Tratează insomnia cu sucuri naturale
Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas
Tratează insomnia, ce este o tulburare de somn ce îți poate afecta calitatea vieții. Aceasta este cauzată de mai mulți factori: stilul de viață agitat, implicarea în foarte multe activități, stresul și grijile constante.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, până la 40% din populația globului suferă de o anumită tulburare de somn. Experții susțin că acești indivizi sunt ușor de recunoscut, întrucât de obicei aceștia manifestă și schimbări bruște de dispoziție, având dificultăți de adaptare la locul de muncă sau în viața cotidiană. Insomnia este o problemă de interes major pentru specialiștii din domeniul sănătății, deoarece până acum s-au descoperit peste 80 de tulburări ale somnului.
Faci și tu parte din acest grup de persoane ce suferă de insomnie? Dacă da, atunci trebuie să știi că este foarte important să te ocupi de această problemă cât mai curând, pentru a preveni efectele negative pe care aceasta le are asupra sănătății tale. În articolul de astăzi, îți prezentăm cinci rețete de sucuri și smoothie-uri ce te relaxează, tratează insomnia și te ajută să dormi mai bine.
Suc verde ce tratează insomnia
Acest suc verde îmbină o varietate de nutrienți ce ajută corpul să se relaxeze și să lupte împotriva insomniei. Sucul verde îmbunătățește calitatea somnului, are un efect pozitiv asupra digestiei, combate stresul și hipertensiunea arterială.
Ingrediente
- 1 castravete
- 1 bucată de rădăcină de ghimbir
- Zeama de la 1 lămâie
- 1 măr verde (cu coajă)
- 9 tulpini de sparanghel
- 2 tulpini de țelină
Mod de preparare
- Înmoaie tulpinile de sparanghel în apă rece timp de aproximativ o oră.
- Taie castravetele și mărul în bucăți mari.
- Introdu castravetele, mărul, țelina și ghimbirul în blender. Strecoară apa în care ai înmuiat tulpinile de sparanghel și toarn-o peste celelalte ingrediente, împreună cu zeama de lămâie.
- Amestecă totul timp de câteva minute și bea acest suc în fiecare zi după masa de prânz.
Suc de salată verde și castravete
Acest suc minunat este obținut din două ingrediente foarte eficiente în combaterea insomniei. Salata verde conține nutrienți importanți ce te ajută să te bucuri de un somn sănătos, alungând senzația de anxietate. Castravetele conține un aminoacid cunoscut sub numele de triptofan, ce stimulează producția de serotonină, un hormon asociat bunei dispoziții și somnului odihnitor.
Ingrediente
- ½ căpățână de salată verde
- 1 castravete
Mod de preparare
Taie castravetele felii și separă frunzele de salată. Adaugă toate ingredientele în blender, pasează-le timp de câteva minute și bea sucul rece.
Smoothie de salată verde și banane
Această băutură reduce stresul și anxietatea, ajută la relaxarea întregului corp și tratează insomnia.
Ingrediente
- 4 flori de mușețel
- 90 grame de salată verde
- 1 banană mică
- Zeama de la ½ lămâie
Mod de preparare
- Prepară un ceai din florile de mușețel și lasă-l deoparte.
- Spală și taie mărunt frunzele de salată.
- Adaugă ceaiul și celelalte ingrediente în blender.
- Amestecă timp de câteva minute și bea smoothie-ul rece, cu o jumătate de oră înainte de culcare.
Citește și: Remedii eficiente pentru insomnie
Suc de piersici și mere
Acest suc are un gust delicios și reprezintă o modalitate excelentă de a te bucura de un somn odihnitor.
Ingrediente
- 3 piersici
- 1 măr
- 1 legătură mică de fire de mentă
Mod de preparare
- Spală, curăță și feliază piersicile și merele. Adaugă toate ingredientele în blender, pasează-le timp de câteva secunde și bea lichidul rece, fără să-l strecori.
- Consumă această băutură cu cel puțin o jumătate de oră înainte de culcare.
Citește și: 5 probleme cauzate de somnul insuficient
Suc de morcovi și spanac
Acest suc este o sursă excelentă de antioxidanți și nutrienți ce ajută la îmbunătățirea calității somnului, oferind în același timp și alte beneficii pentru sănătate. Pentru rezultate optime, încearcă să îl bei cu o jumătate de oră înainte de culcare.
Ingrediente
- 1 morcov
- 5 frunze de spanac
- Apă
Mod de preparare
- Adaugă toate ingredientele și pasează-le în blender până obții un amestec fin.
- Servește sucul fără să îl strecori, cu o jumătate de oră înainte de culcare.
Dacă nu reușești să combați insomnia în mod natural, poți consulta un specialist pentru a discuta despre un alt tip de tratament. Este important să acorzi atenție acestei afecțiuni, întrucât, dacă nu este tratată, poate provoca probleme mai grave pe termen lung.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Iredale, S. E., & Smith, H. (1974). Properties of phenylalanine ammonia-lyase extracted from Cucumis sativus hypocotyls. Phytochemistry, 13(3), 575-583. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0031942200913554
- Masuda, Y., Kikuzaki, H., Hisamoto, M., & Nakatani, N. (2004). Antioxidant properties of gingerol related compounds from ginger. Biofactors, 21(1‐4), 293-296. https://iubmb.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/biof.552210157
- Misharina, T. A., & Samusenko, A. L. (2008). Antioxidant properties of essential oils from lemon, grapefruit, coriander, clove, and their mixtures. Applied Biochemistry and Microbiology, 44(4), 438-442. https://link.springer.com/article/10.1134/S0003683808040182
- Berman, J., & Blok, W. J. (1987). The Fraser-Horn and apple properties. Transactions of the American Mathematical Society, 302(2), 427-465. https://www.ams.org/tran/1987-302-02/S0002-9947-1987-0891629-3/
- Rodriguez‐Arcos, R. C., Smith, A. C., & Waldron, K. W. (2002). Mechanical properties of green asparagus. Journal of the Science of Food and Agriculture, 82(3), 293-300. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.1033
- Kooti, W., Ali-Akbari, S., Asadi-Samani, M., Ghadery, H., & Ashtary-Larky, D. (2015). A review on medicinal plant of Apium graveolens. Advanced Herbal Medicine, 1(1), 48-59. http://eprints.skums.ac.ir/4600/
- Kim, H. D., Hong, K. B., Noh, D. O., & Suh, H. J. (2017). Sleep-inducing effect of lettuce (Lactuca sativa) varieties on pentobarbital-induced sleep. Food science and biotechnology, 26(3), 807-814. https://link.springer.com/article/10.1007/s10068-017-0107-1
- Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot—a review. Journal of food science and technology, 49(1), 22-32. https://link.springer.com/article/10.1007/s13197-011-0310-7
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.