Trucuri care te ajută să slăbești

Pentru a slăbi (și a te menține!), este necesar să adopți anumite obiceiuri sănătoase pe care să le practici în fiecare zi. Află care sunt acestea!

Dacă vrei să slăbești, poți începe în orice moment să adopți o serie de obiceiuri sănătoase care te ajută să îți atingi obiectivul.

Acum că a venit vara, multe persoane țin cură de slăbire cu scopul de a da jos kilogramele în plus. Motivul este faptul că iarna obișnuim să consumăm anumite alimente și băuturi în exces, drept pentru care ne îngrășăm.  

Știm cu toții că pierderea în greutate este centrată în mare parte pe dietă. Pin urmare, astăzi îți prezentăm câteva trucuri din sfera alimentației care te-ar putea ajuta să obții silueta dorită.

Notează-le și tu!

Modifică-ți lista de cumpărături

Dacă vrei să slăbești, consumă alimente sănătoase

Ești sigur/ă că alimentele pe care le cumperi sunt cea mai bună alegere? Cel mai bine este să îți modifici lista de cumpărături, adăugând numai alimente sănătoase.

Fructele, legumele și cerealele integrale sunt elementele de bază ale unei mese echilibrate și complete. Totodată, este indicat să consumi în mod regulat și carne sau pește.

Este indicat să eviți pe cât posibil consumul de alimente procesate sau cu un conținut ridicat de zahăr sau grăsimi saturate.

Stabilește-ți un obiectiv

Este necesar să îți stabilești un obiectiv realist și posibil. Nu trebuie să fie un țel exagerat sau pe termen lung. 

Îți poți stabili un obiectiv în fiecare lună sau o dată la două săptămâni. Cel mai important este să fie un lucru pe care chiar ai cum să îl îndeplinești. Astfel eviți să fii dezamăgit/ă și să te descurajezi.

Învață să gătești

Poate dura mai mult până să bifezi acest obiectiv. Însă beneficiile de care vei avea parte merită timpul și efortul tău. Dacă știi să gătești, îți poți prepara singur/ă mâncăruri sănătoase din ingrediente 100% bio. 

Optează pentru preparate gătite la aburi, la grătar sau chiar fierte. Acestea sunt cele mai bune opțiuni pentru a păstra proprietățile alimentelor.

Nu alege o dietă „minune”

Dietele foarte stricte nu te ajută să slăbești în mod sănătos

Binecunoscutele diete „minune” sunt înșelătoare și pot fi chiar periculoase. La început, sunt foarte tentante datorită numărului de kilograme pe care promit să le elimine. Însă dacă le urmezi pe termen lung, aceste cure miraculoase îți slăbesc organismul și ulterior te fac să te îngrași și mai tare.

De cele mai multe ori, dietele minune sunt foarte stricte și interzic consumul unor alimente care hrănesc organismul. Drept urmare, arzi grăsimi, dar poți dezvolta și diverse boli sau te poți confrunta cu nedoritul efect yo-yo.

Bea mai multă apă

Renunță la băuturi alcoolice și la sucuri dulci. Cea mai bună modalitate de a-ți hidrata organismul și de a-l menține sănătos este consumul zilnic de apă.

Apa este un lichid vital care nu conține calorii. În plus, aceasta sprijină procesele de detoxifiere a corpului, contribuind la eliminarea toxinelor.

Exercițiile fizice te ajută să slăbești

Exercițiile fizice te ajută să slăbești

Mișcarea este esențială, indiferent de dieta aleasă. Exercițiile fizice activează metabolismul și stimulează arderea grăsimilor. 

Dacă ești o persoană sedentară, trebuie să începi cu activități cu impact redus, până îți obișnuiești corpul cu mișcările executate.

Ideal ar fi să optezi pentru un antrenament de minim 30 de minute. Acesta ar trebui să combine exercițiile cardio cu cele de forță.

Combate stresul

Stresul este unul dintre factorii care te împiedică să slăbești sau să menții o greutate echilibrată. Această stare emoțională este însoțită de o anxietate puternică pe care multe persoane o țin sub control prin consumul excesiv de calorii.

Încearcă pe cât posibil să eviți situațiile stresante și să gândești pozitiv. În acest fel, poți trece peste toate dificultățile care îți apar în cale.

Nu sări peste mese

Este recomandat să servești trei mese sănătoase pe zi și, dacă se poate, și două gustări sănătoase.  Dacă sari peste una dintre mese, ulterior te încearcă o foame cumplită pe care o potolești printr-un aport excesiv de calorii.

În plus, obiceiul de a petrece mai mult timp fără să mănânci încetinește metabolismul și provoacă o senzație de oboseală care îți diminuează performanțele fizice și mentale.

Consumă băuturi detoxifiante

Băuturile detoxifiante te ajută să slăbești

Băuturile detoxifiante stimulează arderea grăsimilor și eliminarea deșeurilor care nu îți permit să slăbești. 

Ceaiurile, smoothie-urile verzi și sucurile naturale pot fi incluse în dietă ca suplimente alimentare.

După cum poți vedea, pentru a slăbi în mod sigur și sănătos, trebuie să îți planifici anumite lucruri și să adopți o serie de obiceiuri benefice. Cel mai important este să dai dovadă de consecvență pentru a obține rezultatele dorite.

Te-ar mai putea interesa