Femeia care ești în prezent are un trecut unic și excepțional. Povestea ta este presărată atât cu lumină, cât și cu întuneric. Au existat în viața ta clipe dificile, dar și clipe încununate de succes.

Tot ce ai trăit, ai simțit și ai văzut în trecut țese un covor al experienței care te definește în prezent. O persoană capabilă să accepte toate aceste „piese” componente fără regret se poate mișca mult mai ușor în ciclul vieții.

Desigur, există amintiri care îți provoacă mult stres și furie, însă altele îți trezesc numai sentimente pozitive.

Fără îndoială, există o versiune a ta care nu îți place și pe care vrei să o respingi. Totuși, nu poți face asta. Trebuie să te accepți așa cum erai în trecut, pentru că femeia de ieri i-a oferit putere și frumusețe femeii de azi. 

Te invităm să reflectezi puțin asupra acestui subiect.

Femeia care ești astăzi se uită în oglindă și vede o poveste uimitoare

Numai tu știi ce cărări ai străbătut. Nimeni nu știe ce bătălii ai purtat, ce răni porți în suflet și cât de mult lupți pentru ceea ce iubești.

Harta ta personală conține și colțuri întunecate, pe care nu le-ai arătat nimănui. Sunt momente de criză de care nu te simți mândră. Totuși, atunci când le privești de la distanță, poți să le accepți și să-ți dai seama ce influență considerabilă au avut asupra ta și a parcursului tău existențial.

O relație dureroasă și eșuată, un proiect ratat – toate acestea sunt rămășițe ale unui trecut care uneori îți trezește amintiri dureroase.

În loc să privești viața ca pe o serie de gări izolate, percepe-o ca pe o călătorie continuă, în care orice element din trecut definește femeia care ești astăzi.

Viața ta de până acum definește femeia care ești astăzi

Acceptă-te pe tine însăți

A te accepta pe tine însăți nu înseamnă numai a te privi în oglindă și a iubi fiecare părticică a imaginii reflectate la suprafața sa. Este ceva mai mult decât atât. De fapt, acceptarea de sine poate fi cultivată în fiecare zi.

  • A te accepta pe tine însăți înseamnă a-ți asuma răspunderea pentru propriile greșeli și a învăța din ele.
  • A te accepta pe tine însăți înseamnă a înțelege că nu ești perfectă, că nu poți să faci tot sau să satisfaci toate dorințele celor din jur.
  • A te accepta pe tine însăți înseamnă a conștientiza că viața presupune schimbare și că trebuie să te adaptezi la orice noutate cu optimism și demnitate. În caz contrar, nu vei reuși să te bucuri cu adevărat de viață.

Maturizarea este o călătorie sufletească foarte valoroasă

Maturizarea nu înseamnă împlinirea unui anumit număr de ani. Acest proces presupune abilitatea de a-ți împlini visurile. Nu este nimic mai trist decât să lași timpul să treacă fără să experimentezi noi senzații, să faci noi descoperiri, să înveți lucruri noi, să faci greșeli și să zâmbești.

  • Viața adevărată se trăiește în afara zonei tale de confort. Asta înseamnă că trebuie să treci dincolo de acea graniță imaginară, să depășești bariera fricii și să ajungi pe tărâmul tuturor posibilităților.
  • Maturizarea este o călătorie interioară care îți cere să profiți de toate experiențele tale pentru a-ți modela personalitatea.
  • Nu ești aceeași femeie de acum 20 de ani. Încă mai există o parte a ei în tine, dar drumul pe care îl parcurgi te „dezbracă” de anumite straturi și adaugă altele noi.

Nu-ți fie teamă de bătrânețe, ci de o viață pe care nu ai trăit-o cu adevărat.

Femeia care ești azi a fost modelată de experiențele din trecut

Cine sunt acum

Acum te afli undeva la jumătatea drumului și poți să privești în urmă mulțumită, deoarece ești împăcată cu drumurile urmate și alegerile făcute. În același timp, poți privi spre viitor, întrebându-te ce alte provocări te mai așteaptă.

  • Însă orice ți-ar aduce viitorul, nu este cazul încă să te gândești la asta. Oamenii înțelepți susțin că momentul potrivit este clipa de față.
  • Cea mai bună vârstă a ta este vârsta actuală. Cel mai important moment din viața ta se întâmplă acum.
  • Știi deja că soarta își urmează cursul. Însă și tu ești creatoarea propriei realități, tu îți iei propriile decizii și lupți pentru ceea ce îți dorești.

Tot ce ai trăit până acum ți-a oferit forță, curaj și determinare, adică niște daruri de preț. Asta este moștenirea ta personală, un lucru cu adevărat valoros.