Urechile: ce informații dezvăluie despre tine?

Pe lângă faptul că dezvăluie informații interesante despre tine, urechile ajută și la ameliorarea anumitor afecțiuni. Nu trebuie decât să afli ce zonă a corpului corespunde fiecărei părți a urechii. 

Anumite părți ale corpului pot dezvălui numeroase informații utile despre noi. Printre acestea sunt incluse și urechile.

Iată ce spun urechile tale despre tine! Sigur vei fi surprins să afli despre ce este vorba.

Urechile reprezintă o modalitate de identificare a unei persoane

Urechile reprezintă o modalitate de identificare a unei persoane

Nu numai amprentele, ci și urechile pot fi folosite ca o modalitate de identificare a unei persoane. Acestea nu se schimbă aproape deloc din momentul nașterii până la bătrânețe. Nu fac altceva decât să crească. Astfel, urechile pot fi folosite pentru a te identifica.

Dezvăluie ce tip de gene ai

Urechile tale te pot ajuta să descoperi dacă ai gene recesive sau dominante. Dacă ai lobii lipiți de obraz, înseamnă că ai gene recesive. Dacă lobii nu sunt lipiți, genele tale sunt dominante.

Observă-ți și tu propriile urechi pentru a descoperi în ce categorie te încadrezi.

Pot arăta dacă suferi de boli coronariene

Urechile pot indica prezența anumitor afecțiuni în organism

Diverse studii au arătat că persoanele care au o cută de-a lungul lobului urechii sunt predispuse la boala arterială coronariană.

Dacă ai urechile așa, este bine să îți faci un consult medical general pentru a te asigura că nu suferi de o boală gravă.

Urechile palide pot dezvălui un deficit de vitamine

Dacă ai urechile palide, este posibil să ai anumite carențe nutriționale. Este important să acorzi o atenție deosebită acestui aspect, deoarece poate avea consecințe asupra sănătății.

În general, urechile palide arată că este posibil să suferi de lipsă de vitamine și calciu. 

Urechile roșii pot indica anumite probleme renale

Urechile roșii pot indica anumite probleme renale

Dacă ai urechile roșii, este posibil să suferi de afecțiuni renale. Prin urmare, fii atent/ă și la alte semne care ar putea indica un astfel de diagnostic. Nu ezita să mergi la medic în cazul în care descoperi simptome îngrijorătoare.

Urechi de un roșu aprins

Dacă ai mereu urechile de un roșu aprins, ai grijă, deoarece acest simptom poate indica anumite probleme la nivelul creierului. Mai exact, poate fi vorba despre o pierdere iminentă a memoriei, dureri de cap constante și probleme cerebrale. 

Dacă urechile sunt și inflamate, este posibil să ai o afecțiune cronică. În acest caz, mergi la medic.

Reflexologie

Reflexologia este o terapie bazată pe stimularea terminațiilor nervoase conectate cu fiecare zonă a corpului. Urechea unește acești nervi sub forma unui bebeluș aflat în poziție fetală. Prin urmare, punctele pe care trebuie să apeși corespund corpului bebelușului.

Prin apăsarea terminațiilor nervoase corespunzătoare, poți trata diverse probleme de sănătate, atât fizice, cât și emoționale.

Această terapie include mai multe puncte reflexogene și poți învăța cum să le masezi pentru a combate diferite probleme, cum ar fi durerile de cap.

Zonele utilizate la nivelul urechii sunt cele mai sensibile la stimularea senzorială, cum ar fi căldura, lumina, sunetul, senzațiile electromagnetice și presiunea. Astfel, stimulii săi produc reacții în alte organe ale corpului, în funcție de punctul pe care îl apeși.

Masarea urechii

Urechile sunt utilizate în reflexologie

Stimularea urechii sau micromasajul poate fi efectuat în trei moduri diferite: apăsarea cu degetul întreg, cu vârful degetului sau cu vârful unghiei. Poți folosi, de asemenea, radiera de la capătul unui creion, chibrituri sau mingiuțe pentru exercitarea presiunii.

Este important de știut că presiunea trebuie mărită progresiv. În acest fel, terapia continuă să fie eficientă în timp pe măsura evoluției sale.

  • De exemplu, apăsarea zonei urechii care corespunde splinei va facilita digestia. 
  • Apăsarea punctului corespunzător plămânilor îmbunătățește circulația și îți oferă energie. În plus, acest punct este folosit pentru a ameliora bolile respiratorii, cum ar fi astmul sau edemele cauzate de bolile circulatorii.
  • Stimularea punctului corespunzător intestinului subțire tratează diareea, absorbția intestinală deficitară, distensia abdominală și disconfortul de orice fel.

După cum poți vedea, pe lângă faptul că dezvăluie informații interesante despre tine, urechile ajută și la ameliorarea anumitor afecțiuni. Nu trebuie decât să afli ce zonă a corpului corespunde fiecărei părți a urechii.

Te-ar mai putea interesa