Miere și usturoi pe stomacul gol – beneficii uimitoare
Ai văzut filmul Iubire neîmplinită (Jamón, Jamón), cu Penélope Cruz și Javier Bardem? În acest film, personajul interpretat de Bardem mânca în mod constant miere și usturoi crud deoarece acest aliment îi mărea forța fizică. Deși oamenii din jurul lui îl priveau cu ironie sau dispreț, el obținea multe beneficii datorită usturoiului.
Combinând usturoiul cu puțină miere, îi multiplicăm proprietățile benefice. Ambele alimente au proprietăți antibiotice foarte puternice și pot proteja sistemul imunitar.
Motivul pentru care te sfătuim să consumi miere și usturoi pe stomacul gol este foarte simplu. La începutul zilei, acest organ este pregătit să înceapă să își îndeplinească funcțiile. Combinația de miere și usturoi ajută stomacul să metabolizeze alimentele consumate în mod optim.
Astfel, consumând miere și usturoi pe stomacul gol vom profita de trei beneficii semnificative: nu ne îngrășăm, profităm la maxim de nutrienții ingerați și scăpăm de toxine.
În articolul de azi îți prezentăm în detaliu beneficiile medicinale oferite de miere și usturoi. Citește în continuare și ia aminte!
Care sunt beneficiile usturoiului?
De obicei, adăugăm usturoi în preparatele gătite pentru a le aroma. Dacă ne limităm la a utiliza acest aliment doar în acest scop, îi irosim proprietățile incredibile.
Îmbunătățește circulația sângelui
Când usturoiul ajunge în stomac, acesta stimulează producția sucurilor gastrice care sunt esențiale pentru absorbția corectă a fierului. În plus, usturoiul este bogat în vitamine și minerale, drept pentru care, dacă îl consumăm, ne îmbogățim sângele cu nutrienți.
Acest aliment reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, prevenind îngroșarea sângelui și permițându-i să circule normal. Așadar, usturoiul previne declanșarea problemelor cardiovasculare.
Hrănește pielea
Usturoiul este un antioxidant potent care regenerează celulele. Cu ajutorul acestuia, putem avea o piele netedă, moale și lipsită de coșuri.
Ca să profităm de toate aceste beneficii, nu este nevoie să apelăm la produsele de înfrumusețare din comerț. Majoritatea dintre acestea conțin chimicale care produc inflamații și care, pe termen lung, afectează epiderma.
Citește și:
Fortifică sistemul imunitar
Usturoiul te ajută să îți fortifici sistemul imunitar, oferindu-ți protecție împotriva microbilor și a bacteriilor. Este esențial să ai un sistem imunitar puternic dacă vrei să eviți boli grave precum cancerul. Ia toate măsurile necesare pentru a-ți menține sănătatea. În caz contrar, riști să fii răpus de o infecție virală sau bacteriană.
Care sunt beneficiile mierii?
Susține pierderea în greutate
Deși pare greu de crezut, mierea este un aliment foarte sățios. Consumată pe stomacul gol împreună cu usturoi, mierea hrănește organismul și reduce pofta de mâncare. Mai mult, acest aliment reduce producția de cortizol (celebrul hormon al stresului) și ne relaxează.
Reduce inflamațiile
Dacă suferi de migrene sau dureri cronice, nu ezita să încluzi mierea în dieta ta zilnică. Gustul delicios al acesteia te va relaxa, ajutându-te să nu mai ai nevoie de analgezice sau ibuprofen. Calitatea vieții tale va crește și îți vei putea dedica timpul hobbyurilor tale fără a fi slăbit de durere.
Oferă energie
Zilele de muncă pot fi foarte lungi și obositoare. Sarcinile noastre se multiplică tot timpul și este aproape imposibil să nu ne simțim epuizați când ajungem acasă de la serviciu. Din acest motiv, multe persoane optează să consume băuturi energizante sau îndulcite cu zahăr.
În timp însă, aceste produse au un impact negativ asupra organismului. Pentru a evita orice complicații, putem să obținem un plus de energie consumând miere.
Te sfătuim să citești și:
Cum se administrează acest remediu pe bază de miere și usturoi?
Ingrediente
- 12 căței de usturoi
- 1 cană (335 g) de miere
- 1 borcan din sticlă cu capac
Instrucțiuni
- Toacă sau pisează cățelul de usturoi.
- Toarnă mierea într-un borcan.
- Adaugă usturoiul și amestecă.
- Sigilează borcanul și lasă-l să stea într-un loc întunecat pentru o săptămână.
- După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, consumă o lingură din acest remediu cu miere și usturoi pe stomacul gol, în fiecare dimineață.
Beneficiile tratamentului cu miere și usturoi prezentat în acest articol sunt într-adevăr incredibile. Nicio pilulă nu te va ajuta la fel de mult. Nu-i așa că vrei să încerci acest remediu?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Abderrahim L. A, Thaïbi K, et al. Euphorbia honey and garlic: biological activity and burn wound recovery. Burns. Noviembre 2019. 45 (7): 1695-1706.
- Abuelgasim H, Albury Ch, Lee J. Effectiveness of honey for symptomatic relief in upper respiratory tract infections: a systematic review and meta-analysis. BMJ Evidence Based Medicine. Abril 2021. 26 (2): 57-64.
- Andualem, B. (2013). Combined antibacterial activity of stingless bee (Apis mellipodae) honey and garlic (Allium sativum) extracts against standard and clinical pathogenic bacteria. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine. https://doi.org/10.1016/S2221-1691(13)60146-X
- Ansary J, Forbes-Hernández T. Y, et al. Potential health benefit of garlic based on human intervention studies: a brief overview. Antioxidants. Julio 2020. 9 (7): 619.
- De Ova M. Colesterol HDL y mortalidad cardiovascular en España. Revista Española de Cardiología. Diciembre 1998. 51 (12): 988-990.
- Ernst E. CArdiovascular effects of garlic (Allium sativum) a review. Pharmatherapeutica. 1987. 5 (2): 83-9.
- Fleischauer, A. T., Poole, C., & Arab, L. (2000). Garlic consumption and cancer prevention: Meta-analyses of colorectal and stomach cancers. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn/72.4.1047.
- Quesada I, de Paola M, et al. Effect of garlic’s active constituents in inflammation, obesity and cardiovascular disease. Current Hypertension Reports. Enero 2020. 22 (6).
- Salehi B, Zucca P, Erdogan Orhan I. Allicin and health: a comprehensive review. Trends in Food Science & Technology. Marzo 2019. 86.
- Samarghandian S, Farkhondeh T, Samini F. Honey and health: a review of recent clinical research. Pharmacognosy Research. Abril-Junio 2017. 9 (2): 121-127.
- Sun Y-E, Wang W, Qin J. Anti-hyperlipidemia of garlic by reducing the level of total cholesterol and low density lipoprotein. Mayo 2018. 97 (18): 0255.
- Torija Mª. E, Matallana Mª C, Chalup N. El ajo y la cebolla: de las medicinas antiguas al interés actual. Bol. R. Soc. Esp. Hist. Nat. Sec. Bio. 2013. 107: 29-37.
- Tsai, C. W., Chen, H. W., Sheen, L. Y., & Lii, C. K. (2012). Garlic: Health benefits and actions. BioMedicine (Netherlands). https://doi.org/10.1016/j.biomed.2011.12.002
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.